Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Austrių gliaudymo čempionatas subūrė virtuvės šefus ir garsius gurmanus

Austrių akademija bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija trečiadienį paskelbė austrių sezono pradžią. Sostinėje surengtas 5-asis austrių gliaudymo čempionatas, priviliojęs visą būrį šių aristokratiškų gėrybių mėgėjų.
Rasa Arlauskienė, Arminas Lydeka, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos
Rasa Arlauskienė, Arminas Lydeka, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į viešbutį ir restoraną „Imperial Hotel & Restaurant“ susirinkusi kviestinė publika stebėjo smagų šou – austrių gliaudymo čempionatą, į kurį rinkosi ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų restoranų virtuvės meistrai.

Penktus metus iš eilės organizuojamame austrių gliaudymo čempionate virtuvės šefai iš geriausių Lietuvos restoranų demonstravo savo įgūdžius atidarinėjant ir patiekiant austres, o komisija – etiketo žinovas Arminas Lydeka, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė ir žurnalistas Andrius Užkalnis – vertino tris dalyvių faktorius – greitį, vaizdą ir skonį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Austrių gliaudymo čempionato akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Austrių gliaudymo čempionato akimirka

Čempionatui pasibaigus kviestiniai svečiai susėdo nuo krištolo sietynų žėrinčioje restorano salėje, kuri alsuoja prabanga ir autentika. Beje, patiekalai restorane patiekiami mados namų „Versace“ porceliano induose, skirtuose tik viešbučiams ir restoranams.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Austrių gliaudymo čempionato akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Austrių gliaudymo čempionato akimirka

Ir vis tik pagrindinis vakaro „herojė“ – per amžius garbinamas delikatesas – austrė, kuriai ir skirtas didžiausias dėmesys. Susirinkusieji skanavo pagal skirtingus receptus paruoštas austres: austrių sriubą, austrių ir šukučių užkepėlę, austrėmis įdarytus pyragaičius.

Svečius džiugino jaunieji muzikos talentai, kuriuos globoja Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas – Pagalba Lietuvos vaikams. Kviestinė publika šįmet, kaip ir praėjusiais metais, buvo raginama prisidėti prie talentingų šalies vaikų gerovės ir galimybės save parodyti pasauliui bei šitaip garsinti Lietuvos vardą.

Įdomūs faktai apie austres

  • Austrių yra daugiau kaip 50 rūšių. Vienos auga jūrose, kitos – vandenynuose ir nuo to priklauso jų skonis. Jis gali būti saldesnis, aštresnis, gali dvelkti net riešutų užuomina.
  • Austres labai rekomenduoja dietologai. Ir ne be reikalo, nes jose ne tik gausu vitaminų ir mineralų, bet tai – ir dietinis produktas. Austrėse nėra riebalų, o 100 g produkto turi tik apie 70 kalorijų. Todėl jomis mėgautis galima į valias!
  • Gardžiausių austrių metas tęsis nuo rugsėjo iki balandžio mėnesio.
  • Praverti geldelę nėra paprasta – reikia įgudimo, meistriškumo ir specialių įrankių. Vien ką reiškia speciali, iš metalinių narelių nunerta, pirštinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas