Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Austrių sezoną atidariusi Audronė Bunikienė: „Esu išprotėjusi dėl jų“

Austrės ir šampanas visais laikais buvo siejami su prabanga ir gurmanišku skoniu. Rugsėjį prasidėjęs ir iki balandžio mėnesio truksiantis austrių sezonas diktuoja madas ir Lietuvoje.
Audronė Bunikienė
Audronė Bunikienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Sostinės senamiestyje esančiame restorane „Ramada“ jau antrus metus iš eilės rengiamas austrių gliaudymo čempionatas, kuris sudomina ir Lietuvos pramogų pasaulio grietinėlę. Trečiadienio vakarą kelios dešimtys kviestinių svečių čia atvyko pasimokyti Atlanto vandenyno gėrybių gliaudymo paslapčių.

Šventės nepraleido ir dizainerė Audronė Bunikienė.  „Esu tiesiog išprotėjusi dėl austrių! Gal kas nors pasakys, kad tai – prabangos reikalas, bet man tiesiog be galo skanu“, – portalui Žmonės.lt tikino ji.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“

Moteris pirmą kartą šio delikateso paragavo maždaug prieš dešimtmetį, viešėdama Didžiojoje Britanijoje. Apskritai jūros gėrybėms negalinti atsispirti Audronė juokiasi, kad bet kokį daugeliui mėgstamą skanėstą galėtų išmainyti į midijas, krevetes, kalmarus, ikrus ir, žinoma, austres.

„Esu gimusi po Žuvų ženklų. Galbūt todėl man nėra nieko skaniau už su vandeniu susijusį maistą. Kita vertus, sakoma, kad saviems paukščiams kiti akių nekapoja, tačiau nieko negaliu padaryti – man labai skanu“, – sakė ji.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“

A.Bunikienė neslepia, nekarolringos ir baltymų daug turinčios austrės jai padeda išsaugoti ir dalią figūrą. „Mano geri genai, tačiau neturiu ir galiu valgyti į valias – nestorėju. Be to, neturiu tos problemos, dėl kurios daugelis bijo ragauti lietuvio skrandžiui neįprastą patiekalą“, – subtiliai kalbėdama apie sutrikusį virškinimą ir netikėtus rezultatus tualete kalbėjo jpašnekovė.

Vakaro šeimininkai stilistas Mantas Petruškevičius ir verslininkė Rasa Arlauskienė drauge su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija surengė gurmanišką vakarą, kuriame visas dėmesys buvo skirtas prabangioms geldelėms.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Čempionato akimirka

Į čempionatą galėjo registruotis visi norintys virėjai, išskyrus gamybos vadovus – šefus. Kiekvienas jų turėjo atlikti kelias užduotis, kurias vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė maisto kultūros žinovas Andrius Užkalnis, vyno ekspertė Rasa Starkus ir etiketo žinovas Arminas Lydeka. Geriausiuoju buvo pripažintas Algimantas iš restorano „Imperial by California“, esančiame viešbutyje, kuriame ir vyko visas renginys.

Po pasirodymo visi svečiai buvo vaišinami austrėmis, taip pat specialia grybų sriuba su midijomis, čia buvo galima paragauti ir užkeptos austrės bei netradicinio austrių ir šokolado deserto.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ausrių sezono atidarymas viešbutyje „Ramada“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos