Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baiba Skurstene net būdama šeštą mėnesį nėščia energiją išlieja kikbokso salėje: „Joga – ne man“

„Nėštumas – ne liga“ – šią frazę lyg susitarusios kartoja veiklios, aktyvios ir kūdikių besilaukiančios moterys. Ją pamėgo ir Baiba Skurstene-Serdiukė – šeštą mėnesį nėščia dainininkė iki šiol neapleidžia sporto ir su šypsena kūną stiprina kikbokso treniruotėse.
Baiba Skurstene-Serdiukė
Baiba Skurstene-Serdiukė / Asmeninio albumo nuotr.

„Ši tema man kiek skausminga – turiu nemažai su koncertine veikla susijusių užsakymų, tačiau tuo pačiu užsakovai tarsi išsigąsta, kad aš, būdama nėščia, tarsi negalėsiu taip gerai padainuoti, kad man scenoje pritrūks energijos. Ir tuomet ima atšaukinėti koncertus, persigalvoja, nors aš pati jaučiuosi puikiai“, – 15min sakė Baiba.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baiba Skurstene laukiasi pirmagimio: „Kai per echoskopiją pamačiau vaikelį, nubraukiau ašarą“

Todėl nusprendusi parodyti žmonėms, kad ji jaučiasi ne ką mažiau gyvybinga nei prieš pusmetį, kuomet dar nesilaukė, Baiba savo socialinėje erdvėje patalpino nuotrauką, kurioji ji mūvėdama pirštines pozuoja prie bokso kriaušės. Aptempti marškinėliai išryškina ir per 25 nėštumo savaites suapvalėjusį pilvą.

„Mes su ananasiuku sportuojam“, – po nuotrauka rašė ji ir taip pat iškėlusi klausimą, kad kas sakė, jog nėštumas – liga?

„Nėštumai gali būti įvairūs. Gal man pasisekė, tačiau jaučiuosi puikiai, būna moterų, kurias nuolat pykina, kurios jaučiasi prastai. Tačiau negalima sakyti, kad moteris nebepajėgi kažko padaryti, dėl to net kartais suima pyktis, norisi pasakyti, ei, chebra, juk viskas normaliai!“ – linksmai kalbėjo Baiba.

Iki šiol du kartus per savaitę Baiba lankosi salėje, kur pusnatros valandos užsiima kikboksu. Šią sporto šaką ji intensyviai praktikavo ir anksčiau, todėl šios treniruotės jai anaiptol nėra svetimos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žinomi žmonės pamėgo boksą: vieniems – būdas „išsikrauti“, kitiems – padailinti figūrą

„Nelaikau savęs sportininke, tačiau visą gyvenimą pakankamai intensyviai sportuodavau. Todėl nusprendžiau, kad būtų gerai viso to nemesti. Pirmiausia – dėl savijautos: juk ir vaikas gauna daugiau deguonies, ką jau kalbėti apie tai, kad nėštumo metu prasideda kojų, nugaros skausmai, nuo pilvo linksta stuburas. Todėl sportuoju ir dėl bendros sveikatos, ir dėl lengvesnio gimdymo – sako, kad sportuojančioms moterims gimdyti lengviau, nors kas ten žino“, – 15min kalbėjo Baiba.

Asmeninio albumo nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė
Asmeninio albumo nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė

Dėl aktyvios veiklos Baiba konsultavosi ir su medikais, kurie per daug neprieštaravo, nors rekomendavo verčiau rinktis jogą, pasiplaukiojimą baseine. Kadangi sportinis krūvis kiekvienam reikalingas individualus, o šios veiklos nėra priimtinos Baibai, todėl ji nusprendė įsiklausyti į save ir sportuoti tiek, kiek pati jaučiasi gerai.

„Joga – ne man. Esu per greito būdo, per daug energinga. Tikiu, kad daugeliui žmonių tai patinka, tinka, tačiau tai tiesiog ne man, jogoje neišsikraunu. O kikbokse dabar taip pat sportuoju atsargiau, tikrai ne iki devinto prakaito: mažiau ir šuoliukų darau, dažniau išnaudoju kriaušę. Tikrai save saugau ir jei tampa sunku – pristabdau“, – šypsodamasi kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas