Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandymai gauti „Vaxzevria“ skiepą Stano apkarto: „Onkologinės ligos yra prioritetų sąraše, o manęs – ne“

Penktadienį Stanislavas Stavickis-Stano pasidalijo savo nekokiomis patirtimis, siekiant gauti jam priklausantį skiepą nuo koronaviruso. Nors vėžiu sirgęs atlikėjas turi prioritetą gauti skiepą, realybėje jam teko susidurti su sistemine spraga – Stano vardo nebuvo sąrašuose ir daugelis už tai atsakingų institucijų nežinojo, kas dėl to kaltas ir kur muzikantas dėl to turėtų kreiptis.
Stanislavas Stavickis-Stano, „AstraZeneca“ vakcina
Stanislavas Stavickis-Stano, „AstraZeneca“ vakcina / 15min/„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo patirtimis Stano pasidalijo socialiniame tinkle, atlikėjo įrašą galite paskaityti čia:

„Praėjusį antradienį sveikatos apsaugos ministerija atnaujino skiepijimo prioritetų sąrašą. Lėtinės ligos, tarp jų ir mano, ten tikrai yra.

Šį savaitgalį Vilniaus savivaldybė paskelbė „AstraZeneca“ (dabar vakcina pervadinta „Vaxzevria“, – aut. past.) „akciją“. Registruokis ir būk pirmas. Jei esi sąraše, tai ateik ir gauk savo dozę. Tik vat tas sąrašas...

Man atrodo, kad aš lengviau sužinočiau, kas pakliūna į Rusijos taikomų sankcijų sąrašą, nei į šitą. Ir kokiu būdu į šitą atrenka?

Kaip atrinko Seimo narius ir Vyriausybę į skiepijamų išrinktųjų grupę – aišku. Mes atrinkom per rinkimus, o jie jau susiorganizavo vietoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Grįžtam prie sąrašo. Manęs jame nėra. Onkologinės ligos yra prioritetų sąraše, manęs – NE. Mano draugės, turinčios tą pačią diagnozę, taip pat NĖRA. Kito draugo, turinčio nutukimą, – NĖRA. Magiškas sąrašiukas.

Kalbėjau su onkologinius ligonius vienijančiomis organizacijomis ir išgirdau panašų atsakymą: „SAM įsakymas yra, bet kaip jį vykdyti, niekas nežino“.

Na, aš manau, kad kas nors tikrai žino. Ir jei paskaitys šį įrašą, pasakys kažką panašaus: „O tai jūs nežinojote? Reikia nueiti Šiaurės kryptimi, ten po ąžuolu vaikšto krokodilas ant grandinės, tą krokodilą nužudykite, iškaskite skrynią, o skrynioje yra išaiškinimas kaip vykdyti SAM įsakymą.“

Aš skambinau į Santariškes – jie nežinojo, kaip vykdyti SAM įsakymą. Skambinau šeimos gydytojui – irgi nežinojo. Skambinau į vakcinacijos centrą, tai jie pasakė, kad pats pasirūpinčiau pranešti savo gydytojai.

Aš paskambinau į savo polikliniką. Aš nusiunčiau SAM dokumento kopiją. Aš pažymėjau punktus, pagal kuriuos turiu būti skiepijamas, ir savo vietą prioritetų sąraše. Ir mane įrašė! Tai kam jūs iš viso reikalingi, ponai ir ponios ministerijoje???

Kaip gydytojams ir pacientams susigaudyti jūsų kas dieną besikeičiančioje painiavoje? Juk galima žmogiškai. Paprastai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Pateikiu pasiūlymą:

Lietuvoje šiuo metu yra apie 100 000 onkologinių pacientų. Pas jus ministerijoje ši grupė turi „C“ raidę (tipo Cancer). Iš tų 100 000 net 80 procentų yra virš 65-ies metų. O tai reiškia, kad jie pakliūna į prioritetų sąrašą pagal amžių.

Lieka 20 000 jaunų žmonių su onkologine diagnoze. Jie dažniausiai yra dirbantys, gyvenantys normalų gyvenimą ir susiduriantys su Covid-19 rizika kasdien. O Covid-19 yra pavojinga liga, esant onkologinės ligos diagnozei.

Paimkite ir visus „C“ grupės ligonius įtraukite į sąrašus. Vienas mygtuko paspaudimas.

Bet, matyt, niekas čia nesikeis... Todėl nuo šito kryžiaus nulipti šį Didįjį penktadienį turim savo jėgom.

Komentaruose pateikiu atnaujintą ligų sąrašą. Jei esat jame, bet jūsų nekviečia skiepui, skambinkit savo šeimos gydytojui, savo gydančiam daktarui. Kantriai aiškinkite. Jūs turite teisę!“

Didįjį Penktadienį apie mažuosius žmonės. Praėjusį antradienį sveikatos apsaugos ministerija atnaujino skiepijimo...

Posted by Stanislavas Stavickis on 2021 m. balandžio 2 d., penktadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas