Kulinarinių knygų autorė „Stars & Legends“ sporto bare antradienį pristatė užkandį, specialiai skirtą krepšinio rungtynių stebėjimui – tortiliją su aštriu pomidorų ir jelapeno piprų padažu.
Kaip teigė „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas, penktadalis Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių Europos krepšinio čempionatą, planuoja tai daryti su draugais kavinėse ir baruose. Tai paaiškėjo po atliktos apklausos.
Bare su draugais Europos krepšinio čempionatą dažniausiai planuoja stebėti vyrai, taip pat jauniausi respondentai ir didmiesčių gyventojai. 58 % Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių „Eurobasket 2013“, darys tai namie su šeima, o 28 % – namie su draugais.
„Man būtų įdomu padaryti tyrimą, ką lietuviai labiausiai mėgsta kramsnoti žiūrėdami krepšinį. Ta tema esu net nufilmavusi laidą, – pristatyme kalbėjo Beata ir paragino lietuvius šiuo metu rinktis ne keptą duoną su sūriu, o daržoves. Būtent iš jų ir gaminama speciali tortilija. – Valgome ir laukiame pergalių!“ Ji taip pat patikino, kad šiame patiekale yra mažiau kalorijų, nei daugelio taip mėgstamuose užkandžiuose.
Specialų užkandį „Viasat lėkštė“ bus galima rasti trijuose baruose „Stars and Legends“ Vilniuje, „Republic“ Kaune ir „Friedricho baras“ Klaipėdoje, norint nemokamai paragauti šio patiekalo, reikės registruotis TV3 „Facebook“ puslapyje.
Beata Nicholson |
Specialus Europos krepšinio čempionato užkandis: tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu
Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kuomet jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.
Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.
Ingridientai daržovių ir pupelių troškiniui:
4 šaukštai aliejaus
1 didelė paprika
2 svogūnai
1 maža cukinija
2 nedidelės morkos
2 šaukštai pomidorų pastos
100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis paprikos miltelių
20–30 g marinuotų jalapenų
druskos ir pipirų
200 g tarkuoto sūrio
Aštrus pomidorų padažas – salsa:
Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir supjaustytais gabaliukais pomidorais. Galima dėti aitriąją smulkiai supjaustytą papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažui jums reikės:
5 pomidorų
1 mėlynojo svogūno
10 g jalapeno marinuotų pipirų
arba (pusės šaukštelio aitriųjų paprikų arba aitriųjų paprikų prieskonių pagal skonį)
pusės citrinos sulčių
druskos
Saujos šviežios kalendros.
Renginio akimirka |