Beata Nicholson pristato nufilmuotas pamokas „Kepk nedelsiant“: Lašišos ir porų pyrago receptas

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti kepti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į vaizdo pamokas „Kepk nedelsiant“, kuriose mokys gaminti pačios išmėgintus ir pamėgtus patiekalus.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Tomo Viršilo nuotr.

Kodėl kepk ir kodėl nedelsiant?

„Na, jūs manęs tikrai neįtikinsite, kad gamindami troškinį ir šaudami į orkaitę šokoladainį jaučiate tą patį. Tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras. Bėda tik ta, kad daugelis net nepabando savo jėgų kepinių pasaulyje, nes mano, kad tai sudėtingiausia, kas jiems gali nutikti virtuvėje... Todėl kviečiu visas ir visus nedelsti,  atsilapoti langus, pasiraitoti rankoves ir kartu su manimi išbandyti naujus dalykus“, – sako Beata.

Receptus video pamokoms Beata rinkosi iš trečiosios savo knygos „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. Ką labiausiai norėtų išmokti kepti, ji paklausė gausaus būrio gerbėjų Beatos virtuvės Facebook paskyroje. Ir ką gi – daugiausia apklausos dalyvių norėjo išmokti kepti sveikuoliškus kepinius, naminę duoną ir pikantiškus pyragus. To Beata ir mokys savo video pamokose.

Pikantiški kepiniai – nepamainomi vasaros išvykose

„Man jau seniai ne naujiena, kad lietuviai pamėgo įvairius mėsos ir sūrio pyragus. Būtent pikantiškų kepinių stalas buvo greičiausiai iššluotas per mano „Kepinių knygos“ pristatymą, jį teko pildyti net tris kartus. Aš pati be tokių pyragų neįsivaizduoju vasaros ar tiesiog didesnio draugų ar giminių susibūrimo. Jie yra nepamainomi išvykose, vakarėliuose ar galų gale pietums. Šioje vaizdo pamokoje gaminsime visų metų laikų favoritą – lašišos ir porų pyragą su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis“, – sako Beata.

VIDEO: Beatos Virtuvės lašišos ir porų pyragas
Juditos Kuniškytės nuotr./Lašišos ir porų pyragas su krapais ir grūdėtomis garstyčiomis
Lašišos ir porų pyragas

Lašišos ir porų pyragas su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis

Tešlai reikės:
200 g miltų, 100 g atšaldyto sviesto, 4–5 šaukštų šalto vandens, druskos

Įdarui reikės:
1 poro, 40 g sviesto, 150 g  rūkytos lašišos, 150 ml pieno, 2 kiaušinių, 3 šaukštų grietinės, 1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių (galima mažiau, jei nemėgstate garstyčių), saujos krapų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis