Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beata Nicholson su sese Odeta Kaune uždaro „Jurgį ir drakoną“: „Kovojama ne su tais priešais“

Žurnalistė, laidų vedėja Beata Nicholson kartu su sese verslininke Odeta Bložienė jau ne vienerius metus kviečia gurmanus į pamiltą restoraną „Jurgis ir drakonas“. Visgi prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose paskelbta, kad Kauno senamiestyje įsikūręs restoranas su lankytojais atsisveikina ir užsidaro.
Beata Nicholson, Odeta Bložienė
Beata Nicholson, Odeta Bložienė / BNS nuotr.

„Labai gaila, bet, deja, turime sakyt Kaunui sudie! Senamiestis labai nutilo ir tiesiog jau neturi tiek svečių, kad galėtų gyvuoti. Spalis – paskutinis mėnuo – ateikit! Lauksim“, – rašoma restorano „Jurgis ir drakonas“ feisbuke.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su restorano bendrasavininke Beata Nicholson, ji atskleidė, kodėl teko priimti tokį sprendimą.

„Kaune labai sumažėjo srautas dėl antrus metus remontuojamo senamiesčio. Mes nesame pačioje Laisvės alėjoje, o visas gyvenimas vyksta ten. Esame mažoje senamiesčio gatvėje, o pasikeitus tvarkai dėl įvažiavimo, visai sumažėjo srautai. Nusprendėme, kad negalime veikti nepelningai“, – sakė Beata Nicholson.

Tomo Viršilo nuotr./Beata Nicholson su seserimi Odeta Bložiene
Tomo Viršilo nuotr./Beata Nicholson su seserimi Odeta Bložiene
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Jurgis ir drakonas“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Jurgis ir drakonas“

Tokią priežastį portalui įvardijo ir Beatos sesuo, verslininkė Odeta Bložienė.

„Kauno senamiestis realiai visiškai užsidarė, dabar padarė dar ir įvažiavimą apmokamą. Iš pradžių tai labai kirto per maisto išsinešimui apyvartas. Ilgalaikis remontas paveikė ne tik mus, labai daug aplink vietų užsidaro. Senamiestis tapo nebepatrauklus žmonėms“, – portalui Žmonės.lt sakė Odeta.

Paklausus, ar planuoja restoraną perkelti į kitą Kauno vietą, verslininkė atskleidė, kad kol kas tokių galimybių nėra. „Neturime kur. Perkelti nėra taip paprasta, yra reikalingas kaminas, krosnis... Jei tokia galimybė atsiras, tai persikeltume, bet dabar mes ateities Kauno senamiestyje nematome“.

Ogmios nuotr./Odeta Bložienė, „Jurgis ir drakonas“ ir „Brooklyn Brothers“ restoranų vadovė
Ogmios nuotr./Odeta Bložienė, „Jurgis ir drakonas“ ir „Brooklyn Brothers“ restoranų vadovė

„Visos savivaldybės pastangos sumažinti srautus į senamiestį, tikrai pasiteisino. Rotušės remontas, eglutės iškėlimas į kitą vietą, uždarytos gatvės, įvažiavimo mokesčiai... Kauno senamiestis nepasižymėjo intensyviu srautu, o dabar išvis jo nebėra. Elgiamės, kaip diktuoja srautai“, – pridūrė ji.

Nors savivaldybė savo sprendimais bando mažinti taršą senamiestyje, visgi Odeta mano, kad tai ypatingai kenkia verslininkams ir mažina Kauno širdies patrauklumą. Pasak jos, tokie sprendimai tėra populistiniai.

„Manau, kad tai yra populistinis greenwashingo sprendimas. Tikrai kovojama ne tomis priemonėmis ir ne su tais priešais. Galvojama, kad ypatingai ekologinę žalą daro, kai į senamiestį įvažiuoja ir išvažiuoja automobiliai. Manau, kad turime Lietuvoje kitų galimybių, kur galima mažinti taršą, o ne tai daryti mažinant Kauno senamiesčio patrauklumą“, – baigdama pokalbį portalui Žmonės.lt sakė Odeta Bložienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas