Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beatričė Skardžė parke vos išvengė skaudžios Lunos netekties: „Teko pjauti skrandį“

Komunikacijos ekspertė Beatričė Skardžė išgyveno tikrą košmarą. Linksmas pasivaikščiojimas Vingio parke su kalyte Luna vos nesibaigė tragedija – žinomos moters augintinis prarijo kankorėžį, o norint išgelbėti jo gyvybę teko skubiai atlikti sudėtingą operaciją.
Beatričė Skardžė
Beatričė Skardžė / Asmeninio archyvo nuotr.

Socialiniame tinkle „Instagram“ komunikacijos specialistė B.Skardžė pasidalijo sukrečiančia istorija. Sekmadienio pasivaikščiojimas su kalyte Luna Vingio parke baigėsi veterinarijos klinikoje, kur augintiniui buvo atlikta sudėtinga operacija.

Pasirodo, beveikštant parke Luna prarijo kankorėžį.

Istorija B.Skardžė sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Sekmadienis turėjo pasibaigti ramiu pasivaikščiojimu Vingio parke, o vos nesibaigė šeimos nario praradimu...

Luna labai mėgsta žaisti su kankorėžiais ir sekmadienį paprašyta išspjauti du kankorėžius – vieną išspjovė, o kitu... pradėjo springti. Negaliu pasakyti, kiek sekundžių viskas vyko, nes laikas sustojo, bet galiausiai nurimo – tada supratome, kad jį nurijo. Kadangi atrodė kaip niekur nieko, tai pradėjome su Arnu diskutuoti, ką daryti – važiuoti į veterinariją, ar ne. AČIŪ mūsų sąmoningumui, kad nusprendėme nerizikuoti ir nuvažiuoti į artimiausią veterinariją.

Veterinarojije iškart pasakė, kad reikia traukti kankorėžį – Luna mažytė, tad kankorėžis jeigu ir praėjo pro stemplę, tai gali strigti žarnyne, o tada galimas labai blogas scenarijus. Veterinarijoje nebuvo gastro gydytojo, todėl liepė važiuoti į budinčią kliniką. Kadangi bendradarbiaujame su @drvet_lietuva gyvūnų sveikatos planų klausimu, tai puikiai žinojau, kad jų Lazdynų ligoninė dirba 24/7 – čia skubiai ir važiavom.

Laimei, čia mus sutiko gydytoja, kuri neseniai tikrino Lunos sveikatą – puikiai atsiminė gyvūną. Gydytoja paaiškino, kad reikės lengvai mygdyti Luną ir gastro būdu ištraukti kankorėžį. Deja, po dvieju valandų sulaukėme skambučio, kad kankorėžis per didelis ir jo ištraukti tokiu būdu negali (nesuprantama, kaip jį prarijo ir neužduso) – reikalinga rimta operacija – chirurginiu būdu atverti pilvą, pjauti skrandį ir traukti svetimkūnį. Nemoku pasakyti, kokios emocijos užvaldė... Neradom sau vietos iki tol, kol 01:00 val. nakties paskambino gydytoja ir pasakė, kad operacija sėkminga, o Luna jau atsigavo po narkozės.

Luniukas parą prabuvo ligoninėje, grįžo namo liūdna ir pasilpus, bet nemoku žodžiais apsakyti, kokie esame dėkingi drvet_lietuva už tokią greitą reakciją į situaciją. Ačiū, kad padarėte viską dėl mūsų šeimos nario. Ačiū, kad skambinote tiek dieną, tiek naktį, kad perduoti naujausias žinias – labai vertinam, kad esat empatiški tokioje situacijoje.

Suprantu, kad šioje situacijoje viskas pasisuko geriausiai, kaip tik galėjo, nes viskas galėjo baigtis tiesiog užspringimu.

Istorijos moralas:

1) tokiais atvejais nekaltinti savęs, kad prarijo kankorėžį, nes čia galėjo būti kaulas, žaislas, ar bet kas, ką šuo ras gatvėje ar namuose;
2) būti budriems ir geriau visada vykti į kliniką, nerizikuoti gyvūno gyvybe (šiuo atveju velniai žino, kas būtų buvę, jeigu nebūtumę nuvykę).
3) įsiminkit dirbančias visą parą gyvūnų ligonines, kad stresinėje situacijoje nebereikėtų googlinti (drvet_lietuva dirba 24/7). Laikas gali kainuoti gyvybę.
Na, kankorėžių erą tikriausiai vis tiek uždarysim, nes dabar kels labai daug streso.
O dabar laukia 10 dienų babysitting, Lunai – rimtas poilsio rėžimas“, – rašė B.Skardžė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas