Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštone duris atvėrė naujas restoranas: atidarymo šventės nepraleido ir žinomi žmonės

Birštono miesto centre, oficialiai atidarytas naujas baras-restoranas. Projekto sumanytojai atgaivino primirštą, bet istoriškai svarbią miesto vietą ir siūlo skirtingų pasaulio virtuvių patiekalus bei prie jų derančius kokteilius. Atidarymo išvakarėse restorane susirinko kviestiniai svečiai. Atidarymo šventės nepraleido radijo ir televizijos laidų vedėjai Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys, muzikos prodiuseris Linas Strockis, atlikėja Jessica Shy ir kiti.
Rolandas Mackevičius, Jessica Shy, Jonas Nainys
Rolandas Mackevičius, Jessica Shy, Jonas Nainys / M.Stankaičio nuotr.

„Tarpukario metu Birštonas buvo patekęs į geriausių Europos kurortų 10-uką, o bene didžiausias traukos centras buvo tuomet šioje vietoje veikęs restoranas. Savaitgaliais jame žmonės mėgavosi gyva muzika ir gardžiais pusryčiais, tačiau bėgant metams ši tradicija išnyko, o garsusis Birštono skveras prarado gyvybingumą. Bandysime ją atgaivinti ir prikelti šią vietą naujam gyvenimui. „Skveras“ – dovana ne tik vietiniams, bet ir visiems Lietuvos gyventojams“, – renginio metu sakė restorano savininkė Ramunė Šyvokienė, pridurdama, kad verslo sukūrimas padėjo prisivilioti grįžti ir užsienyje gyvenusią dukrą, žinomą dainininkę Jessicą Shy.

Vakaro kulminacija suknelė dekoruota kaljanais

Renginio dalyviai ne tik mėgavosi vienas kito draugija, bet ir gardžiais užkandžiais bei gėrimais, žinomos atlikėjos Jessicos Shy gyvo garso koncertu. Bene laukiamiausia vakaro akimirka tapo floristo Modesto Vasiliausko pasirodymas. Daugiau nei valandą M.Vasiliauskas užtruko, kol, stebint žiūrovams, baigė darbą prie suknelės pritvirtindamas gėles ir kaljanus.

M.Stankaičio nuotr./Akimirka iš Birštono restorano atidarymo
M.Stankaičio nuotr./Akimirka iš Birštono restorano atidarymo

„Dekoruoti suknelę kaljanais man nėra tekę, bet tai nebuvo iššūkis. Per savo karjerą esu dekoravęs sukneles įvairiomis medžiagomis: svarmenimis, graikiškas riešutais, braškėmis“, – sakė M.Vasiliauskas.

Meniu įvairovė atlieps skirtingus klientų poreikius

Kurdami maisto meniu, restorano įkūrėjai atsižvelgė į istoriją, kuri byloja, kad net Vytauto laikais, birštoniečiai mėgavosi skirtingų pasaulių virtuvių patiekalais, tad ir naujo restorano savininkai žada maisto ir gėrimo pasirinkimo įvairovę siekiant atliepti ne tik miesto gyventojų, bet ir svečių poreikius.

„Ne paslaptis, kad restoranų ir kavinių lankytojai kurortuose gana dažnai būna epizodiniai lankytojai, todėl galvodami apie maisto meniu, kėlėme sau tikslą, kad kiekvienas meniu rastų tai, ką mėgsta. Naujo restorano lankytojai galės mėgautis azijietiška, itališka virtuvėmis, be abejo, birštoniečiai čia ras ir savo mylimą „Šaro“ picą.

Be to, norime, kad pusryčius keistų dienos pietų pasiūlymai, o pastarieji pereitų į vakarienę. Kaip ir tarpukario laikais, savaitgaliais lankytojai galės pasimėgauti gardžiais ir sočiais pusryčiais, gyvo garso muzika“, – sakė restorano įkūrėja, pridurdama, jog tikisi, naujasis restoranas prisidės prie Birštono turizmo plėtros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos