Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bliuzo naktys“ švenčia jubiliejų: žvaigždės nardė minioje, nuskambėjo bliuzo repas

Penktadienį Varniuose, ant Lūksto ežero kranto, 30-ąjį kartą suskambo „Bliuzo naktų“ akordai. Publiką pasitiko ežeras, saulė ir muzika, atlikėjai džiugino minią superhitais, nestigo linksmų siurprizų.
Festivalio „Bliuzo naktys“ pirmoji diena
Festivalio „Bliuzo naktys“ pirmoji diena / Kamilės Stanevičiūtės ir Gabijos Ščerbavičiūtės nuotr. nuotr.

„Oldskūliniai“ kemperiai, „Volkswagen“ vabalai, stilingai dekoruotos palapinės, kaubojiškomis skrybėlėmis pasipuošę žmonės, – visa tai pasitinka atvykus į „Bliuzo naktis“.

„Sirupo“ dainomis prasidėjęs šiltas ir jaukus 30-asis „Bliuzo naktų“ gimtadienis subūrė publiką prie scenos. Vėliau pasirodęs Rokas Kašėta sukūrė dzūkiškos Jamaikos atmosferą. Dzūkodelišką saulėlydį pasitikę „Poliarizuoti stiklai“ sugrojo dešimtmečiais patikrintus savo hitus, skirdami publikai meilės laiškučius ir palinkėjimus, kad visuomet pievose žydėtų gėlės ir žemėje būtų taika. Per jų dainą „Traukinys“ festivalio pievoje žmonės susijungė į gyvą grandinę. Publika puikiai sutiko ir „Poliarizuotų stiklų“ dainos žodžius „Kaip gerai, kad rytoj anksti keltis nereikia“.

Kamilės Stanevičiūtės nuotr./„Bliuzo naktys“
Kamilės Stanevičiūtės nuotr./„Bliuzo naktys“
Gabijos Ščerbavičiūtės nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pirmoji diena
Gabijos Ščerbavičiūtės nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pirmoji diena

Gulti penktadieno vakarą tikrai niekas neskubėjo, bet klausantis Arinos ir jos suburto gausaus muzikantų kolektyvo, įsimylėjėlių porelės paniro į gražų muzikinį sapną.

Vėliau pasirodžiusi Ghalia Volt su savo grupe iš Naujojo Orleano visus kaip reikiant nustebino: pašėlusi atlikėja užlipo scenos konstrukcijomis į viršų ir dainavo iš 10 metrų aukščio, paskui garso kolonėlėmis nužengė publikos link ir nėrė į minią, leisdama ją nešti.

Po šių svečių pasirodęs kolektyvas „Baltasis Kiras“ pradėjo nuo to, kuo įprastai baigia – nuo skandavimo „Pakartot“. Dar prieš festivalį žadėjęs, kad jų pasirodymas bus itin įsimintinas, Tautvydas Paulius Augustinas tai išpildė su kaupu. Indiškais smilkalais kvepiančioje scenoje jie bent 15 minučių dainavo savąjį hitą „Lūpytės“, o vėliau atliko repo kūrinį, sakydami, kad „repas yra bliuzo likimas“. Trečią nakties baigę pasirodymą ant scenos ir užsikūrę kolegų dainomis, „Baltojo kiro“ nariai pratęsė koncertą prie savo namelio iki aušros.

Kamilės Stanevičiūtės nuotr./„Bliuzo naktys“
Kamilės Stanevičiūtės nuotr./„Bliuzo naktys“

„Bliuzo naktų“ rytas išaušo kaip pažadas, kad gyvenimas nenumaldomai gerėja: paežerę dar karščiau bučiavo saulė, į vandenį noriai lindo festivaliautojai, tarp jų – ir Ghalios Volt muzikantai.

Šeštadienį festivalio publiką džiugina amerikietis Earlas Thomas, „Latvian Blues Band“, „The Road Band“, Adeama, „Mood Sellers“, „Kedrostuburas“, Džiugas Širvys, Viktoras Diawara su „Afrodelic“ programa, „Freestarz“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai