2022 01 19 /15:36

Celofanas veržėsi susitikti su M.Stonkumi: po spektaklio aktorių lydėjo pareigūnai

Antradienio vakarą mitingų dalyvis, aktyvus valdžios kritikas Antanas Kandrotas-Celofanas veržėsi į Marijampolės kultūros centrą, kur vyko spektaklis „Man gal magnio trūksta“. Skandalingai pagarsėjęs vyras siekė pasikalbėti su Mantu Stonkumi po to, kai išgirdo diskusiją apie Sausio 13-ąją aktoriaus tinklalaidėje „Vėl tie patys“.
Antanas Kandrotas-Celofanas, Mantas Stonkus
Antanas Kandrotas-Celofanas, Mantas Stonkus / 15min nuotr.

Antanas Kandrotas-Celofanas į Marijampolės kultūros centrą įėjo pro atrakintas duris. Netrukus jį sustabdė darbuotoja, paprašiusi išeiti, nes vyras nedėvėjo respiratoriaus.

Paklaustas, kodėl įėjo, šis atsakė, kad yra Manto Stonkaus gerbėjas ir nori su juo pasikalbėti prieš „Man gal magnio trūksta“ spektaklį. Apleisti patalpų jis nesutiko, todėl darbuotoja Celofanui iškvietė policiją.

Netrukus Antanas Kandrotas atsidūrė kieme, kur tęsė savo transliaciją feisbuko paskyroje „Knygnešys gyvai“ ir laukė pasirodančio aktoriaus. Pralaukęs bene pusvalandį, nusprendė važiuoti namo, nes, kaip pats teigė, sušalo. Tačiau iš tikrųjų dėl jam paskirtos kardomosios priemonės 22 val. A.Kandrotas laiką leisti turi jau savo namuose.

Vėliau Mantas Stonkus, kaip galėjome matyti vaizdo įraše, vis dėlto pasirodė. Saugumo sumetimais jis buvo lydimas.

Konfliktas tarp vyrų įsiplieskė po tinklalaidėje „Vėl tie patys“ nuskambėjusių kritiškų žodžių apie Sausio 13-ąją įvykusį mitingą prie Seimo bei M.Stonkaus išsakyto nepritarimo Celofano ir jo bendražygio veiklai: „Aš suprantu, kad nėra laisvės, nebegaliu išeiti su savo vaikais, nes bus kažkokie Celofano samdiniai, kurie gali tave užpulti viduryje gatvės.“

Apie Celofaną kalbama nuo 1 val. 12 min.:

VIDEO: Vėl Tie Patys #98 apie Meksiką, Stand up komediją ir išangėje įstrigusius daiktus

Vėliau M.Stonkus, pasipiktinęs minėto vyro veiksmais, pasiūlė susitikti.

„Jeigu Celofanas nori, galim eiti, suorganizuosim kovą vienas ant vieno, su plikais kumščiais, sportinę, pagal taisykles“, – sakė M.Stonkus savo tinklalaidėje.

15min susisiekus su Marijampolės policijos komisariato atstove spaudai Ieva Šlivinskiene, paaiškėjo daugiau įvykio detalių.

„Vakar, sausio 18 dieną, apie 20 valandą gautas skambutis iš Marijampoles kultūros centro. Buvo teigiama, kad vyras, kaip vėliau paaiškėjo – Antanas Kandrotas, įėjęs į patalpas filmuoja telefonu ir teigia, kad nori pasimatyti su vienu iš spektaklio aktorių“, – sakė policijos atstovė.

Anot jos, pranešėja įvardijo, kad kieme stovėjo dar apie dešimt asmenų, kurie atvyko kartu su minėtu vyru: „Bijodama galimai įvyksiančio konflikto, prašė užtikrinti aktorių saugumą.“

Ieva Šlivinskienė tęsė, kad, atvykus nurodytu adresu, pareigūnai pasišnekėjo su skambinusia darbuotoja bei pačiu aktoriumi. Jis, bijodamas dėl savo saugumo, paprašė, kad po spektaklio būtų garantuotas saugus patekimas į jų transporto priemonę, prie kurios būriavosi apie dešimt asmenų.

Nuvykę pareigūnai saugiai palydėjo aktorius ir šie saugiai išvyko iš miesto. Kaip vėliau paaiškėjo, susirinkę asmenys teigė, kad nėra agresyviai nusiteikę, prisistatė kaip Manto Stonkaus gerbėjai, laukiantys jo pasirodymo, nes norėję su juo pabendrauti.

„Kadangi nei vieni šio įvykio dalyviai neturėjo pretenzijų, tyrimas nebuvo pradėtas“, – tikino Marijampolės policijos komisariato atstovė spaudai.

15min bandė susisiekti ir su Mantu Stonkumi, tačiau nesėkmingai.

Tuo metu spektaklį organizavusios įmonės „Vabalo filmai“ atstovas, prodiuseris Titas Motuzas delfi.lt teigė, kad dėl minėto incidento planuojama kreiptis į teisėsaugą. „Kiek žinau, bus rašomi pareiškimai. Ir net ne vienas šiandien“, – minėtam portalui patvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas