Vadinamuose šokolado „Oskaruose“ šalies gamintojas buvo labiausiai įvertintas už lietuviško skonio šokoladus su baravykais, medumi, uogomis ar apyniais. „Chocolate Naive“ tarp Rytų Europos šalių pripažinti vienu iš geriausių ir taip iškovojo teisę varžytis pasaulio finale, kuris vyks spalio 17 dieną Londone.
„Visiems pasaulio šokolado gamintojams „International Chocolate Awards“ yra svarbiausias metų įvykis. Tai išskirtinė proga būti įvertinantam geriausių konditerių, maisto ekspertų ir žurnalistų. Džiaugiamės, kad esame vis labiau ir labiau pripažinti visame pasaulyje. Šiai dienai esame jau gavę virš dvidešimties apdovanojimų iš viso pasaulio. Didžiuojamės, kad daugiausiai dėmesio susilaukia mūsų šokoladai su lietuviškos virtuvės prieskoniais“, – sakė manufaktūros įkūrėjas ir meistras Domantas Užpalis.
Tarptautinio konkurso dalyvius vertino 70 ekspertų žiuri komisija iš viso pasaulio – nuo Italijos ir Prancūzijos iki JAV ir Japonijos. Vertindama gaminius komisija laikėsi tam tikrų skonio receptorių budrumo išsaugojimo reikalavimų: per vieną sesiją ragavo ne daugiau kaip 20 plytelių.
Vertintojai skonio pojūčio intensyvumą palaikė tarp ragavimų užkąsdami polentą (specialią kukurūzų košę) bei kitus priedus – duoną, obuolius, krekerius ar tiesiog užgerdami vandeniu.
„Chocolate Naive“ šiais metais buvo įtraukti į geriausių Europoje šokolado technologų penketuką. Taip pat lietuvišką šokoladą jau įvertino tokie prestižiniai prekybos centrai kaip „Selfridges“, „Harvey Nichols“, „Fenwick“, „La Grande Epicerie de Paris“, „KaDeWe“, „Found MUJI“ ar „Dean & DeLuca“. Šiuo metu „Chocolate Naive“ savo gaminius eksportuoja į dvidešimt penkias pasaulio šalis.