Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 protrūkis „Žalgirio“ arenoje: dalis sergančių nurodė lankęsi SEL koncerte

Pranešama apie koronaviruso protrūkį Kauno „Žalgirio“ arenoje – užsikrėtė 21 žmogus. Dalis jų nurodė, kad lankėsi skandalą gruodžio pabaigoje įplieskusiame SEL koncerte.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Anot Lietuvos statistikos departamento, šiuo metu Kauno „Žalgirio“ arenoje koronavirusu yra užsikrėtęs 21 žmogus.

Kaip portalui lrt.lt patvirtino NVSC Kauno departamento atstovė Kristina Rudžinskaitė, kai kurie virusu užsikrėtę asmenys dalyvavo Egidijaus Dragūno-SEL koncerte, vykusiame „Žalgirio“ arenoje gruodžio 25 dieną.

Vis dėlto K.Rudžinskaitė minėtam portalui pridūrė, kad negalima būti tikriems, jog žmonės užsikrėtė būtent šiame renginyje, nors tokia tikimybė ir išlieka.

15min primena, kad dėl gruodžio 25 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio grupės SEL koncerto buvo kilusi pasipiktinimo banga. Iš renginio plintantys vaizdai leido manyti, kad jo metu buvo nesilaikoma epidemiologinių reikalavimų – nedėvimos kaukės ir ignoruojami atstumai tarp žiūrovų. Tai papiktino ir žinomus žmones, aiškintis situaciją ėmėsi ir policija, ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Gyventojai surašė, jog koncerte nedėvimos kaukės, nesilaikoma atstumų ir šiuo metu galiojančių reikalavimų“, – 15min sakė Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Netrukus Kauno apskrities policija pradėjo administracinę teiseną.

Atsakomybė numatyta LR administracinių nusižengimų kodekso 526 str. 3 dalyje, kur išdėstyta, kad fiziniams asmenims už minėtus pažeidimus gresia baudos nuo 500 iki 1500 eurų, o juridiniams – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Stopkadras/Vaizdai iš SEL koncerto
Stopkadras/Vaizdai iš SEL koncerto

Tuo metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento specialistė Justina Petravičienė 15min patvirtino, kad žinia apie tai, jog SEL koncerto metu galimai nebuvo laikomasi nurodytų reikalavimų, pasiekė ir juos.

Pašnekovė pridūrė, kad jeigu po tyrimo paaiškėtų, jog tokios įtemptos pandeminės situacijos metu iš tiesų nebuvo laikomasi reikalavimų, neturėtume nustebti dėl griežtėjančių taisyklių.

„Tada jau būtų kalba apie tai, kad tam tikri renginiai negali vykti. Nuo mūsų elgesio priklauso, kokia bus epidemiologinė situacija. Bet kokius reikalavimų nesilaikymus, kai sukeliama rizika sau ir aplinkiniams, vertinu neigiamai“, – tęsė J.Petravičienė.

Pasipiktino ir žinomi žmonės, daugiau apie tai skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas