Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dar vienas lietuviškas „Tinder Swindler“: aferomis pagarsėjęs Artūras pelnosi iš pažeidžiamų moterų

Birželio pradžioje tinklaraštininko Skirmanto Malinausko išplatintas lietuvišką „Tinder Swindler“ istoriją primenantis pasakojimas apie sporto trenerį Domantą Žičkų sukėlė tikrą ažiotažą. Pinigus iš moterų viliojęs vyras sulaukė ne tik aštrių internautų kritikos strėlių, bet ir neteko darbo. Tačiau tokių vyrų yra ir daugiau – šį kartą S.Malinauskas atskleidė komunikacijos specialistu prisistatančio Artūro Samuilovo pinigų viliojimo būdus.
Artūras Samuilovas
Artūras Samuilovas / Stop kadras

Po lietuviškos „Tinder Swindler“ istorijos apie sporto trenerį Domantą Žičkų, tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas sulaukė gausybės moterų laiškų, kurios norėjo pasidalinti savo patirtimis apie pinigus viliojančius vyrus.

Taip pat skaitykite: Lietuviška „The Tinder Swindler“ afera: sporto treneris D.Žičkus iš moterų išviliojo dešimtis tūkstančių

Sekmadienį pasirodžiusioje savo tinklalaidės laidoje S.Malinauskas atskleidė jau ne kartą už sukčiavimą teisto Artūro Samuilovo (buvusio Gricenko) apgavystes. Anksčiau teismo suole vyras atsidūrė už tai, jog iš klientų paimdavo pinigus už mobiliuosius telefonus, tačiau jų pirkėjams taip ir neduodavo. Taip pat A.Samuilovas buvo apgavęs ir savo paties motiną, kurios vardu paėmė greitąjį kreditą.

S.Malinausko laidos stop kadras
S.Malinausko laidos stop kadras

Tačiau šių apgavysčių vyrui neužteko – pasipelnyti siekė ir iš pažinčių programėlėse atrastų moterų, kurioms draugystė su A.Samuilovu kainavo dešimtis tūkstančių eurų. S.Malinausko laidoje savo skaudžiomis patirtimis dalinasi net trys pinigų netekusios aukos, tiesa, jų tapatybės ir veidai neatskleidžiami. Viena su A.Samuilovu bendravusi moteris jau yra pripažinta nukentėjusi ir šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas, antrosios pareiškimas prijungtas prie pastarojo tyrimo, o trečioji istorijos liudininkė kreiptis į teisėsaugą dar nespėjo, tačiau žadėjo tai padaryti artimiausiu metu.

A.Samuilovas savo aukų ieško pažinčių programėlėse, kuriose nurodęs, kad ieško tik rimtų santykių. Artimiau susipažinęs su potencialia nauja savo auka vyras anketą pašalindavo, norėdamas įrodyti, kad esą ketinimai rimti. S.Malinauskas pasakoja, kad Artūras nuo visų pažinčių atsitraukia tik tol, kol išvilioja pinigus, o tuomet vėl eina tuo pačiu keliu.

Artūro Samuilovo anketa pažinčių programėlėje
Artūro Samuilovo anketa pažinčių programėlėje

Viena iš su vyru bendravusių moterų pasakoja, kad šis ją viliojo pasitelkęs rafinuotą elgesį ir prabangą – net turėjo asmeninį vairuotoją, su kuriuo pasiimdavo ją į pasimatymus. Su privačiu vairuotoju pasirodęs Artūras moterį žavėjo, atrodė, kad puikiai save išlaiko, todėl minčių apie tai, jog šis galėtų siekti finansinės naudos net nebuvo.

Tinklalaidėje S.Malinauskas pasakoja, kad per pirmus pasimatymus moterys dar nesuprasdavo, kad už visą tą A.Samuilovo rodomą prabangą apmoka ne jis pats, o kitos nuo jo jau nukentėjusios aukos.

„Jis visada buvo labai dėmesingas – už viską mokėdavo, iškviesdavo taksi, atidarydavo duris. Visada pabrėždavo savo vertę, pajamas, statusą ir intelektą. Sakydavo daug komplimentų, o tai patraukdavo“, – sakė viena iš nukentėjusių merginų.

Tiesa, apgavikas savo aukomis išsirinkdavo pažeidžiamas moteris. Viena iš S.Malinausko laidos viešnių viena augina du vaikus, kita kenčia skyrybų procesą, o trečioji neseniai buvo susidūrusi su rimtomis sveikatos problemomis, po kurių išliko kalbėjimo sutrikimas.

Savo tariamą prabangą apgavikas demonstravo ne tik pasimatymų metu. Susirašinėdamas siųsdavo nuotraukas, kad laiką leidžia prabangiose vietose ir nevengė rodyti net savo banko sąskaitos turinio, kurioje – daugiau nei 24 tūkst. eurų.

Nuo A.Samuilovo nukentėjusi moteris S.Malinauskui pasakojo, kad vyras pasakojo esąs mobilaus tinklo „Bitė“ komunikacijos vadovas ir papildomai dirba „XIOAMI“ rinkodaros kompanijoje. Sakė dėl šių darbų dažnai turintis būti Rygoje, o jo darbo laikas labai lankstus – nuo 10 iki 15 val. Tinklalaidės vedėjas pabrėžia, kad ši informacija yra klaidinga – Artūras šių pareigų neužima.

Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu
Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu

Moterys atskleidžia, kad informacijos internete apie vyrą ieškojo, tačiau nieko neradusios numodavo ranka, nes juk pastarasis iš jų nieko neprašė, o kaip tik vežiojo su privačiu vairuotoju, apmokėjo pasimatymus, todėl nieko blogo neįžvelgė.

Tiesa, vėliau viskas apsivertė aukštyn kojomis. A.Samuilovas turėjo aiškų planą, kuris buvo susijęs su telekomunikacijos priemonėmis.

„Jis norėjo man padovanoti naujausią telefoną „iPhone 15 Pro Max“. Sakė, kad mano seną telefoną „nurašys“ „Bitėje“, o man už naują nereiks mokėti – liks tik plano mokestis. Tuomet sutaupyčiau per mėnesį po dvidešimt eurų. Pagalvojau gerai, kodėl gi ne. Buvau komandiruotėje, o man iš jos grįžus jis jau buvo viską sudėliojęs – ką veiksime, kada paimsime telefoną ir panašiai“, – teigia viena iš aukų.

Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu
Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu
Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu
Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu

Apie „Apple“ produkciją vyras kalbėjo ir kitai savo aukai. Moteriai šis taip pat pasiūlė išsirinkti naują „iPhone“ telefoną.

S.Malinausko tinklalaidėje pasakojama, kad A.Samuilovas moterims liepdavo eiti į saloną ir savo vardu paimti du naujus telefonus su pigiausiais planais. Teigė, kad vienas bus joms, o kitas jam. Moterims atrodė keista, kad iš pradžių šis sakė telefonus dovanosiąs, o dabar jos turi imti juos pačios iš salono. Tačiau į visus klausimus vyras turėjo atsakymus.

Pasak jo, vėliau šiuos planus su telefonais jis persirašys savo įmonės vardu, o joms už nieką nereikės mokėti.

Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu
Stop kadras/Pokalbis su A.Samuilovu

Moterys pasakoja, kad jau kitą dieną vyras grynaisiais atsiskaitė už tuos iš salono paiimtus telefonus. Taip jis sukūrė pasitikėjimą savimi, o tuo pasinaudojęs pradėjo siūlyti joms uždirbti. Vyras pradėjo kalbas, esą yra žmonių, kuriems reikia "iPhone" telefonų ir juos mielai pirktų iš jų.

„Mano vardu iš viso yra keturiolika telefonų. Vienuolika "iPhone 15 pro max", vienas "iPhone 15" ir du "Samsung". Aš pati neturiu nė vieno. Už visus juos jis man buvo paskaičiavęs ir davęs tris tūkstančius eurų, iš kurių aš savo vaikui nupirkau keletą rūbelių, bet aš neplanavau visko išleisti. Norėjau turėti pinigų ateičiai, bet vėliau iš likusių pinigų dar keturis šimtus paėmiau važiuojant su Artūrų prie jūros, nes jis norėjo, kad mokėčiau už apgyvendinimą. O galiausiai jis paėmė ir visą kitą likutį, aš likau be nieko“, – sakė mergina.

S.Malinauskas paaiškino, kad apgaule pagarsėjęs vyras savo žodžio netesėjo ir mobiliųjų telefonų ant savo tariamos įmonės nepersikėlė. Tuomet panikos apimtos moterys liepė Artūrui kaip įmanoma greičiau persirašyti telefonus, o šis paprašė jų pasirašyti raštus, kad jam pretenzijų neturi. Taip pat atiduoti mobiliuosius telefonus ir prieš tai joms duotus pinigus. Pasak jo, tik tada galės persirašyti visus mobiliuosius įrenginius.

Stop kadras/Moters pasirašytas raštas dėl A.Samuilovo
Stop kadras/Moters pasirašytas raštas dėl A.Samuilovo

Moterims atidavus telefonus ir pinigus, A.Samuilovas su jomis nutraukė visus ryšius ir užblokavo socialinėje erdvėje. Viena iš jo aukų tokiu būdų prarado apie 20 tūkst. eurų. Tiesa, po kurio laiko Artūras šiai pradėjo siųsti bankinius pravedimus, kurių paskirtis – parama už telefonus. Minėtos paramos suma – 0,90 centų.

Pilna istorija:

VIDEO: Lietuviškasis "Tinder Swindler"2 - telekomunikacijų magnatas Artūras Samuilov (Gricenka)

Žmonės.lt primena, kad A.Smuilovas (tuomet dar Gricenko) dar 2016 metais dalyvavo televizijos laidoje „Yra, kaip yra“, kurioje pats kalbėjo apie pinigų viliojimą iš moterų.

Vaikinas laidoje pasakojo, kaip jis vilioja moteris – Artūras su jomis susipažįsta internetu, o tada pradeda kurti iliuzijas, kad dirba banke, turi namą, mašiną bei daug turtų, tačiau po poros pasimatymų staiga „kažkas įvyksta“ ir jam reikia paskolinti 300– 400 eurų. Vien vasarą per mėnesį vaikinas sugebėdavo nueiti į 16 pasimatymų iš kurių 3–4 būdavo sėkmingi.

Tada vyras taip pat sakė, kad turi 28 metų draugę, kuri jo fiziškai netraukia, bet ji jam yra davusi 4500 eurų ir kas mėnesį duoda dar po 500 eurų.

Dažniausiai Artūras renkasi 28– 35 metų moteris, kurios turi stabilias pajamas ir gali jam skirti nemažas sumas pinigų. Ir nors šiuo metu vyras turi daug problemų su teisėsauga, tačiau ir toliau mergina moteris internetu ir sako, kad blogai jaučiasi, kai negauna pinigų iš jų: „Pripratau gyventi iš nelegalių pajamų ir šiandien neįsivaizduoju savęs dirbančio“, – LNK laidoje kalbėjo Artūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius