Į Kauno „Žalgirio“ arenos Amfiteatre vykusią iškilmingą šventę atvyko daugiau nei 400 kviestinių svečių.
Juos pasitiko trys „Daumantų“ pagardų akcininkai ir šios įmonės įkūrėjai: ilgametis įmonės vadovas, dabar Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius, direktorius Robertas Neimontas ir Romanas Seliava.
Su svečiais bendravo ir skonio meistras, talentingas kūrėjas, kulinaras ir daugiau kaip 600 pagardų receptų autorius Algis Kairys.
Beveik septynias valandas trukusio renginio programa buvo kruopščiai suplanuota. „Daumantų“ pagardų gamintojai savo svečius nuo šventės pradžios iki vėlyviausios DJ programos lydėjo per keturis metų laikus.
Šventę baltojo ir juodojo fortepijonų muzikinė dvikova atidarė popklasikos duetas „Piano link“. Vyko ir garbių svečių sveikinimai, įmonės darbuotojų apdovanojimai.
Solidžiam įmonės jubiliejui paminėti pasirinktas ir įmonės kvietimu Lietuvos žiūrovus stebino pritrenkiantis tarptautinis menininkų projektas „Vivaldianno: veidrodžių miestas“. Trimačio vaizdo efektai, modernios garso technologijos, gausybė šviesų ir baroko muzikos genijaus Antonio Vivaldi muzika. Naujausia trupės audiovizualinė kelionė laiku priminė ir pagardų gamintojų kelią.
„Vivaldianno“ projekto siela – žinomas Čekijos roko muzikantas ir kompozitorius Michalas Dvořákas, kuris prie vizionieriškos idėjos pakvietė prisijungti įvairių sričių menininkus. „Vivaldianno“ gretose koncertavo smuiko virtuozas Jaroslavas Svěcený, netradiciniais sceniniais sprendimais rūpinosi muzikantas ir dramaturgas Tomášas Belko, o 3D projekcijas kūrė japonų dailininkas, režisierius ir animatorius Kosuke Sugimoto. Po senosios muzikos meistro A.Vivaldi kūrybą žiūrovus lydi net keturiasdešimt muzikantų, šokėjų ir dainininkų.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kauno „Žalgirio“ arenoje – įspūdingas 3D muzikos projektas „Vivaldianno“
Po šio reginio pakviestųjų laukė jausmus žadinantis furšetas. Atskiri žiemos, pavasario, vasaros ir rudens vaišių stalai buvo išpuošti vis kitą sezoną atspindinčiomis dekoracijomis bei nutvieksti šviesomis. Architektūrines gyvų gėlių kompozicijas kūrė vienas iš ryškiausių ir talentingiausių Lietuvos floristų Antanas Mažonas.
Kiekvienam metų laikui specialiai parinkti ir teminiai patiekalai, pritaikyti skirtingi skoniai. Išraiškingas produktų dermes ir skonio improvizacijas ruošė drąsus eksperimentatorius, įvairių šalių virtuvių žinovas Lukas Semeževičius.
Švęsti ir linksmintis susirinkusius pagardų gamintojus savo apsilankymu pradžiugino daugybė garbių svečių: partneriai, bičiuliai, Seimo ir Vyriausybės, nevyriausybinių ir verslo organizacijų atstovai, miestų merai, ypatingi vakaro svečiai.