Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivido Meškausko karantinas: kulinariniai atradimai, dėmesys dukrai ir šokis su griliu

Šalyje įvesto karantino laikotarpiu vienas žinomiausių Lietuvos šokėjų, televizijos projektų dalyvis ir savo vardo šokių studijos įkūrėjas Deividas Meškauskas, kaip ir visi, laiką leidžia kartu su šeima. Prieš pusantrų metų su mylimąja Ineta Stasiulyte susilaukęs dukrelės Frėjos, vyras atvirauja, jog karantino laikotarpis su vaiku kelia iššūkių, tad tenka ne tik prisigalvoti įvairios bendros veiklos visai šeimai, bet ir lepinti namiškius savo kulinariniais šedevrais.
Deividas Meškauskas
Deividas Meškauskas / TV3 nuotr.

Šeštadieniais TV3 žiūrovus žadina ir kartu rytą pradėti kviečia kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos", rašoma pranešime spaudai. Dėl susiklosčiusios padėties šalyje, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas" pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras, tenka kviestinei žvaigždei, kuri, iš savo namų, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.

Gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas" įkurtoje studijoje laidos vedėjai šįkart gamino du gardžius patiekalus. Ilona į kovą traukė visus ginklus ir pasitelkus savo stipriąją pusę – desertus – ruošė rankų darbo triufelius iš klasikinių „Gaidelis" sausainių, o Dilanas, norėdamas nustebinti dar neragautais skoniais, gamino vietnamietiškus suktinukus. Įvertinti šefų kulinarinius sugebėjimus ir išrinkti, kuris patiekalas gardesnis, teko šokėjui Deividui Meškauskui, kuriam juos į namus, tiesiai iš laidos studijos, pristatytas „Belmonto" maisto į namus pristatymo komanda, skelbiama pranešime spaudai.

TV3 nuotr./Deividas Meškauskas
TV3 nuotr./Deividas Meškauskas

Visoje šalyje įvestas karantinas sukėlė nemenkų sunkumų pramogų pasaulio atstovams, mat teko atšaukti ilgai planuotus renginius, pasirodymus, koncertus. Užsidaryti kuriam laikui teko ir Deivido Meškausko vardo šokių studijai, tad žinomas šokėjas šiuo metu daug daugiau laiko praleidžia namuose kartu su mylimąja, aktore Ineta Stasiulyte bei dukrele Frėja.

„Mes, kaip ir visi kiti, karantino laikotarpiu leidžiame laiką namuose. Į viešumą stengiamės eiti kaip įmanoma rečiau, daugiau skiriame dėmesio vienas kitam šeimoje. Taip pat atliekame ir tam tikrus nepadarytus ar užmirštus ūkio, buities darbus, kurių anksčiau nespėdavome padaryti", – laidoje pasakojo Deividas.

Karantinas sužadino ne tik Deivido kūrybiškumą planuojant bendrus užsiėmimus ir žaidimus su namiškiais, bet ir didelę aistrą kulinarijai. Tiesa, maistą jis labiausiai mėgsta ruošti kepsninėje ir save gali vadini tikru grilio meistru, kuris šeimą patiekalais lepina net kelis kartus per savaitę.

„Aš Inetai visada sakiau, kad pamirštų tą orkaitę, nes kepsninėje gimsta tikri kulinariniai stebuklai. Tikras mano favoritas – keramikinis „Kamado Bono" grilis. Jeigu anksčiau jį kurdavau kas trečią dieną, tai dabar, karantino metu, galima sakyti, kad jo nekuriu kas trečią dieną", – laidoje pasakojo Deividas.

TV3 nuotr./Deividas Meškauskas
TV3 nuotr./Deividas Meškauskas

Su griliu Deividas ne tik kuria kulinarinius stebuklus, bet net ir šoka. Savo šokių studijos socialinio tinklo „Facebook" paskyroje jis pasidalino juokingu vaizdo įrašu, kuriame jo šokių partnere tapo kieme stovinti kepsninė.

Jį galite pamatyti čia:

Šokio žingsnelių Deividas nepamiršta net ir gamindamas maistą, o kol laukė į namus atkeliaujant Ilonos ir Dilano paruoštų patiekalų, jis nusprendė su laidos žiūrovais pasidalinti ir savo firminiu patiekalu.

„Šie rytietiški vištienos iešmeliai yra itin mėgstami mūsų šeimoje ir ne kartą įvertinti visų draugų. Gaminimo procesas yra itin paprastas, todėl kviečiu jį išbandyti, kol visi laiką leidžiame saugiai savo namuose. Na, o svarbiausia, būkite sveiki!", – receptu pasidalijo Deividas.

Rytietiški vištienos iešmeliai pagal Deividą Meškauską

Patiekalui reikės:

1 kg vištienos filė;

0,5 stiklinės sojos padažo;

2 v. š. ryžių acto;

125 g rudojo cukraus;

2 v. š. vandens;

1 a. š. smulkintų svogūnų;

1 a. š. kukurūzų krakmolo;

1 a. š. smulkinto imbiero;

2 a. š. smulkinto česnako;

1 a. š. česnako granulių;

Sezamo sėklų ir svogūnų laiškų papuošimui.

Į keptuvę pilame soją, ryžių actą, rudąjį cukrų, vandenį, suberiame smulkintus svogūnus, kukurūzų krakmolą, česnako granules, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Kaitiname viską neaukštoje temperatūroje, nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apliejame padažu. Taip paruoštą mėsą sumauname ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepam „Kamado Bono" kepsninėje 180°C ant netiesioginės kaitros 15-20 min. Iškeptą vištieną patiekiame apibarstę sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!

TV3 nuotr./Deivido Meškausko iešmeliai
TV3 nuotr./Deivido Meškausko iešmeliai

Ilonos ir Dilano paruoštiems patiekalams neatsispyrė ir visa Deivido šeima, todėl ragauti šefų sukurtų šedevrų su vyru susiruošė ir mylimoji Ineta Stasiulytė bei jų dukrelė Frėja. Mažajai Frėjai sausainių triufeliai labai patiko, o Deividas mėgavosi mėsos ir krevečių skonių deriniu suktinuke.

Tačiau kieno verdiktas bus lemtingas šioje kulinarinėje kovoje, bus galima sužinoti šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas