Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl pandemijos „Lietuvos balso“ ir „Lietuvos talentų“ finalai bus kitokie: pateikė galimus scenarijus

Besitęsiant karantinui ir vis dar esant nežinomybei, kada Lietuvoje vėl galėtų vykti masiniai renginiai, neišvengiamai keičiasi ir didžiųjų šio sezono televizijos šou „Lietuvos balsas“, „Lietuvos balsas. Vaikai“ ir „Lietuvos talentai. Supervaikai“ finalų likimas. Kaip karantino sąlygomis bus išrinkti projektų laimėtojai ir ką turėtų žinoti gyvai transliacijas norėję stebėti žiūrovai? To 15min pasiteiravo jų prodiuserių.
Projektų „Lietuvos balsas“ ir „Lietuvos talentai. Supervaikai“ akimirkos
Projektų „Lietuvos balsas“ ir „Lietuvos talentai. Supervaikai“ akimirkos / LNK ir TV3 nuotr.

Trečiadienį karantiną Vyriausybė pratęsė dar dviems savaitėms – iki gegužės 11 dienos. Tiesa, sušvelnintomis sąlygomis. Vėl leista veikti visoms parduotuvėms, lauko kavinėms, nagų ir plaukų grožio specialistams, bus atverti sporto aikštynai, muziejai, bibliotekos. Dalis sušvelninimų jau įsigaliojo, kita dalis įsigalios balandžio 27 dieną.

Vis dėlto, kaip ir buvo pabrėžta anksčiau, pramogos dabar – paskutinėje vietoje. Apie tai, kada vėl bus leidžiami įprasti masiniai renginiai su žiūrovais, kol kas galima tik pasvajoti.

„Lietuvos balso“ prodiuseris: gegužės 10-ąją numatyta transliacija įvyks

Tiesioginiai LNK projekto „Lietuvos balsas“ 7 sezono finalai didžiosiose šalies arenose pagal pirminį planą turėjo įvykti dar kovo mėnesį, tačiau jų organizatoriai buvo vieni pirmųjų Lietuvoje dar tada, kai karantinas nebuvo įvestas, dėl Vyriausybės rekomendacijų perkėlę minėtus renginius į gegužės antrą pusę.

Dėl to kiek koregavosi ir „Lietuvos balsas. Vaikai“ superfinalo data – dabar ji numatyta gegužės 10 dieną, ir patenka į esamą karantino laikotarpį.

Susisiekus su už „Lietuvos balsą“ atsakingų kūrybos namų ELITAZ vadovu, prodiuseriu Gediminu Jauniumi, šis neslėpė, kad esama situacija paveiks tiek „Lietuvos balsą“, tiek „Lietuvos balsą. Vaikus“. Vis dėlto garantavo, kad abiejų projektų finalus žiūrovai išvys.

Tomo Kaunecko nuotr./Gediminas Jaunius
Tomo Kaunecko nuotr./Gediminas Jaunius

„Finalai truputėlį prisitaikę, bet įvyks, dėl to komanda visą mėnesį tikrai labai daug darbuojasi, stengiasi rasti patį tinkamiausią sprendimą, atitinkantį tiek visas dabartines technines aplinkybes dėl karantino, tiek ir saugumo reikalavimus“, – 15min komentavo G.Jaunius.

Gediminas patikino, kad projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ superfinalą bus galima stebėti numatytą dieną – gegužės 10-ąją. Ar nebus pakoreguotos suaugusiųjų „Lietuvos balso“ ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo datos, jis atskleisti kol kas negalėjo, nes, anot jo, vis dar vyksta pasirengimo procesas.

Paklaustas, kaip karantino sąlygomis bus organizuojama tiesioginė „Lietuvos balsas. Vaikai“ transliacija, kuri, kaip skelbta, buvo planuojama Palangos koncertų salėje su žiūrovais, detalesnę informaciją apie pokyčius Gediminas pažadėjo pateikti artimiausiu metu.

„Mes tikrai viską darysime pagal tai, kokios tuo metu bus taisyklės, dėl to labai daug bendradarbiaujame su valstybės institucijomis, prašome kuo daugiau aiškumo, kaip turėtų būti. Ta situacija gana dinamiškai keičiasi, bet tikrai informuosime projekto gerbėjus“, – kol kas nedetalizuodamas sakė G.Jaunius.

O žmonės, įsigiję bilietus į projektų finalus, anot prodiuserio, šiuo metu tiesiog turėtų laukti tolimesnių žinių. „Dabar kaip tik svarstomas įstatymas, kaip turėtų būti pasielgta su karantino metu atšauktais renginiais. Mes laukiame informacijos iš Vyriausybės ir kai tik bus nustatyta tvarka, prireikus ją ir vykdysime“, – pridūrė jis.

LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Vaikai“ akimirka
LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Vaikai“ akimirka

G.Jaunius neslėpė, kad ieškant tinkamo sprendimo „Lietuvos balsui“, buvo žiūrima ir į kitas patirtis – kaip karantino situacijoje elgėsi „The Voice“ formatą plėtojančios šalys. O sprendimų buvo visokių.

„Kai kurie viską labai digitalizavo, buvo, kas organizavo be publikos ir apstatė viską ekranais – dalyvis dainavo apsuptyje ekranų, pro kuriuos buvo matyti stebintys žiūrovai“, – pavyzdį pateikė Gediminas.

Tiesa, G.Jauniaus teigimu, galėjo būti variantas „Lietuvos balso“ finalus išvis atšaukti, kaip buvo padaryta, pavyzdžiui, su sporto varžybomis. Tačiau jis pasidžiaugė, kad tiek kanalas, tiek jo prodiuserinė kompanija laikėsi tos pačios pozicijos – stengėsi, kad esamomis galimybėmis transliacijos įvyktų.

„Mums svarbiausia saugumas, o kitoje vietoje dalyvių lūkesčiai, nes tikrai nenorime jų nuvilti – jie laukia finalo, jo nusipelnė, ir niekaip nėra nusikaltę dėl to, kad mus ištiko karantinas. Žinoma, suprantame ir žiūrovų lūkesčius, juk jie nori sužinoti, kas bus geriausias Lietuvos balsas“, – aiškino G.Jaunius.

Kaip 15min komentavo Gediminas, prie karantino sąlygų tenka derinti ir dalyvių pasiruošimą artėjančioms transliacijoms. Repeticijos ir vokalo pamokos kol kas vyksta nuotoliniu būdu.

„Žinoma, vėliau vis tiek reikės parepetuoti ir gyvai. Tai bus daroma išlaikant karantino sąlygas, kai, pavyzdžiui, vienas muzikantas už stiklo, kitas kitoje pusėje“, – sakė G.Jaunius.

LNK nuotr./Justinas Jarutis, Monika Liu, Donatas Montvydas, Monique
LNK nuotr./Justinas Jarutis, Monika Liu, Donatas Montvydas, Monique

Šiuo metu kviečiama dalyvauti naujuose „Lietuvos balso“, „Lietuvos balso. Vaikų“ ir „Lietuvos balso. Senjorų“ sezonuose. Jų prodiuseris pasidžiaugė, kad nepaisant karantino, registracija vyksta intensyviai ir naujas sezonas tikrai bus, tiesa, aplinkybės matomai paveiks ir jį.

„Kolegos prodiuseriai sako, kad dabartinis dalykas bus nauja norma. Labiausiai tai liečia masiškumą, publiką, o visa kita karantino klausimas, per kokį metražą kiek žmonių yra kokio dydžio patalpoje. Didžiausia problema bus ką daryti su auditorijomis. Tad filmavimai turbūt bus kažkiek pritaikyti prie pakitusios situacijos – yra frazė, kad tokio pasaulio, koks buvo, nebebus. Bet „Balsas“ bus ir toliau, ir nors reikės imtis kažkokių prisitaikymų, mes pasiruošę juos įgyvendinti, laukiame talentingų žmonių, pasiilgusių scenos“, – užtikrino G.Jaunius.

Nors projekto „Lietuvos talentai. Supervaikai“ paskutinės laidos gegužės pabaigoje, greičiausiai be publikos

Kaip 15min sakė projektą „Lietuvos talentai. Supervaikai“ kuriančios prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ vadovas Saulius Urbonavičius-Samas, „COZY by Siemens arena“ erdvėje dar iki karantino spėta nufilmuoti visas atrankines laidas, kurios šiuo metu ir rodomos TV3 eteryje. Nenufilmuotos liko dar trys transliacijos.

„Yra numatyti du pusfinaliai ir finalas, kurie turi vykti tiesiogiai gegužės antroje pusėje. Karantinas kol kas pratęstas iki gegužės 11 dienos. Ar jį dar pratęs, ar dar sušvelnins, matysime vėliau, todėl kol kas dar laukiame kitų sprendimų“, – pabrėžęs, kad kol kas nėra kur skubėti, sakė S.Urbonavičius.

„Žmonės Foto“ nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas
„Žmonės Foto“ nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas

Vis dėlto, pasak Sauliaus, galimi keli variantai, kaip minėtos transliacijos vyks. Įmanoma ir tai, kad finalinės laidos būtų perkeltos į naują sezoną, tačiau tai, prodiuserio teigimu, mažiausiai tikėtina. Labiau tikėtinas kitas scenarijus.

„Europos šalių praktika tokia, kad vyksta be studijoje esančios publikos – pasirodymai ant scenos bus, bet žiūrovų nebus. Greičiausiai šiuo atveju taip ir vyks – tai nebus renginys, o bus filmavimas, bet vis tiek tiesioginis, su žiūrovų balsavimu“, – labiausiai tikėtiną projekto eigą atskleidė Saulius.

Jis pabrėžė, kad kaip ir bet kokioje kitoje situacijoje, taip ir čia bus pasiruošta maksimaliai užtikrinti dalyvių saugumą, laikytis visų taisyklių. Kaip pavyzdį pateikė šiuo metu ir toliau sėkmingai filmuojamas LRT laidas su pašnekovais. O gegužės pabaigoje, kai vyks šou „Lietuvos talentai. Supervaikai“ filmavimai, taisyklės, kaip svarsto S.Urbonavičius, galbūt dar labiau sušvelnės.

TV3 nuotr. /„Lietuvos talentai. Supervaikai“ akimirka
TV3 nuotr. /„Lietuvos talentai. Supervaikai“ akimirka

Saulius paminėjo ir šiuo metu įgyvendinamą televizinį projektą „#IšNamų“ kaip pavyzdį, kaip televizija gali prisitaikyti prie karantino. Vis dėlto patikino, kad iš dalyvių namų filmuoti „Lietuvos talentų. Supervaikų“ pusfinalių ir finalo neprireiks.

„Jau baigėsi tas etapas – situacija pas mus yra valdoma, ji ryškiai gerėja, tai manau, kad tikrai galėsime filmuoti studijoje“, – 15min teigė S.Urbonavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas