Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Šokio revoliucijos“ balsavimo kilo pasipiktinimas: 788 žiūrovų balsai nebuvo užskaityti

Sekmadienį televizijos eteryje nugriaudėjo projekto „Šokio revoliucija“ finalas, kuriame triumfavo šokėjų duetas Justinas Mejeris ir Ieva Riepšaitė, išgarsėję sceniniu vardu Ustin&Ieva. Antroje vietoje liko kita scenos pora – baleto primarijai Kristina ir Genadijus. Tačiau nors savo nuomonę balsuodami galėjo išreikšti ne tik projekto meistrai, bet ir žiūrovai, patenkinti liko toli gražu ne visi – daliai gerbėjų nepavyko atiduoti balso už savo favoritus.
„Šokio Revoliucijos“ finalo akimirka
„Šokio Revoliucijos“ finalo akimirka / Organizatorių nuotr.

Kas nugalėjo projektą, lėmė tiek meistrų skirti balsai abiem šokėjų poroms, tiek ir žiūrovų atiduoti balsai. Šiandieną projekto prodiuseriai atskleidžia, jog Naglio Bieranco, Ivetos Lukošiūtės bei Airidos Gudaitės ir Lauryno Žakevičiaus sprendimu, jų favoritais tapo Kristina ir Genadijus, surinkę maksimalų balų skaičių – 100 iš 100 galimų, kas pagal formulę, pavertus į procentus, atitiko 52 proc. meistrų balo. Tuo tarpu Ustin ir Ievai skirtas bendras meistrų balas buvo 91 iš 100 galimų, kas atitiko 48 proc. meistrų balo.

Tačiau žiūrovai balsavo visiškai kitaip ir jų favoritais tapo Ustin ir Ieva, iš viso surinkę 8174 žiūrovų balsus, kas pavertus į procentus atitiko 66 proc. žiūrovų balsų, o Kristina ir Genadijus surinko 4180 žiūrovų balsus, kas pavertus į procentus atitiko 34 proc. žiūrovų balsų. Susumavus finalinius rezultatus, Ustin ir Ieva su 57 proc. finalinio balo tapo projekto nugalėtojais.

Vis dėlto po šou kilo nemažas pasipiktinimas. Oficialiame projekto puslapyje feisbuke žmonės suskubo dalytis, kad sekmadienio vakarą kilo problemų dėl balsavimo.

Ne vienas žmogus pasidalijo, kad bandydami pabalsuoti už mėgstamą porą, jie to padaryti negalėjo – surinkę numerį išgirsdavo, kad balsas yra užskaitytas, nors net nespėjo įvardinti, ką palaiko.

„Manau, kad balsavimo duomenys netikslūs, pati balsavau kelis kartus norėdama palaikyti pirmąją porą, bet vos surinkus numerį išgirsdavau: „Ačiū, kad balsavote“, net nepasidomėjus, kuriai porais skiriu balsą. Tai kam jie priskyrė tuos mano balsus?“, – rašė viena projekto žiūrovė.

Jai pridūrė ir kiti, teigdami, kad tik paskambinus numeriu 1670 iš karto išgirsdavo atsakymą, kad balsas yra jau užregistruotas.

Organizatorių nuotr./Projekto „Šokių revoliucija“ akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto „Šokių revoliucija“ akimirka

788 balsų nebuvo užskaityti

15min dėl šios situacijos susisiekė su LNK, kurie pripažino, kad dėl techninių kliūčių nebuvo užskaityti net 788 žiūrovų balsai.

„Tiesioginis balsavimas skambučiais dėl techninės klaidos pasibaigė keliomis minutėmis anksčiau, nei buvo nutrauktas „Šokio revoliucijos“ projekto eteryje per LNK, dėl to 788 žiūrovų, skambinusių telefonu, balsai nebuvo užskaityti.

Nėra galimybės nustatyti, už kurį dalyvį buvo balsuota, tačiau net ir pridėjus visus neužskaitytus žiūrovų balsus prie Kristinos ir Genadijaus poros, bendri žiūrovų ir meistrų balsavimo rezultatai pasikeistų nežymiai (į 45 proc. už Kristiną ir Genadijų ir 55 proc. už Ustin ir Ieva), todėl nustatyta klaida nedaro įtakos finaliniams rezultatams“, – komentavo „Grand Thorton Baltic“ atstovai.

„Šokio revoliucijos" projekto įgyvendinimas, anot rengėjų, buvo vienas sudėtingiausių. Iš formato sumanytojų Kanados prodiuserių gauta filmavimo įranga (120 kamerų) kol kas neleidžia projekto ypatybės – revoliucijos momento – tinkamai užfiksuoti tiesioginio eterio metu, nes reikalingas didelis ir kruopštus montažo darbas po šokio.

„Tačiau tiesioginis žiūrovų balsavimas Lietuvos auditorijai labai svarbus, tad džiaugiamės, kad pavyko iš formato savininkų gauti leidimą į galutinį nugalėtojų sprendimą įtraukti ir žiūrovus, balsavimą vykdant tiesiogiai.

Organizatorių nuotr./Projekto „Šokių revoliucija“ akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto „Šokių revoliucija“ akimirka

Labai džiaugiamės, kad šis sprendimas pasiteisino ir žiūrovai buvo itin aktyvūs – sulaukėme virš 12 tūkstančių balsų. O kuriant projektą vasarą, pagal televizinę praktiką buvo nufilmuotos dvi pabaigos su galimais nugalėtojais ir tik žiūrovams subalsavus ir susumavus rezultatus, paaiškėjo, kurią pabaigą reikia ištransliuoti.

Kanadiečiai dabar dirba prie techninės galimybės dirbti su revoliucijos momentu tiesioginiame eteryje, tad labai tikimės, kad ateityje Lietuvos žiūrovui svarbi balsavimo aplinkybė galės vykti ir esant tiesioginiam „Šokio revoliucijos" eteriui, – komentavo Gediminas Jaunius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant