Iš pradžių namuose kepusi įvairius tortus ir keksiukus L.Rimgailė sukūrė puslapį feisbuke ir asmeninį tinklalapį, kuriuose skelbdavo savo kūrinių nuotraukas. „Sulaukiau labai daug dėmesio, mačiau, kad auga paklausa ir tiesiog jau nebetilpau savo namų virtuvėje. Ieškojau patalpų, kur galėčiau plėsti savo verslą“, – apie pomėgį, kuris tapo verslu, pasakojo L.Rimgailė.
Taip prieš trejus metus atsidarė kepyklėlė „Liu Patty“. „Tai buvo bandomasis variantas, man tiesiog patiko tai, ką darau. O desertinės atidarymas buvo tiesiog dar vienas etapas. Mes visomis prasmėmis paaugome. Visa gamyba vis dar vyksta „Liu Patty“ patalpose, o desertinėje yra užtikrinama pasirinkimo įvairovė. Tiesiog įsikūrėme kitoje, net istorinėje, aplinkoje, Užupyje, kur labai jauku ir gražu. Čia viskas nutolę nuo gamybos, čia yra vieta atsipalaiduoti, pabendrauti. Jau buvo laikas ateiti į senamiestį“, – sakė ji.
Kiek daugiau nei metus ieškojusi naujų patalpų, L.Rimgailė, tik pamačiusi skelbimą apie Užupyje išnuomojamas patalpas, pasakė – čia bus nauji saldumynų namai. „Jau buvau nuleidusi rankas“, – ilgų paieškų išvarginta kalbėjo desertinės šeimininkė.
Desertinės patalpose vyrauja istorinė aura, būtent ji Liuciną labiausiai ir papirko. Ji dera su tuo, ką jaunoji verslininkė norėjo perteikti savo desertinėje – viskas, kas tikra, kokybiška ir nostalgiška.
Kaip pasakojo Liucina, šią smaližių jau pamėgtą vietą įkūrė ir atidarė per 29 dienas. „Taip skubėjome atidaryti šią desertinę, nes prieš akis vestuvių sezonas, o aš planuoju šias šventes. O ir vasaros sezonas jau čia pat, todėl norėjosi atidaryti dar vieną įdomią vietą vilniečiams ir miesto svečiams. Kai galima padaryti greitai, tai kam daryti ilgai. Sutelkiau visas jėgas ir pabandžiau viską padaryti kuo greičiau“, – 15min kalbėjo ji.
Ir nors atrodytų, kad verslas sekasi puikiai, L.Rimgailė prisipažįsta, kad išsilaikyti rinkoje – nėra lengva. Jaučiama didelė konkurencija, klientams reikia visada pasiūlyti naujienų.
„Nieko nėra neįmanomo, kai tu esi užsispyręs, kai nori, dirbi, stengiesi. Čia tik klausimas – kiek savęs nori atiduoti, kiek įdėsi darbo. Nėra vieno recepto, kaip padaryti sėkmingą verslą, bet kiekvienas randa savo kelią. Mano paslaptis? Nuo pat pirmos dienos visiems lankytojams duodu paragauti gaminių. Ir labai dažnai nutinka taip, kad klientai lieka su mumis. Pagrindinį dėmesį skiriame skoniui ir kokybei, viską gaminame iš natūralių produktų. Šiemet nusprendžiau, kad turime dar aukščiau išsikelti kokybės kartelę ir gamyboje naudoti natūralią vanilę, naujinti technologijas“, – apie verslo sėkmę pasakojo L.Rimgailė.
Svečius į saldų vakarą sukvietusi L.Rimgailė pati vis dar lieka ištikima keksiukams – jie patys mėgstamiausi. „Jie turi būti su daug įdaro, kremu – toks, kokius mes gaminame. Nėra vieno mėgstamiausio, juos renkuosi pagal nuotaiką“, – juokdamasi kalbėjo ji.
Saldumynams abejingas neliko nė vienas
Pirmadienio vakarą L.Rimgailę sveikino draugai ir kolegos. Nešini dovanomis atskubėjo Viktorija Jakučinskaitė, Monika Pundziūtė, Simona Nainė, Eimutis Kvoščiauskas, Elena Puidokaitė, Liutauras Salasevičius, Laurynas Šeškus su vaikais.
Vakaro šeimininkė vos spėjo sveikintis su ją pasveikinti atėjusiais svečiais. Nors, kaip ji sakė, visą dieną labai jaudinosi, šis vakaras pateisino visus lūkesčius, ir ji labai džiaugiasi matydama tiek ištikimiausius jos klientus, tiek draugus.
Ir kokia gi desertinė be saldumynų. Svečiai vieną po kito ragavo „Liu Patty“ pagamintus įvairiaspalvius, akį traukiančius skanėstus. Renginio vedėjas L.Rimgailės vyras Tadas susirinkusius paskatino dalyvauti loterijoje ir laimėti šokoladinį tortą.
Desertinės atidarymo metu jis atliko lyriškas dainas, grojo gitara. Jam buvo patikėta tarti ir sveikinimo žodį. Jis sakė, kad labai didžiuojasi savo žmona, tuo, ką ji daro. „Jei kiti sako, kad čia Rimgailos atidaro desertines ir kepyklas – netiesa. Čia viską padaro mano puikioji žmona Liucina“, – gerų žodžių savo žmonai negailėjo Tadas Rimgaila.