„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Dileta Meškaitė iš Meksikos parsivežė egzotišką receptą: kokosinės krevetės su mangų salsa

Grupės „4 Roses“ atlikėja Dileta Meškaitė-Kisielienė vos prieš kelias savaites grįžo iš saulėtosios Meksikos – čia ji kartu su vyru Donatu praleido romantišką medaus mėnesį. Iš kelionės Dileta parsivežė ne tik šūsnį nepamirštamų įspūdžių, bet ir kulinarinių atradimų.
Dileta Meškaitė ir kokosinės krevetės
Dileta Meškaitė ir kokosinės krevetės / Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“

D.Meškaitė-Kisielienė kartu su „4 Roses“ kolegėmis Giedre ir Akvile nutarė namuose pasigaminti kokosinių krevečių su mangų salsa. Receptą Dileta nusižiūrėjo atostogaudama Meksikoje.

„Ragavau jų Meksikoje ir man žiauriai patiko. Nusprendėme pabandyti pasigaminti pačios. Pavyko. Trūko tik jūros šalia ir „Pina Colados“, – juokėsi su Žmonės.lt receptu pasidalijusi Dileta.

Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes

Taigi, jeigu norite į namus trumpam pasikviesti Meksiką, merginos siūlo išbandyti receptą ir saugoti liežuvius, kad neprarytumėte – sako, kad labai gardu.

„Kai norisi ko nors lengvo, egzotiško ir nesudėtingo“, – šypteli.

Kokosinės krevetės su mangų salsa

Krevetėms :

Tigrinės krevetės

Kiaušinio baltymas

Miltų arba krakmolo

Kokoso drožlių

Druska

Kajano pipirai

Kokosų aliejus

Mangų salsai :

Mangas

Avokadas

Svogūnas

Kalendra

Laimas

Aitrioji paprika

Druska

Tortilijų čipsai

Visus salsos ingredientus susmulkiname, apšlakstome laimu, padruskiname ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime krevetes.

Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes

Krevetes išlukštename, į miltus įberiame druskos ir pipiriukų, tada kiekvieną krevetę apvoliojame miltuose, merkiame į išplaktą kiaušinio baltymą ir apvoliojame kokoso drožlėse – kepame labai gerai įkaitintame kokosų aliejuje, kol krevetės taps aukso spalvos.

Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes
Asmeninio albumo nuotr./„4 Roses“ gamina kokosines krevetes

Iškepus išdėlioti ant vienkartinio rakšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Dedame į lėkštę salsą, krevetes ir tortilijas.  Tortilijomis  užgriebiame salsos, dedame ant viršaus krevetę ir mėgaujamės.

 

TAIP PAT SKAITYKITE: Diletos Meškaitės ir Donato Kisieliaus medaus mėnuo Meksikoje: romantika ir pašėlę nuotykiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs