15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Donato ir Dainės Baumilų dukra šokolado fabrikėlyje bandė pati pasigaminti saldainių

Vilniuje naują šokoladinę ir rankų darbo šokolado fabrikėlį ketvirtadienį atidarydamas Algimantas Jablonskas pakvietė savo svečius patiems pasigaminti saldumynų.
Dainė ir Donatas Baumilos su dukra Smilte
Dainė ir Donatas Baumilos su dukra Smilte / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Atidarymo vakarą gaminti rankų darbo saldainius pamėgino ir Donato bei Dainės Baumilų dukra Smiltė, verslininkų Sigito ir Natalijos Martinavičių atžalos Matas ir Sandra, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, Naujų idėjų kamerinio orkestro „NI&Co“ muzikantės Augusta Jusionytė ir Dalia Simaškaitė.

Pirmajame sadumynų fabrikėlyje A.Jablonskas ketina dirbti ir pats – kasdien po kelias valandas. „Pasiilgau šokolado... Pastaruosius metus rankų darbo saldainius šeimai gamindavau tik prieš Kalėdas. Nutariau, kad tiek artimuosius, tiek šokolado gerbėjus išskirtinės kokybės skanėstais galiu palepinti ir dažniau“, – sakė A.Jablonskas.

Jis patikino šokolado nevalgąs, o jį ragaująs. Tą padaryti privaląs, norėdamas įsitikinti naujų receptų patrauklumu bei produkto kokybe.

„Nors ir aš, ir žmona Erika labiausiai vertiname juodąjį šokoladą, visuomet pasidomime, ką mėgsta kiti, kokie tai žmonės, ką veikia, kuo domisi. Būtent taip atsirado žinios apie dailiosios lyties pomėgius“, – su šypsena sakė šokolado karaliumi tituluojamas vyriškis.

Tai jam leido įsitikinti, kad moterys pirmenybę teikia tiek baltam, tiek pieniniam šokoladui.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algimantas Jablonskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algimantas Jablonskas

A.Jablonskas sakė prieš vienuolika metų vystęs pyragų gamybos verslą, tačiau, nuvykęs į Belgiją ir atradęs juodąjį šokoladą, nusprendė pasinerti į jo saldžias gelmes. Pirmuosius rankų darbo saldainius jis pagamino savo namuose vietoje skalbyklos įrengęs šokoladinę. Tuo metu jam padėjo sūnūs Edvinas, Irmantas ir Lukas.

„Lukas išeidavo į gatvę ir garsiai šaukdamas apie geriausią šokoladą į namus kviesdavo klientus“, – prisiminė A.Jablonskas.

Nuo to laiko patobulėjo technologijos, atsirado naujų gamybos receptų. „Bet meilė šokoladui nedingo. Ji tik išaugo“, – sakė A. Jablonskas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais