Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovydas Laukys šoko su guma nuo tilto: tai – mamos dovana

Gyvenimui spalvų suteikia ne tik apdovanojimai ar meilė, bet ir ekstremalūs potyriai. Tuo įsitikinęs Dovydas Laukys, kuris išbandė šuolį su guma nuo Trijų mergelių tilto. Šią pramogą jam padovanojo mama, kuri taip pat šoko iš karto po jo.
Dovydas Laukys su guma šoko nuo tilto
Dovydas Laukys su guma šoko nuo tilto / Asmeninio archyvo nuotr.

Dovydui Laukiui žinia apie šuolį su guma nuo Trijų mergelių tilto, kaip pats tikina, buvo gan netikėta, nes jis niekada negalvojo apie ekstremalius potyrius, tačiau gyvenime vis atsiranda žmonių, kurie jam tiesiog pasiūlo.

„Savo draugams esu pasakęs, kad pasirašau viskam, kas yra įdomu ir ekstremalu“, – juokėsi D.Laukys.

Šį kartą žmogus, siūlantis pramogą, buvo Dovydo mama. Ji šiam šuoliui gavo dovanų kuponą ir nusprendė juo pasidalyti su Dovydu.

Kalbėdamas apie šuolį, Dovydas atskleidė, kad pats baisiausias momentas buvo tada, kai reikėjo nušokti.

„Tas momentas yra baisus, bet vis dėlto labai įsimenantis: kai suskaičiuoji iki trijų ir šoki nugara arba tiesiog pasileidi laisvam skrydžiui nuo tilto turėklo.

Įspūdžių užteko visai dienai, nes tai tikrai ne kasdienė patirtis“, – dalijosi Monikos Marijos vyras. „Tikriausiai dėl šių potyrių ir gyvena ekstremalias pramogas mėgstantys žmonės, nes tai pakeičia mąstymo perspektyvą, išjudina iš kasdienybės.“

Žemiausiame šuolio taške, kaip teigė D.Laukys, apima palengvėjimo jausmas, kad virvė vis dėlto nenutrūko. Tiesa, pasibaigus pramogai, kaip pats pastebėjo, visi reaguoja skirtingai: vieni nori šokti dar kartą, o kiti tiesiog lieka be žodžių.

„Aš buvau iš tų, kurie nušokę sako: ooooo“, – juokėsi jis.

Dovydas šuoliui ruošėsi minimaliai – tiesiog pasiskaitė apie kitų įspūdžius forumuose. Jį nustebino faktas, kad užsienyje galima šokti net keliskart iš eilės, ko Lietuvoje kol kas dar negalima padaryti.

„Labai norėtųsi šokti keletą kartų ir pabandyti vieną kartą nušokti nugara, kitą – priekiu, šonu ar kūlvirsčiom“, – tikino D.Laukys.

Daugiau akimirkų – galerijoje:

Vyras yra išbandęs ir daugiau ekstremalių pramogų, viena iš jų – šuolis parašiutu. Jeigu reikėtų palyginti, kaip šokti buvo baisiau, Dovydas vis dėlto rinktųsi pastarąjį variantą.

„Labai panašus jausmas, bet tikriausiai visgi su parašiutu. O jausmas toks, tarsi dalį atsakomybės atiduodi vilčiai, kad parašiutas išsiskleis arba kad guma nenutrūks“, – pasakojo jis.

Paklausus, ar Dovydas šoktų dar kartą, jis be jokių abejonių atsakė, kad tikrai šoktų ir net ne kartą, o 25-is.

„Šį savaitgalį, jeigu pavyks, šoksiu nuo Baltosios rožės tilto Alytuje. Ten yra aukščiausias tiltas, nors jis tik penkiais metrais aukštesnis už Trijų mergelių, todėl galbūt didelio skirtumo nebus“, – svarsto vyras.

Asmeninio archyvo nuotr./Dovydas Laukys su guma šoko nuo tilto
Asmeninio archyvo nuotr./Dovydas Laukys su guma šoko nuo tilto

Gyvenime D.Laukys dar norėtų išbandyti ir daugiau ekstremalių pramogų, tarp jų ir nardymą su rykliais, šuolį parašiutu, lėktuvo pilotavimą ar išsilaikyti parašiutininko licenciją.

„Draugai, kurie skraido, pasakojo, kad mokymuose kartais reikia ir simuliuoti situacijas, „sulaužyti sparną“, kristi į vandenį. Man tai skamba visiškai nuostabiai.

Dar nesu patyręs itin baisių potyrių, juk daug ekstremaliau būtų pačiam šokti su parašiutu ir prisiimti atsakomybę už šokantį kartu. Įdomiausia, ar toje situacijoje pasielgčiau teisingai, ar ne. Juk dažniausiai gyvename ramų gyvenimą ir net nežinome, ką darytume stresinėje situacijoje.

Gal aš sustingčiau ir nieko nedaryčiau, nežinau, bet įdomu tai, kad pasitreniruoti galima būtent simuliuojant“, – svarsto Dovydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas