Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dramos teatre – vakaras su verslininku Tadu Karosu: garsių bičiulių apsuptyje pristatė knygą

„Esu persirgęs visomis verslininkams būdingomis ligomis, todėl, remdamasis savo patirtimi, noriu įkvėpti ir mokyti kitus. Man svarbu, kad kuo daugiau žmonių būtų ne tik sėkmingi, bet ir laimingi“, – sako žinomas verslininkas ir investuotojas Tadas Karosas. Daug keliaujantis po pasaulį, nemažai laiko praleidžiantis Pietų Afrikoje, verslininkas birželio pradžioje grįžo į Lietuvą, kad čia pristatytų savo knygą „Yra kaip yra“.

Knygos pristatymas įvyko Nacionaliniame dramos teatre. Paklausyti itin asmeniškų verslininko patirčių ir pasakojimų susirinko būrys svečių. Diskusiją moderavo radijo žurnalistė Jolanta Kryževičienė.

T.Karoso knygą „Yra kaip yra“ galima pavadinti autoriaus kelionės į save nuosekliu aprašymu, jo pastebėjimų ir auksinių minčių rinkiniu. Knygą nebūtina skaityti iš eilės. Instrukcijoje skaitytojui T.Karosas pataria: „Pasirink mintis, atsižvelgdamas į konkrečius savo gyvenimo atvejus, rūpimus klausimus arba paprasčiausiai atsiversk bet kurioje vietoje. Sunkesniais atvejais, atsiversk knygą du kartus per dieną.“

Fotogalerija:

Už kiekvienos knygos „Yra kaip yra“ minties slypi gyvenimiška istorija. Knyga nedidelė, patogi, kišeninio formato. Ji suskirstyta skyriais, kurie turi pavadinimus – Ego grimasos, Baimė, Pyktis, Nerimas, Skausmas ir kančia, Proto klaidos, Meilė ir daug kitų.

Robertas Riabovas/BNS/Renginio akimirka
Robertas Riabovas/BNS/Renginio akimirka

„Nesu rašytojas ir nebandau nei juo tapti, nei apsimesti. Paprasčiausiai mėgstu būti vienumoje ir užsirašinėti mintis. Knygoje sudėti mano gyvenimo išminties krislai, perlai ir stiklo šukės“, – sako T.Karosas, į savo knygą surinkęs mintis, kurios geriausiai atspindi jo lipimus aukštyn, kritimus, šokimus žemyn nuo bokštelio ir vėl kopimus.

Pastaruosius dešimtį metų T.Karosas gilinasi į psichoanalizę, mokosi stebėti žmogų ir jį pažinti. Šias žinias jis perkelia į verslo ir krizių konsultacijas, padeda bičiuliams ir draugams spręsti sudėtingas verslo ir gyvenimo situacijas.

„Jaučiu, kad prasideda visiškai naujas mano gyvenimo etapas“, – teigia verslininkas ir pasakoja daug metų užsirašinėjęs spontaniškai kildavusias mintis. Maždaug prieš aštuonerius metus jis jas pradėjo rinkti į vieną vietą. Kai įžvalgų susidarė nemažai, pasakoja, parodęs jas žurnalistei Annai Treščinai. Taip atsirado knyga „Yra kaip yra“.

Robertas Riabovas/BNS/Renginio akimirka
Robertas Riabovas/BNS/Renginio akimirka

„Man ši knyga iš karto tapo artima, nes tiesiog dar kartą supratau, jog mano baimės, kova su savo ego, nepelnytas skausmas dėl aplinkinių pavydo iš tikrųjų nėra dalykai, kuriuos patiriu tik aš vienas. Tado knyga padeda atpažinti situacijas ir teikia vertingų patarimų, kaip nesustoti ir eiti į priekį siekiant savo svajonių ir tikslų“, – taip knygą apibūdina populiarus interneto tinklaraštininkas Geležinė Lapė – Arvidas Bendorius.

T.Karoso knyga „Yra kaip yra“ knygynuose pasirodys birželio 16 dieną. Pirmieji knygą perskaityti galimybę turėjo Nacionaliniame dramos teatre vykusio pristatymo dalyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius