Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Duetas „Lilas ir Innomine“ sugrįžta: surengs grandiozinį šou arenoje

Viena populiariausių visų laikų Lietuvos hiphopo grupių „Lilas ir Innomine“ skelbia džiugią naujieną – po penkerių metų pertraukos vienam vakarui sugrįš į sceną. Vienintelis dueto koncertas vyks kitų metų kovo 14 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje.
„Lilas ir Innomine“
„Lilas ir Innomine“ / Dominyko Blizniko nuotr.

2009 metais susibūręs Konstantino Kiverio-Lilo ir Rolando Venckio-Innomine duetas per 11 veiklos metų tapo tikru Lietuvos hiphopo fenomenu: pradėję nuo koncertų rūsiuose išaugo į vieną geidžiamiausių vardų šalies muzikos scenose ir tapo pirmąja Lietuvos hiphopo grupe, pradėjusia rengti savo koncertus didžiausiose šalies arenose.

Hiphopo skambesiu perpintu su elektronika bei melancholiškais dainų tekstais iš kitų Lietuvos atlikėjų išsiskyręs duetas išleido penkis albumus, kurie buvo įvertinti 4 auksiniais apdovanojimais ir muzikos platformose skaičiuoja virš 200 milijonų perklausų. Nepaisant sėkmės ir populiarumo, 2020 metais grupė nutarė skirstytis ir savo gerbėjams ištarė „Viskas“, taip pavadinę ir savo paskutinį albumą.

Manto Repečkos nuotr./„Lilas ir Innomine“
Manto Repečkos nuotr./„Lilas ir Innomine“

Tašką „Lilas ir Innomine“ istorijoje padėję grupės nariai nuėjo savais keliais: Lilas pradėjo solinę karjerą ir pristatė du albumus, tuo metu Innomine pastaraisiais metais darbavosi su daugybe Lietuvos atlikėjų ir kūrėjų, padėdamas jiems įgyvendinti jų muzikines vizijas, kūrė muziką teatro spektakliams ir televizijos reklamoms.

Visgi grupės narių galvose jau kurį laiką kirbėjo mintis dar kartą užlipti ant scenos ir kartu prisiminti virš dešimtmečio trukusią grupės muzikinę kelionę. Prisiminti ten pat, kur paskutinį kartą nusilenkė gerbėjams – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Mintis kirbėjo ilgai, laukėm progos. 2025 metų kovą bus lygiai 5 metai nuo paskutinio mūsų turo. Kas ten žino ar sulauksim gražesnio skaičiaus ir, ar bus dar kam aktualu, tad kol dar nesijaučiam stipriai aprūdiję – minėsim 5-tąsias“, – teigia Lilas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto akimirka

„Pavadinimų šiam vakarui turėjom daug, bet nei vienas neprilipo. Liko tik šūkis „Po penkių metų – vienas koncertas“. Norime aiškiai pasakyti, kad pasenom ir dar, kad tai vieno koncerto sugrįžimas, bent kol kas planų atkurti aktyvios veiklos nėra. Turim vieną vakarą po 5 metų ir jis bus skirtas „Lilas ir Innomine“ kūrybai“, – priduria grupės narys.

Koncerte duetas nori prisiminti visus reikšmingiausius savo kūrinius, tad kovo 14-osios vakarą skambės tiek vietą po saule hitams užleidę kūriniai, tiek ir milijonus perklausų internete rinkusios dainos „Karina“, „Žmogus velniškai bijantis stebuklo“, „Išgama“, „Kai tu žengi gūžiasi Vilnius“, „Tu privalai skambėt“, „Leisk man šlykštėtis“ ir daugybė kitų.

Apie savo sugrįžimą Lilas ir Innomine artimam draugų ir kolegų ratui sekmadienio vakarą pranešė asmeniškai, viename Vilniaus kino teatrų sukvietę pažiūrėti paskutinio grupės pasirodymo įrašo.

„Šis koncertas bus apie nostalgiją. Norime prisiminti ir atgaivinti kūrinius, kurie buvo ypač svarbūs mūsų kelionėje. Jeigu anksčiau buvo kūrinių, kurie su laiku paseno, neatitiko kažkokių to laiko standartų ir dingo iš koncertinių programų – čia nieko panašaus nėra, visi jie kelia malonias asociacijas, nes tai dalis mūsų istorijos“, – dalinasi Innomine.

Organizatorių nuotr./Lilas ir Innomine
Organizatorių nuotr./Lilas ir Innomine

Grupės narių teigimu, kitų metų sugrįžimo koncerte žiūrovai turėtų išvysti ne tik juos, bet ir didžiąją dalį žmonių, kurie prieš penkerius metus lydėjo juos scenoje Kaune.

„Turėsim beveik visą grupę, su kuria 2020 metais ir užbaigėm savo kelionę – ritmo grupę, chorą, pučiamųjų sekciją, svečių, kas be ko, irgi bus. Bent dalį jų, manau, galima numanyti, tai žmonės, tapę neatsiejama grupės dalimi“, – priduria Innomine.

Vienintelis „Lilas ir Innomine“ sugrįžimo koncertas vyks 2025 metų kovo 14 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Renginį organizuoja įmonė „Seven Live“, bilietus platina „Bilietai.lt“.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas