Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Duokim garo“ rogėse įsivažiavusi Asta Stašaitytė: „Dabar vakarais šoku klumpakojį“

Rodos, dar visai neseniai sėkmingai vedusi didelio populiarumo sulaukusią laidą „Yra, kaip yra“, dabar Asta Stašaitytė-Masalskienė pražydo ir sėdėdama „Duokim garo“ vedėjos kėdėje. Moteris neslepia, jog pokyčiai jos gyvenime yra tikrai teigiami, ir tikina dėl jų net pakeitusi savo kasdienybės rutiną.
Asta Stašaitytė-Masalskienė
Asta Stašaitytė-Masalskienė / E.Blaževič. LRT nuotr.

Prieš porą mėnesių Asta Stašaitytė-Masalskienė priėmė svarbų sprendimą – nepratęsus LNK „Yra, kaip yra“ sezono, ji tapo naujojo „Duokim garo“ sezono veidu. 15min naujoji vedėja teigia, kad šiuo metu pirmieji jos įspūdžiai yra geri.

„Jaučiu daug atsakomybės, vis dar stebiu viską didelėm akim ir ausim su smalsumu, bet per kiekvieną filmavimą patiriu daug džiugių akimirkų, provokacijų, turiu savo erdvę improvizacijai ir nuomonei išreikšti. Tai labai geras jausmas“, – sako ji ir priduria, kad jos, kaip vedėjos, tinkamumą ar netinkamumą tevertina žiūrovai ir kolegos.

E.Blaževič. LRT nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
E.Blaževič. LRT nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

Tiesa, moteris pripažįsta, kad iššūkių ji šiame etape gavo didelių – ir žanrą, ir kolektyvą pakeitus nėra lengva.

„Žinot, kai paskutiniais laidos „Yra, kaip yra“ metais buvau suvaldžiusi kai kuriuos pašnekovus, juokais pagalvodavau, kad dabar tai jau bet kokią laidą galiu pravesti, tai laida „Duokim Garo“ nunulino (atleiskit už pasakymą) šį mano įsitikinimą, ir supratau, kad vėl turiu išmokti kai ką visiškai naujo. Ir tai yra didelė dovana – išgyventi jaudulį ar net nemigą prieš filmavimą“, – tikina moteris.

Anksčiau laidą „Yra kaip yra“ vedusi viena, dabar Asta eteryje pasirodo drauge su „Duokim garo“ senbuve Loreta Sungailiene. Panašu, kad naujajam duetui einasi puikiai.

„Loreta yra labai šiltas draugiškas darbštus žmogus. Ir visa kūrybinė komanda yra „apsėsta“ smagumo nuotaikos. Loreta, Stanislovas, visi laidos ekspertai noriai dalinasi sukaupta informacija ir talkina man“, – pasakoja Asta.

E.Blaževič. LRT nuotr./Loreta Sungailienė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė
E.Blaževič. LRT nuotr./Loreta Sungailienė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė

Moteris laidoje sakosi turinti savo uždavinį – padėti žiūrovui susigaudyti liaudiškos muzikos istorijoje, papročiuose, folkloro subtilybėse, atpainioti sąvokas ir nebijoti atrodyti juokingai dėl to, kad ko nors neišmano. „Tą žaidimą man labai padeda žaisti Loreta“, – pripažįsta A.Stašaitytė-Masalskienė.

Svarstytų kurti pati

Paklausta, ar nebeliko nuoskaudos LNK prodiuseriams, nusprendusiems, jog „Yra, kaip yra“ laidos nebeliks eteryje, moteris sako tikrai skausmo nelaikanti, matyt, labiau nesuprantanti sprendimo atsisakyti stiprios komandos ir puikaus projekto.

„Kita vertus, aš nesu strategė, tad ne man spręsti“, – priduria ji. Gal tai dėl kūrybinių ieškojimų, gal užpuolę finansiniai sunkumai – anot Astos, tai tėra prielaidos. Ji užsimena, kad dėl tokio sprendimo gailisi, bet atgal nebesižvalgo.

Iki šiol Asta palaiko labai draugiškus santykius su buvusiais kolegomis. „Ir net „audžiu mintį“ dar kada nors kartu kurti“, – viltį puoselėja laidų vedėja.

Visgi Astos planas nuo pat pradžių buvo ne toks – moteris tikėjosi dirbti ten, kuri ir pradėjo, t.y. Balticum televizijoje.

LNK nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
LNK nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

„Esu labai lojali ir prieraiši. Bet laikas bėga ir turime mokytis priimti pokyčius. Litpoliinter, LNK, BTV, BBTV, TV3, M-1 – visa tai buvo įdomi vertinga patirtis. Strategija, pozicija man yra labai svarbu, bet kaip kūrėja dažniausiai renkuosi projektą, o ne kanalą“, – paaiškina laidų vedėja ir priduria, jog nacionalinis transliuotojas jai yra stipresnis pareiškimas.

Vis dėlto, nepaisant to, kad dėl savo pastarosios laidos labai liūdėjo, Asta tikina padariusi gerą sprendimą.

„Po to dar kartą įsitikinau, kad viskas – tik į gera“, – kalba ji. O po pokyčių, įvykusių televizijos ekranuose, sekė ir pasikeitimai A.Stašaitytės-Masalskienės gyvenime.

„Mano rutina labai pasikeitė, nes dabar rytais klausausi sutartinių, o vakarais šoku klumpakojį“, – juokauja žinoma laidų vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas