Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviejų dukrų tėvas Andrius Rimiškis: „Visada norėjau būti šeimos žmogus, ne milijonierius“

Tėčiu tapęs vos 24-erių, muzikinio projekto „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas, atlikėjas Andrius Rimiškis (31 m.) sako visada svajojęs apie šešis vaikus ir dieną, kai jo norams bus lemta išsipildyti. „Niekada nenorėjau būti milijonieriumi, šeima man – svarbiausias dalykas. Tik jos dėka pakilau po visų sunkumų“, – atvirai 15min sako dainininkas.
Andrius Rimiškis su šeima
Andrius Rimiškis su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

Užaugęs pedagogės Ritos ir ugniagesio-gelbėtojo Vidučio šeimoje, A.Rimiškis sako, kad tėčio diena visada buvo labai ypatinga. „Iki dabar atsimenu, kaip kartu su sese visada stengdavomės nustebinti tėvus, rengdavome staigmenas, piešdavome atvirutes“, – 15min sako jis.

Iki šiol birželio pirmuosius savaitgalius prisimenantis pačiomis gražiausiomis spalvomis, juokiasi, kad atsiprašinėti už šunybes dažnai netekdavo. Nors pokštų pasitaikydavo, Andrius sako buvęs geras, meniškos sielos vaikas.

„Bet, kaip ir visi berniukai, kartais ir aš paišdykaudavau. Kadangi tėvai nuo mažens mokė vairuoti, atsimenu, kaip aš, net nematydamas vaizdo pro langą, vienas pats sėdau vairuoti ir įvažiavau į sieną. Sulanksčiau automobilio sparną, tad greitai pastačiau automobilį atgal į vietą ir paprašiau, kad mane skubiai nuvežtų pas senelius, kol tėvai išsiaiškins, ką padariau“, – juokiasi A.Rimiškis.

Tik už savo išdaigas Andrius niekada nebuvo baramas. Priešingai – jam mama rašydavo laiškus. „Iki šiol turiu gausybę laiškų, kuriuose mama paaiškindavo, ką ne taip padariau, ką turėčiau išmokti. Mus auklėjo ne griežta ranka, o pokalbiu, žmogišku bendravimu“, – prisimena Andrius.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Rimiškis su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Rimiškis su šeima

Sunkiausio etapo metu nepalūžti padėjo šeima

Gražios šeimos pavyzdys anksti tapti tėčiu paskatino ir jį patį. Nors baigęs vidurinę Jūžintų mokyklą jis iš karto dalyvavo realybės šou „Kelias į žvaigždes“, kurio nugalėtoju ir tapo, šlovė ir populiarumas galvos neapsuko. Kaip pats sako, artimiau pažinęs projekte šokusią Vaidą, kuri ilgainiui tapo jo žmona, iš karto žinojo – nori šeimos.

„Tik ne visada viskas pavyksta taip greitai, kaip planuoji, – sako Andrius, tėčiu tapęs 24-erių. – Manęs nedomino lakstymai po pasimatymus, vakarėliai. Nors dėmesio tuo metu būdavo tikrai daug, bet jei jau suradau žmogų, su kuriuo mačiau ateitį, kitaip ir būti negalėjo. Tad padraugavome, pradėjome kartu gyventi ir nusprendėme, kad nereikia laukti.“

Ir nors A.Rimiškio gyvenime pasitaikė įvairių etapų, šeima visada buvo prioritetas. „Niekada nebuvo taip, kad nespėčiau pabūti su šeima. Gal tik kai prasidėjo tas blogasis periodas: bankrotas, teismai, buvo sudėtinga viską suderinti, bet būtent šeima padėjo atsistoti ir vėl tvirtai eiti. Pastarieji šešeri metai buvo tikrai labai sunkūs. Buvo net momentas, kai nesinorėjo su niekuo bendrauti, o tik likti užsidarius namuose“, – neslepia dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis

Jis sako, kad niekada nebuvo taip, kad darbas taptų prioritetu. „Nenoriu būti nei milijonierius, nei darboholikas. Noriu būti šeimos žmogumi, mylėti savo šeimą ir jai atsiduoti. Jei iš vakaro ko nors nepadarau, grįžtu per pietus ir tuo pasirūpinu, virtuvė taip pat yra mano vieta, visada gaminu tik aš. Kai spėju, tai ir namus aptvarkau“, – sako jis.

Atsitraukti nuo šeimos nežada ir dabar, nors turi didelių planų. Šiuo metu A.Rimiškis planuoja grįžti į muzikos pasaulį, įrašinėja naujas dainas, kurias jau netrukus žada pristatyti gerbėjams.

„Lietuvos ryto televizijos“ nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukra Lėja
„Lietuvos ryto televizijos“ nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukra Lėja

Svajojo apie šešis vaikus

O koks Andrius yra tėtis? „Visai neseniai dukra darželio išleistuvių metu atvirutėje parašė: turiu labai nuoširdų ir griežtą tėtį. Nesu labai švelnus, mėgstu pasakyti, kas blogai. Bet labai mėgstu kalbėti. Ne šaukti, o aiškiai, ramiai pakalbėti. Žinoma, pirmiausia vyresnioji dukra Lėja nueina pasisakyti mamai, vėliau pas mane, sakydama: tėtuk, žinok turiu didelių problemų“, – juokiasi Andrius.

Jis džiaugiasi, kad iš tėvų perimtas auklėjimo modelis tikrai veikia, ypač, kai esi apsuptas moterų. Augęs su seserimi, dabar artimai bendrauja ir su žmonos Vaidos dviem seserimis, pats taip pat yra dviejų dukterų tėvas. Mažosios Andrėjos pora susilaukė 2016-ųjų gruodį.

„Niekada negalvojau, ko noriu – mergaitės ar berniuko, tik svajojau apie šešis vaikus. Gal dabar norai kiek ir pasikeitė, nes vyresnioji dukra nori broliuko, tad teks tėvams padirbėti šiuo klausimu“, – juokiasi Andrius.

O sveikindamas visus tėčius, Andrius Rimiškis sako, kad būti tėčiu yra didžiausia laimė. „Tai yra darbas ištisą parą, bet ir pats didžiausias gyvenimo džiaugsmas, begalinė meilė ir džiaugsmas. Tad tiesiog reikia tuo mėgautis“, – sako Andrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas