Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzūkai žadėto SEL šou neišvys: Alytaus miesto šventė – atšaukiama

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pranešė, kad teks atšaukti ir žadėtą miesto šventę, kuri šiemet sulaukė didesnio dėmesio dėl pagrindinės žvaigždės – Egidijaus Dragūno-SEL koncerto. Anot mero, bus ieškoma kitų išeičių paminėti birželio pradžioje vyksiantį Alytaus gimtadienį.
Nerijus Cesiulis, Egidijus Dragūnas
Nerijus Cesiulis, Egidijus Dragūnas / Žygimanto Gedvilos nuotr

„Atvirai pasakius, kiek save prisimenu, visuomet laukdavau miesto dienų. Vasara. Šilta. Miestas toks gyvas – daugybė žmonių, vyksta mugės, renginiai, koncertai. Anksčiau su draugais vidurnaktį dainuodavome „Su gaivia bangele Nemune... Nemune...“. Paskui šių legendinių eilučių mokiau savo vaikus. Bet jiems kur kas labiau patikdavo cukraus vata ir karuselės.

Žadėjau, kad šiemet miesto gimtadienyje bus daug garso ir šviesų. Kad pasirodys dviprasmiškai vertinamas, vienų mylimas, kitų nekenčiamas, tačiau sausakimšas arenas surenkantis SEL. Tikėjomės, kad mūsų miestą aplankys mažiausiai 20 tūkst. žmonių...

Šiandien sąlygas diktuoja koronaviruso grėsmė. Todėl visus miesto dienų renginius atšaukiame. Dėl mūsų pačių saugumo. Juk nėra nieko brangiau už sveikatą.

Miesto dienas švęsime namuose. Galėsime klausyti SEL per „YouTube“. O aš su visa šeima namuose tikrai padainuosiu „Su gaivia bangele Nemune... Nemune...“!

P.S. O tiems politikams, kurie garsiai rėkė atsisakyti SEL, nes būtų kainavę 20 tūkst. eur., noriu aiškiai pasakyti – jei taip nuoširdžiai rūpi, kiek ir kas kainuoja, vertėtų pasidomėti, kiek pernai kainavo A.Mamontovo koncertas. Tuos pačius 20 tūkst. Ir kiek apskritai miestui kainuodavo tokios šventės eilę metų atgal. Niekas niekada neverkė ir purvais nesidrabstė. Nepykstu. Artėja rinkimai. Juk reikia pasirodyti, kad toks esi ir kažką veiki.

P.P.S. Miesto gimtadienis atšaukiamas. Tačiau gyvenimas nesustoja. O mes ieškome būdų, kaip praskaidrinti alytiškių kasdienybę. Šiuo metu deramės su autokino organizatoriais ir tikimės, kad netrukus alytiškiai iš savo automobilio galės saugiai mėgautis gerais filmais didžiuliame ekrane Dainų slėnyje“, – feisbuke pranešė Nerijus Cesiulis.

Kaip 15min jau rašė, Alytaus miesto savivaldybė paskelbė, kad šiemet miesto šventėje turėjo pasirodyti atlikėjas Egidijus Dragūnas, kurio pasirodymas savivaldybei būtų kainavęs 20 tūkst. eurų.

Iš viso Alytaus savivaldybė miesto šventei ruošėsi skirti 70 tūkst.

Tiesa, paskelbus šią žinią laimingi buvo ne visi. Miestiečiai buvo sunerimę, ar tik savivaldybė sugebės užtikrinti saugumą ir tvarką, tačiau paminėta, kad tam skirtas didelis dėmesys.

TAIP PAT SKAITYKITE: Alytaus miesto šventės vyšnia ant torto – SEL už 20 tūkstančių eurų, atvykti kvietė pats meras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas