Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dzūkė Collette Lietuvos vardą garsina už Atlanto: „Mano akiratyje – garsiausi Amerikos lietuviai“

Iš Alytaus kilusi dzūkė Collette Dunhill Lietuvą garsina už Atlanto. Ilgus metus vizažiste dirbanti Collette sukasi tarp bene garsiausių amerikiečių, dirba teatro, kino industrijoje, o dabar ir veda laidą „Once Upon a Time ir America“, kurioje kalbina tokius garsius Amerikos lietuvius kaip amerikiečių aktorė Ruta Lee, sportininkas Darius Kasparaitis ar aktorius Danielis Jasonas Sudeikis.
 Collette Dunhill
Collette Dunhill / Asmeninio albumo nuotr.

Collettes akiratyje – ir Ruta Lee, ir Anthony Kiedis

Jau netrukus Collettes mintys virto darbais ir dar šiais metais ji nuo nulio pradėjo formuoti savo komandą ir suskubo ruošti laidą seriją „Once Upon a Time ir America“.

„Šiuos metus pradėjau nuo nulio – suformavau komandą, paskutinę minutę pirkau bilietus ir skridau pas pasaulyje garsiausius meno, kino, sporto, teatro kūrėjus. Tapau savo autorinės laidos vedėja.

Svarbiausia yra nepamiršti, kad Lietuvą garsina labai daug įvairių savo srities specialistų, kurie yra padarę stulbinančias karjeras visame pasaulyje. Deja, mes kartais juos pamirštame, todėl iškėliau sau tikslą atrasti įdomius, netikėtus ir pasiilgtus pašnekovus.“

Asmeninio albumo nuotr. / Collette Dunhill
Asmeninio albumo nuotr. / Collette Dunhill

Collettes kalbinamų pašnekovų sąraše – Holivudo žvaigždė Ruta Lee, kurios žvaigždė pūpso Holivudo žvaigždžių alėjoje, Jasonas Sudeikis, Anthony Kiedis.

„Kai šiuos žmones ėmiau kviesti į pokalbius, nė vienas neatsisakė. O tada ir supratau, kad Lietuva nesibaigia ties pasienio postu ir kad mūsų protėvių genas pakankamai stiprus, nepavaldus laikui.

Gera jausti ir žinoti, kad visi esame vieno kraujo – tik vieni Lietuvoje, o kiti Amerikoje“, – sako autorinės laidos vedėja Collette.

Apie konkurenciją negalvoja

Collette Dunhill savo karjerą pradėjo Holivudo institute. Ten pradėjusi dirbti vizažiste, ji sutiko ne vieną žmogų, kuris padėjo jai atverti kelius į didesnius pasiekimus ir šlovę.

Ji sako, kad Amerikoje konkurencija iš tiesų milžiniška, tačiau ji pati į tai nesikoncentruoja. Garsios lietuvės tikslas – kad jos darbai kalbėtų patys už save, o tada nereikės su niekuo konkuruoti.

„Nors mano srityje, kurioje dirbu, konkurencija iš tiesų didelė, tačiau aš to nesureikšminu. Holivudo institute man atsivėrė labai daug kelių – ten greitai mane pastebėjo ir kartu pakvietė dirbti viena didžiausių Amerikos talentų agentūrų. Būtent ji atvėrė man kelius į šou, teatro, kino pasaulio olimpą.

Greitai mano darbas, susitikimai su klientais peraugo į draugystę su pačiais garsiausiais pasaulio žmonėmis, makiažo paslaugą keitė ilgi ir nuoširdūs pokalbiai, o netrukus nusprendžiau, kad noriu dalintis su pasauliu tuo, kas dažniausiai lieka už uždarų durų milijoniniuose Holivudo kalvose esančiuose dvaruose“, – kalba lietuvė Collette Dunhill.

Asmeninio albumo nuotr. / Collette Dunhill
Asmeninio albumo nuotr. / Collette Dunhill

Turi planų Lietuvoje

Jau tapo įprasta, kad atėjus rudeniui Collette grįžta į Lietuvą – ne išimtis ir ateinantis ruduo. Rugsėjo ir spalio mėnesį garsi vizažo meistrė bus Lietuvoje ir čia taip pat planuoja kurti autorines laidas bei ruošti interviu su Lietuvos žvaigždėmis.

„Mano sugalvota pokalbių laidų serija susijungs į vieną visumą, sujungiant krantus, kurie, tarsi, simbolizuoja atskirtį, tačiau iš tiesų jos nėra.

Visi lietuviai, kuriantys laimę tiek Lietuvoje, tiek už Atlanto, yra verti būti išgirstais – nuo Rutos Lee iki Dariaus Kasparaičio. Aš labai didžiuojuosi ir mūsų tautiečiu, disko metiku Tautvydu Kieru, kuris buvo pirmasis lietuvis, pakviestas žaisti į aukščiausią amerikietiško futbolo lygą. Negalima ir nereikia skirstyti žmonių į svetimus ir savus“, – įsitikinusi garsi lietuvė.

Su bene garsiausiais Amerikos lietuviais dirbanti ir dažnai bendraujanti Collette sako, kad nepamirštamą įspūdį jai paliko Ruta Lee – tai žmogus, spinduliuojanti neįtikėtina šiluma ir charizma: „Trumpai apibūdinti šios asmenybės tikrai nesugebėčiau, bet ką galiu išskirti, tai, kad ji yra labai žmogiška, jautri ir draugiška.

Ji yra absoliutus pavyzdys, kaip žmogus, gyvenime gavęs neįtikėtinai daug garbės ir šlovės, nepasikeitė. Ji liko labai empatiška, jautri šalia esantiems. Manau, kad šios savybės joje gautos su lietuviškais genais iš tėvelių.“

LNK nuotr./Collettė Dunhill
LNK nuotr./Collettė Dunhill

Save laiko pačia tikriausia lietuve

Kalbėdama apie ateities planus, Collette sako, kad dabar jos tikslas – kuo daugiau įdomių ir vertingų pokalbių su žinomais lietuviais: „Yra didžiulis žmonių sąrašas, kuriuos noriu pakalbinti.

Mano laidų serija „Once upon a time in Amerika“ dar tik prasideda. Gerai žinau, kad nesukalbamos žvaigždės yra tik danguje, o visi kiti – žmonės, todėl tikrai tikiu, kad pakalbinsiu visus, kuriuos turiu savo planuose ir nešioju širdyje.

Ir nors gyvenimą kuriu Amerikoje, vis tik savo šalies aš niekada neišsižadėjau – niekada nelaikiau savęs nei emigrante, nei amerikiete, juk labiausiai pasiilgstu už Atlanto būdama grybų ir lietuviško ežero miške“, – šypsosi alytiškė Collette Dunhill.

VIDEO: #podcast #car #usa On the road.Tautvydas Lukauskas and his success story - international car dealer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas