Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Purauskytė pažėrė kritikos Vilniaus savivaldybei: užkliuvo iškirsti medžiai

Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė atgaivinti gyventojus, pastatydama mobilias rūko sistemas. Vis dėlto šį sprendimą neigiamai įvertino renginių organizavimo įmonės „Menai renginiai“ vadovė Erika Purauskytė.
E.Purauskytė pasipiktinusi Vilniaus miesto savivaldybės sprendimu
E.Purauskytė pasipiktinusi Vilniaus miesto savivaldybės sprendimu / Vilniaus miesto savivaldybės ir asmeninio archyvo nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas pastatyti mobilią rūko sistemą patiko ne visiems. Štai renginių organizatorė Erika Purauskytė pasidalijo kritika savivaldybei, ji 15min patvirtino, kad ypač užkliuvo Vilniuje pamažu nykstantys pavėsiai, mat medžiai čia nenustoja būti kertami.

„Vilniaus miesto savivaldybė nesiliauja stebinusi ir savo elgesiu man primena mano trimetę, kuriai smagiausia dalis – ką nors nugriauti ar sulaužyti.“

E.Purauskytė prabilo ir apie jau ne vienerius metus opią problemą – medžių kirtimą.

„Jie nenuilsdami kerta bandžius sveikus medžius, taip naikindami jaukius pavėsius ir vietoj jų ant trinkelių stato tas dirbtines plastmaskes. Ir dar giriasi tuo! Na, „žiauriai protinga“. Žiauriai. Ir „gražu“ be galo. Ant medžių reklamos neuždėsi, suprantu.“

Galiausiai renginių organizatorė iškėlė klausimą: „O gal tiesiog jau sustokit su tais medžių kirtimais ir trinkelėm ir nebereiks ir tų pigiai atrodančių, brangių laistytuvų?“

Po įrašais pasipylė įvairūs komentarai. Keletas žmonių šį savivaldybės sprendimą lygino su pernai metų pliažu Lukiškių aikštėje. Komentatoriai siūlė sodinti medžius bei liūdėjo dėl jų kirtimo.

Vilniaus miesto savivaldybė įrengė mobilią rūko sistemą. Ji prijungta tiesiai prie miesto vandentiekio, „Vilniaus vandenų“. Sistema veiks kasdien nuo 9 iki 21 valandos.

„Ne taip gerai kaip ežeras, bet beveik taip pat gerai kaip dušas – kol alins kaitra, po Senamiestį vaikštinėjantys vilniečiai galės atsigaivinti po šia dulksna“, – feisbuke rašė Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas