Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Straleckaitės dukrai – 7-eri: kodėl mamai per šventę prireikė vaistų ir kas atėmė žadą: „Fantastika“

Šokėjos ir šokių trenerės Eglės Straleckaitės-Domarkienės dukra Vakarė šiltą rugpjūčio šeštadienį atšventė 7-ąjį gimtadienį. Artimiausių žmonių ir draugų apsuptyje mergaitė mėgavosi žirgų tematikos švente, kurios troško visus metus. Portalui Žmonės.lt Eglė ne tik atskleidė dukros gimtadienio detales, bet ir papasakojo, kodėl per šventę pati turėjo griebtis vaistų.
Eglė Straleckaitė su dukra Vakare
Eglė Straleckaitė su dukra Vakare / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip portalui Žmonės.lt pasakojo E.Straleckaitė-Domarkienė, 7-asis dukros gimtadienis ypatingas, mat tai – tarsi vaikiška pilnametystė. Juk atšventus jį prasideda naujas etapas ir vaikams tenka keliauti į mokyklą.

Tiesa, pačios šventės šeima per daug nesureikšmina. Pasak šokių trenerės, svarbiausia ne gimtadienio iškilmių mastas, bet brangiausių žmonių dėmesys ir laikas kartu.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis

„Viskas iš džiaugsmo, meilės ir jei yra galimybių, tai ir stengiesi padaryti šventę. O jei galimybių būtų mažiau, tai nebūtų didelė tragedija tokių didelių gimtadienių ir nedaryti, nes tikrai ne vien tame gyvenimo džiaugsmas. Gimtadienių mes nesureikšminam, bet mėgstam atšvęsti“, – Žmonės.lt kalbėjo E.Straleckaitė-Domarkienė.

Eglė svarstė, kad šį norą švęsti lemia tai, kad dukra yra pirmagimė.

„Čia turbūt yra tas pirmakartės mamos sindromas. Nuo pirmo gimtadienio norisi viską daryti, nors tai tikrai nėra būtina. Kai vaikas mažiukas, jam didelio skirtumo nėra, kaip švęsti. Galbūt turint antrą vaiką sakyčiau, kad pirmus gimtadienius užtektų padaryti ir namų virtuvėje ar dar kur paprastai su mylimais žmonėmis“, – mintimis dalijosi E.Straleckaitė-Domarkienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis

Kaip pasakojo žinoma šokių mokytoja, šis Vakarės gimtadienis buvo surengtas žirgų tematika, mat mergaitė apie ją svajojo jau ilgą laiką.

„Būna vaikams etapai, kai vienas ar kitas personažas sužavi. Mes kartais vis užklausdavom, kokia tema jai patiktų ir ji pasakė, kad norėtų žirgyno temos. Nors ji jo nelanko, bet jai labai patinka. Vakarė sako, kad norėtų auginti žirgą, tai sakiau, kad užaugusi galės tai daryti“, – juokėsi žinoma moteris.

Tiesa, nors dukrai ir buvo smagi pramoga gimtadienį švęsti žirgyne, tačiau pačiai E.Straleckaitei-Domarkienei buvimas šalia šių gyvūnų sukėlė nemenką iššūkį.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis

„Aš labai myliu žirgus, bet esu jiems alergiška, tai visą laiką šalia jų būnu su vaistais. Vis galvoju, kad bus man praėję, bet pradedu glostyti ir suprantu, kad ne, todėl mes nesame dažni žirgynų lankytojai. Vaistai yra visagaliai – kai pajaučiau, kad niežėjimas prasideda, išgėriau vaistų ir tiek. Kitą dieną dar irgi, kad lengviau būtų kvėpuoti. Viskas gerai praėjo“, – teigė E.Straleckaitė-Domarkienė.

Pasak Eglės, nors ir teko išgerti vaistų, tačiau tai atsipirko, nes dukra buvo labai laiminga.

„Vakarei buvo didelis džiaugsmas, ji pasijautė kauboje. Ten buvo ir edukacija, tai buvo įdomu paklausyti, kaip arkliukai prižiūrimi, kokias treniruotes turi, kaip raiteliai žirgus prižiūri. Taip pat viena prie medžio šakos pritvirtinta supynė, vadinama tarzankė, tai vaikais suposi, bėgiojo“, – Žmonės.lt gimtadienio įspūdžius pasakojo E.Straleckaitė-Domarkienė.

Nors šventė vyko žirgyne, tačiau taip pat buvo parengtas ir stalas, ir „Aura Decor“ sukurtas dekoras, kuris labai nustebino Eglę.

„Kai pamačiau dekorą, žagtelėjau, susinepatoginau, nes per daug gražu. Tiek tikrai nebūtina gimtadieniui. Bet ką gali sukurti žmonės su dekoru, tai yra fantastika“, – gražių žodžių dekoratoriams negailėjo E.Straleckaitė-Domarkienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Straleckaitės dukros Vakarės gimtadienis

Paklausta, kokių dovanų dukra užsiprašė prieš šventę, šokių trenerė tikino, kad ypatingų norų mergaitė neturėjo.

„Mes su Vakare visada kalbam, kad pats gimtadienis yra didžiulė dovana. Man patinka posakis, kad šiuolaikinį vaiką gali nustebinti tik ko nors jam nenupirkdamas, nes vaikai viską turi. Galima kalbėti protingai, kad mūsų laikais būdavo kitaip, bet vaikai to nesupranta, jie nežino, kaip būdavo.

Tad norime, kad viskas būtų proto ribose, ties dovanomis neužsicikliname, nes sakome, kad ji visko turi: ir žaislų, ir kelionių. Tad gimtadienis nėra dovanos, o laikas su tėvais, draugais, galimybė pasilinksminti, pasipuošti, kaip ji mėgsta“, – pasakojo E.Straleckaitė-Domarkienė.

Kaip teigė žinoma moteris, dukra taip pat turi ir taupyklę, į kurią deda dovanų gautus pinigus.

„Norisi, kad vaikas pradėtų suprasti, kiek tie žaislai kainuoja, kad jiems reikia taupyti. Labiausiai gaila, kad pažaidžiama nauju žaislu keliolika minučių, o po to jis pamirštamas. Juk daugiausia taip ir būna“, – svarstė Eglė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas