E.Žičkus jau gerą dešimtmetį artimuosius ir draugus savo gimtadienio dieną paminėti sukakties sukviečia į išskirtines vietas: nuo aukščiausio sostinės dangoraižio stogo, Provanso stiliaus sodybos iki LITEXPO parodų rūmų erdvių ar uždaros vynų degustacijų erdvės.
Šventės detalėmis televizijos laidų kūrėjas taip pat visuomet rūpinasi pats – galvoja programą, derina dekoro ir net meniu detales. „Man patinka žinoti, kad kiekvienas svečias – didžiausias gurmanas jis, vegetaras ar veganas – tikrai turės kuo pasimėgauti“, – šypsosi Edvardas.
Keturiasdešimtmečio vaišes jis patikėjo restorano „Skonio slėnis“ virtuvės šefams, o šventės erdves išpuošti šimtais gyvų gėlių žiedų paprašė garsios floristės Inesos Borkovskos. Ypatinga jubiliejaus vieta reikalavo ir ypatingos muzikos, tad kviestinius svečius džiugino smuikininkės Julijos Ivanovaitės griežiamo smuiko garsai.
„Taip jau nutinka, kad kasmet mano draugai pasirūpina ir... dalimi mano šventės akcentų. Štai šiemet du didelius tortus pagal kruopščiai saugomą senolių receptą net tris paras kepė kolegė Birutė, o keturiasdešimt butelių prancūziško šampano tiesiai iš Šampanės regiono pristatė draugų kompanija Vidas, Rasa ir Vilma“, – artimų bičiulių staigmenomis džiaugėsi E.Žičkus.
Paklaustas, ar nesijaudina dėl bėgančių metų TV laidų kūrėjas tik nusijuokia – nė už ką nenorėtų laiką atsukti atgal. „Aš dar niekada nesijaučiau toks nei per daug dar vaikas, nei jau per rimtai suaugęs. Kai nutrupėjo tai, kas buvo laikina ir išsigrynino tikrumas aplink. Kai stilius tapo patogumu, o ne blizgesiu, klaidos ne dramomis, o – pamokomis“, – sako žinomas žurnalistas ir priduria tikintis, kad dabar prasideda įdomiausi jo gyvenimo metai.
Fotogalerija: