Sportas gyvai

Eglės Malinauskaitės organizuotas paplūdimio teniso mėgėjų turnyras sudomino būrį sporto entuziastų

Savaitgalį Vilniuje įvyko tradicinis „PineWood“ paplūdimio teniso mėgėjų turnyras, kuriame susibūrė šios sparčiai Lietuvoje populiarėjančios sporto šakos entuziastai. Jau tradiciniu tapusiame turnyre žaidė 16 vyrų porų, kurie varžėsi dėl organizatorių ir rėmėjų įsteigtų prizų.
Paplūdimio teniso mėgėjų turnyro akimirka
Paplūdimio teniso mėgėjų turnyro akimirka / Augusto Četkausko nuotr.

Pirmajai turnyro nugalėtojų porai atiteko išskirtiniai sportiniai AUDI laikrodžiai.

„Džiaugiamės, kad šį turnyrą jau galime vadinti tradiciniu. Paplūdimio tenisas, kaip sporto šaka, sparčiai kopia į populiarumo viršūnes, tad mūsų tikslas palaikyti šį augimą. Tam turime visas sąlygas – pušyne įsikūrusį aikštyną, trenerius, inventorių. Žaidėjų netrūko visą vasarą, tad šis turnyras bus lyg egzaminas tiems, kurie treniravosi visą sezoną,“ – šypsojosi turnyro organizatorė, „PineWood Bar/Lounge“ vadovė Eglė Malinauskaitė.

Turnyro akimirkos – galerijoje:

Organizatorės teigimu, šis renginys dar ypatingas ir tuo, kad po turnyro apdovanojimų rengiamas labdaros aukcionas, kuriame visi surinkti pinigai atiteks Rimanto Kaukėno paramos ir labdaros fondui. Aukcione dalyvavo ir pats fondo steigėjas, o pagrindinį aukciono prizą – paveikslą įsteigė žinoma verslininkė ir galerininkė Danguolė Stachura. Jos tapytas paveikslas ir kiti prizai buvo parduodami aukcione.

„Šis, taip pat jau tradicinis labdaros aukcionas lyg ir įprasmina visą mūsų organizuojamą renginį. Tiek žaidėjai, tiek renginio svečiai noriai jame dalyvauja ir aukoja gyvybiškai pavojingomis ligomis sergantiems vaikams bei jų šeimoms,“ – sako E.Malinauskaitė.

Apie paplūdimio tenisą

Teigiama, kad paplūdimio tenisas prieš daugiau nei 35 metus gimė Italijoje ir pirmiausiai išpopuliarėjo būtent šioje pietų šalyje. Vėliau jis išplito ir kituose šiltuose kraštuose, pavyzdžiui, Pietų Amerikoje. Galiausiai susidomėjimas šia nauja teniso atmaina persikėlė ir į kitas šalis, o 2008 metais ją pradėjo globoti Tarptautinė teniso federacija.

Lietuvą paplūdimio tenisas pasiekė 2012 metais, kuomet buvo surengtas pirmasis profesionalus paplūdimio teniso turnyras.

Anot vieno iš paplūdimio teniso pradininkų Lietuvoje, trenerio Tado Janulio, paplūdimio teniso taisykles ir eigą perprasti yra lengviau nei įprasto teniso ir galbūt dėl to šis žaidimas taip sparčiai užkariauja ne tik pajūryje atostogaujančių lietuvių širdis, bet ir persikelia į miestuose įrengtas bei šiam sportui pritaikytas smėlio aikšteles.

„Galima teigti, kad paplūdimio tenise apjungiami trijų sporto šakų - teniso, paplūdimio tinklinio ir badmintono elementai, o žaisti šį žaidimą gali bet kokio fizinio pasirengimo ar amžiaus žmonės. Tuo šis žaidimas ir patrauklus,“ – teigia Tadas Janulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius