Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas: žinomos moterys ir dėmesys citrinoms

Sąmoningumui, ekologijai ir tvariai madai neabejingos turinio kūrėjos nepraleido išskirtinio renginio. Ekologiškame ūkyje pristatyta įspūdinga vasaros kolekcija, kurios svarbiausiais akcentais tapo grįžimas į gamtą, natūralūs audiniai ir... citrinos.
Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas / Photo Aiste nuotr.
Temos: 2 Mada Drabužiai

„Vasaros kolekcijoje vyrauja neutralių spalvų drabužiai, kurie tiks kas dienai ir dėl savo kokybės džiugins ne vienus metus. Dėmesio centre – gėlėmis ir citrinomis margintos suknelės, su kuriomis galima lengvai susikurti šventiškus derinius. Taip pat vasariški raštuoti mezginiai, primenantys senovinius nėrinius. Lininiai drabužiai – nepakeičiamas pasirinkimas karštuoju sezonu. Jie puikiai dera su lengvo satino ar perregimo audinio drabužiais“, – kalbėjo „Lindex“ viešųjų ryšių ir tvarumo vadovė Sandra Balčiūtė.

Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas

Kaip rašoma pranešime spaudai, ypatingas dėmesys moteriškoje kolekcijoje skirtas natūraliems, ekologiškai gaminamiems audiniams: linui, organiškai medvilnei be pesticidų ir chemikalų, kanapių pluoštui bei inovatyviam „Oncemore“ audiniui. Tai yra naujo tipo viskozės pluoštas, sukurtas iš 20 proc. perdirbtos tekstilės ir 80 proc. tvariai tvarkomų Švedijos miškų medienos atliekų pluošto.

Šventės akcentu tapo citrinos, kuriomis ne tik buvo papuošta renginio erdvė, bet ir naujoji kolekcija. Renginys vyko ekologiškame ūkyje, kuriame viešnios buvo paskatintos pasinerti į lėtą gyvenimo būdą ir pajusti harmoniją su gamta. Turinio kūrėjos iš arti pamatė, kaip atrodo toks ūkis ir kaip jame užauginamos daržovės. Viešnios degustavo gyvą kakavą – supermaistą, kuriame yra daugybė mineralų ir širdį atveriančių savybių. Svarbiausia pramoga tapo ūkyje surengta fotosesija, kurioje turinio kūrėjos vilkėjo pasirinktais deriniais iš naujosios kolekcijos.

Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas

Renginyje buvo pristatyta ir lino paroda, per kurią viešnios galėjo susipažinti su lininio audinio gamybos procesu, pamatyti šio audinio kelią nuo sėklos iki parduotuvių lentynų. Linas – ekologiškas, natūralus ir patvarus audinys, pasižymintis pralaidumu orui. Senovėje buvo tikima, kad lininis audinys gerina sveikatą, o sergantiems padeda greičiau pasveikti.

Kviestinės viešnios taip pat turėjo galimybę susipažinti su lietuviškomis tradicijomis. Žolininkė Radvilė Kuncė pristatė nuo seniausių laikų žinomų gydomųjų žolelių ir arbatžolių derinius, kuriuos galima rasti gamtoje. Atsikėlus iš ryto laukė maudynės gongų garsuose.

Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas

Renginyje apsilankiusi sporto ir mitybos specialistė Agnė Juknienė pasakojo mėgstanti būti arčiau gamtos, todėl su malonumu įsitraukė į šventės pramogas. Labiausiai Agnę sužavėjo išvysti daržai ir ryto pramoga – gongų terapija. „Būti tarp panašiai mąstančių moterų man yra dovana. Labai gera būti renginyje, kur gali sužinoti, užuosti, dalyvauti“, – pasakojo instagrame beveik 30 tūkst. sekėjų turinti moteris, įkvepianti kitas sveikai gyventi.

A.Juknienė pasakojo esanti neabejinga linui. Tris vaikus auginančią moterį šis audinys lydėjo per visas krikštynas. Linas pašnekovei asocijuojasi su Lietuva, primena gamtą ir jūrą. „Linas leidžia odai kvėpuoti, vasarą tai yra nepakeičiamas pasirinkimas. Šiuo metu galima rasti tiek daug gražių ir stilingų lino suknelių, kurios, be abejonės, tiks ir svarbioms progoms“, – įsitikinusi A.Juknienė.

Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas

Kuo toliau, tuo labiau A.Juknienei svarbu „tvari spinta“, todėl jos gyvenime nebėra impulsyvių pirkinių. Moteriai ypač svarbu kokybė – geriau turėti mažiau ir derinti tarpusavyje. „Kadangi sportas yra mano darbas, nenuostabu, kad daug laiko praleidžiu su treningais. Man labai gražu suknelės, pamažu bandau jas prisijaukinti. Kol kas nugali patogumas, nes ir su suknele turiu jaustis komfortiškai“, – šypsojosi pašnekovė.

Turinio kūrėja ir floristė Ieva Matukaitienė taip pat neslėpė savo simpatijų linui. Laisvumas ir patogumas – tokiam stiliui vasara yra neabejinga renginio viešnia. „Šiltuoju sezonu renkuosi natūralius audinius ir stengiuosi atsisakyti sintetikos. Tai ne tik kūnui malonesnis, bet ir tvaresnis, aplinkai draugiškesnis pasirinkimas“, – apie audinių pasirinkimus kalbėjo I. Matukaitienė ir pridūrė, kad iš naujosios kolekcijos jai labiausiai patiko nertas kreminės spalvos sijonas ir natūralaus audinio marškiniai.

Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas
Photo Aiste nuotr./Ekologiškame ūkyje – unikalus drabužių kolekcijos pristatymas

„Iš renginio grįžau kupina įspūdžių, įsimintinų pokalbių su nuostabiomis moterimis, naujų skonių ir potyrių. Labiausiai man patiko laikas su žolininke, kadangi pati dirbu floriste ir jaučiu didelę meilę gamtai. Buvo labai įdomu sužinoti apie skirtingas žoleles, jų gydomąsias savybes ir net pasigaminti žolelių smilkalų, kuriuos parsivežėme namo kaip mielą prisiminimą“, – įspūdžiais dalijosi 29 tūkst. sekėjų turinti moteris.

Stiliui ir madai neabejinga turinio kūrėja Justė Šoblinskaitė šiltuoju sezonu labai mėgsta liną, ypač kai dabar kuriami tokie modernūs stilingi modeliai. Moteriai svarbu, kad audinys būtų natūralus ir leistų odai kvėpuoti, nes per karščius ant kūno norisi gaivos jausmo. „Mano stilius labai įvairus, negalėčiau išskirti vieno, tačiau vasarą labai mėgstu lengvas sukneles, šortų kostiumėlius. Labai patiko nertų drabužių linija, atrodė, lyg būtų rankų darbo. Tokie kiauraraščio drabužiai stilinga bei praktiška vasaros metu“, – kalbėjo J.Šoblinskaitė.

Turinio kūrėja džiaugėsi, kad minėtas prekių ženklas savo renginiuose suburia pasidžiaugti ne tik drabužiais, bet ir nuostabia moterų draugija. Justė pirmą kartą dalyvavo žolininkės programoje, klausėsi apie augalus, jų reikšmes, gydomąsias savybes. „Kolekcijoje vyrauja augalų motyvai, todėl buvo labai įdomi integracija. Viskas gražiai derėjo – degustacija ūkyje bei rytiniai gongai. Po renginio mus išleido namo ne tik gražiai apsirengusias naujais drabužiais, bet ir pasikrovusias energijos“, – įspūdžiais dalijosi beveik 27 tūkst. sekėjų turinti J.Šoblinskaitė.

Šventėje taip pat apsilankė tvariam gyvenimo būdui neabejingos turinio kūrėjos Vytautė Žališkevičiūtė, Gabija Felenderė, Erika Bružienė, Darja Tupčaja, Agnė Leo Civinskas, Nereta Sanajevienė, fotografė Miglė Silva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius