Ekonomiškas, sotus ir itin lietuviškas patiekalas pagal K.Starkienę: taps bulvių mėgėjų favoritu

Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė vis dar randa būdų, kaip nustebinti tiek save, tiek žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie – ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški.
Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“
Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ / TV3 nuotr.

„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai! Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ sako Kotryna, pakvietusi žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.

Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje.

Įdarytoms bulvėms reikės:

  • 6 didelių bulvių;
  • pusės kininio kopūsto;
  • pusės nedidelio poro;
  • puodelio pieno;
  • šaukštelio garstyčių;
  • saujos tarkuoto čederio sūrio;
  • sviesto;
  • šaukšto grietinės;
  • kelių marinuotų agurkų;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų.
TV3 nuotr./Įdarytos bulvės
TV3 nuotr./Įdarytos bulvės

Gaminimo eiga

Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.

Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.

Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve. Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų