Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eskedar Tilahun atvykusi į darbą nustėro: audros žabtai pasiekė ir jos kavinę

Sekmadienio vakarą prasidėjusi audra praūžė pro visą Lietuvą ir dar ilgam primins apie save. Nuostolių pridariusi stichija prašliaužė ir pro verslininkės Eskedar Tilahun kavinę. Pirmadienį atvykusi į darbą, Eskedar išvydo sukrėtusį vaizdą.
Eskedar Tilahun kavinės pavėsinė po audros
Andrius Mamontovas / Socialinių tinklų nuotr.

Eskedar Tilahun pirmadienį atvykus į darbą nustėro pamačiusi vaizdą – jos kavinės aplinkoje išvartyti ilgaamžiai medžiai.

„Kai ateini į darbą“, – feisbuke trumpai parašė Eskedar ir pasidalijo vaizdais po audros.

Nuotraukose matyti, kad aplink Eskedar kavinės pavėsinę mėtosi išlūžę medžiai bei šakos.

Komentatorių paklausta, ar kavinės pavėsinė sveika, Eskedar atsakė teigiamai. „Pagailėjo“, – rašė ji.

Audros padarinius pajuto ir daugiau žinomų žmonių. Ypač stipraus vėjo ir gausaus lietaus padarinių neišvengė ir dainininkas Andrius Mamontovas – dėl gamtos stichijos jam ši naktis tapo bemiege.

Savo patirtimi A.Mamontovas pasidalijo feisbuko paskyroje.

„Vidury nakties lipi ant stogo semti vandens ir atkimšti užsikimšusių nutekėjimo vamzdžių. Galvoji: „tą vakarą tamsų aš (literaliai) ant stogo lipau“. Kol prisikasi iki nutekejimo angų suskaičiuoji 200 kibirų vandens, kuriuos nesustodamas semi ir pili žemyn lyjant stipriam lietui, ir nematai jokios vilties kad pavyks. Galvoji „jei dar nesibaigė lietus….brolau laikykis, nenusimink“. Tuo metu namie iš šviestuvų į pakištus kibirus laša vanduo ir viskas yra „vandenyje, šaltam vandeny“.

Galop pavyksta atkimšti nutekėjimą, vanduo kriokdamas lekia vamzdžiais žemyn, ant stogo esanti saulės elektrinė išnyra iš po vandens. Kiek sužvarbęs pasižiūri į laikrodį „pusė penkių šiaurės nakties“, – rašė A.Mamontovas.

Vidury nakties lipi ant stogo semti vandens ir atkimšti užsikimšusių nutekėjimo vamzdžių. Galvoji: “tą vakarą tamsų aš...

Posted by Andrius Mamontovas on 2024 m. liepos 28 d., sekmadienis

Nuostolių patyrė ir muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano.

Savo mintimis S.Stavickis-Stano paviešino feisbuke, jomis sutiko pasidalinti ir su portalu Žmonės.lt. Jis socialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, užfiksuota pakeliui į darbą, o pats pasakojo nuo ryto neturintis elektros, audra žalos pridarė ir jo kieme.

Muzikos prodiuseris neslėpė nesuprantantis, kodėl per tokią audrą, kuri maždaug 165 tūkst. vartotojų paliko be elektros, perspėjimo pranešimai gyventojams nebuvo siųsti.

„Apokaliptiniai vaizdai pakeliui į darbą...

Elektros namuose nėra nuo 05.30.

Vakar galvojau prasidėjus lietui gal patraukti supynes ir batutą, bet pažiūrėjau prognozę – niekas nežadėjo audros. Batutas ir supynės naktį sėkmingai „pasitraukė“ į tvenkinį.

Gal ką praleidau? Kas nors siuntė SMS su perspėjimu? Kas nors pranešė per žinias?

Aš nepykstu, kai sinoptikai dirba per stropiai ir pakelia vajų dėl audros, kuri taip ir neįvyksta. Bet kaip galima nepamatyti iš anksto ŠITO??

160000 namų ūkių be elektros, keliai užtvindyti ir medžiai visuose pakelėse.

Atsiųskite dabar bent SMS – „Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba: Atsiprašome, sekmadienį gėrėme namuose, todėl ir nepastebėjome audros“, – rašė S.Stavickis-Stano.

Kiek pozityviau audrą išgyveno atlikėjas Radži. Nors stiprus vėjas ir lietus niokojo tiek žmonių turtą, tiek vartė medžius, dainininko Radžio Aleksandrovičiaus koncerto nesustabdė – Vievyje publika šėlo kaip reikiant.

Įspūdžiais iš koncerto Radži pasidalijo feisbuke. Staiga užklupęs lietus Vievio gyventojų nė kiek nesutrikė.

Dainininko pasidalintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip stiprus vėjas plėšo scenos stogą.

„Ačiū Vievio publikai! Nei vėjas, nei lietus nesutrukdė mums būti kartu“, – rašė jis.

Rodos, stiprus vėjas ir lietus nesutrikdė ne tik pačio koncerto – atlikėjo gerbėjai net ir jam pasibaigus neskubėjo skirstytis namo. Po pasirodymo Radžį apsupo nusifotografuoti norinčių gerbėjų būrys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas