Estela Stumbraitė toliau stebina – iškepė įspūdingą meduolinę pilį: dirbo ne vieną dieną

Estela Stumbraitė (16), verslininkų Ingos ir Aivaro dukra, ir toliau stebina savo kulinariniais šedevrais. Po vasarą vykusių Gordono Ramsay kursų Londone mergina nenuleido rankų ir per gražiausias metų šventes savo namiškius nustebino didingu meduoliniu nameliu, kurį galima pavadinti pilimi.
Estela Stumbraitė ir Inga Stumbrienė
Estela Stumbraitė ir Inga Stumbrienė / Dariaus Kučio nuotr.

Estela Stumbraitė savo šeimą nustebino pagamindama 12 patiekalų Kūčioms. Kalėdų dieną šeimą lepino jautienos velingtonu, kurį išmoko pagaminti Gordono Ramzio Akademijos kursuose. Kaip Estela pasakojo portalui Žmonės.lt, viskas pavyko pagal planą.

„Kūčių vakarui pasiruošti buvo nesunku, nes virtuvėje pasidalinome darbais ir su tėčio pagalba pavyko pagaminti dvylika patiekalų. Kalėdų dieną, taip pat įgyvendinau idėją nustebinti šeimą jautienos velingtonu, nes jį puikiai mane išmokė gaminti Gordono Ramzio Akademijoje“, – pasakojo E.Stumbraitė.

Be 12 patiekalų Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra iškepė ir įspūdingo dydžio imbierinį namelį, galima sakyti, visą pilį. Kadangi užsibrėžė tikslą pagaminti dar didesnį meduolinį namelį nei pernai, kaip teigė portalui Žmonės.lt, užtruko net keletą dienų.

Estela Stumbraitė pasidalijo mėgiamu meduolinio namelio receptu:

Reikės:

1 kg miltų

400 gr skysto medaus

400 gr cukraus

4 kiaušinių

200 gr margarino

2 šaukštelių kepimo miltelių

4 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams

Eiga:

Į virimo puodą pilti medų, cukrų, margariną ir kaitinti ant silpnos ugnies kol cukrus ištirps. Tada atvėsinti, įmušti kiaušinius, išmaišyti, berti miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais, išmaišyti.

Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti bent valandai į šaldytuvą.

Stalą pabarstyti miltais ir kočioti tešlą iki 3-4 mm storio. Išpjauti norimas formas.

Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

„Meduolinio namelio glajaus receptas labai paprastas, kurį jau ilgai naudojame su šeimyna puošiant namelius. Tiesiog reikia sumaišyti cukraus pudrą su citrinos sultimis ir taikyti ingridientų kiekius pagal norimą galutinę glajaus konsistenciją“, – pridėjo Estela.

Anot jos, didžiausias iššūkis statant tokį namą yra gerai susiplanuoti centimetrų tikslumu, koks tas statinys tuėtų būti: „Pasidaryti trafaretus, na o tada bandyti iškepti tikslaus dydžio detales, kad jos nebūtų per didelės ar per mažos.“

Šį kartą namelį Estela darė pati. Paklausta, ar šio kūrinio nebuvo gaila suvalgyti, pašnekovė patikino, kad tikrai ne, nes tam jį ir kepė, kad per šventes su giminėmis smagiai galėtų jį skanauti. Tiesa, tėvai negailėjo komplimentų šiam dukros kūriniui.

Dariaus Kučio nuotr./Estela Stumbraitė iškepė meduolinę pilį
Dariaus Kučio nuotr./Estela Stumbraitė iškepė meduolinę pilį
Dariaus Kučio nuotr./Estela Stumbraitė iškepė meduolinę pilį
Dariaus Kučio nuotr./Estela Stumbraitė iškepė meduolinę pilį

„Tėvai matė kepimo procesą, kaip namelis po truputį „kilo“, bet vistiek pamatę galutinį rezultatą tikrai maloniai nustebę ir sužavėti“, – tikino ji.

E.Stumbraitė paminėjo ir Naujųjų metų pažadus sau: „Svajonų ir tikslų turiu daug, tačiau trumpiau tariant kitais metais stengsiuosi ir toliau tobulėti, mokytis ir kurti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis