Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos televizijoje debiutavęs ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis surengė 68 sekundžių pasirodymą

Ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis (37) savo ledo šou programa garsėja ne tik gimtojoje Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Štai Estijos televizijos „Kanal 2 TV“ atstovas, pamatęs vieną jo pasirodymų, panūdo skulptorių pasikviesti pas save ir tiesioginiame eteryje surengti grandiozini „Žvaigždžių ant ledo“ (est. „Tähed jääl“) atidarymą. „Streso visiems buvo tikrai nemažai“, – po pasirodymo portalui Žmonės.lt pasakojo Mindaugas.
Mindaugas Tendziagolskis
Mindaugas Tendziagolskis / Asmeninio archyvo nuotr.

Pjūklas įkaito ir užstrigo, todėl vietoje pasibandymo mes viską padarėme tiesioginiame eteryje.

Šį sekmadienį projektą „Žvaigždės ant ledo“ (analogiškame projekte „Ledynmetis“ Rusijoje dalyvauja ir Lietuvos dailiojo čiuožimo legendos Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas – aut. past.) atidaręs kanalas tikrai nepagailėjo darbo.

Ledo arenoje tiesioginio eterio metu pasirodė aibė dainininkų, operos solistai, 15-a šokėjų, tuzinas dailiojo čiuožimo virtuozų ir netgi oro akrobatai. O veiksmo įkarštyje – iš ledo luito projekto simbolį benzininiu pjūklų pjaunantis Mindaugas.

„Nors aš dalyvauju ne pirmame užsienyje vykstančiame projekte, tačiau pirmą kartą darbą man teko padaryti per 68 sekundes ir tiesioginiame eteryje“, – patikino Mindaugas.

Asmeninio archyvo nuotr./Estijos televizijos projektas `okiai ant ledo
Asmeninio archyvo nuotr./Estijos televizijos projektas „Žvaigžės ant ledo“

Skulptorius, prisimindamas sekmadienio renginį, patikino, kad streso galbūt ir būtų nebuvę, jei ne prieš pat tiesioginį eterį įvykęs mažytis force majeure – ledo meistro pjūklo grandinės įkaito ir užstrigo.

„Streso nebūtų buvę, jei nebūčiau žinojęs, kad po 5 minučių išeiname į tiesioginį eterį, – juokėsi Mindaugas. Aš žinojau, kur važiuoju ir kad filmuosiuosi, bet mane nufilmuoti turėjo valandą prieš eterį. Situacijai pasikeitus aš turėjau vos 3 garso ir šviesų mėginimus. Po pirmų dviejų pjūklas įkaito ir užstrigo, todėl vietoje trečiojo pasibandymo mes viską padarėme gyvai, iš tiesų ir tiesioginiame eteryje“, – nuotykį iš Estijos pasakojo Mindaugas.

Ledo skulptorius patikino, kad šiam grandioziniam projektui organizatoriai ruošėsi iš peties. „Matosi, kad šiame projekte viskas yra profesionalų rankose ir visa komanda labai gerai dirbo – pradedant nuo šokėjų repeticijų ir baigiant galutiniu, žiūrovus pasiekiančiu produktu“, – pokalbį baigė jis.

Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Tendziagolskis
Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Tendziagolskis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas