Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurolygos startas su „Žalgiriu“ ir „Barcelona“: dvikovą stebėjo garsenybės, arenoje – Jaručio hitas

Kauno „Žalgiris“ parodė, kad šį sezoną Eurolygoje gali atrodyti kietai. Pademonstravę stiprią gynybą ir patys surengę daug reidų, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergale pradėjo elitinį Europos krepšinio turnyrą. Šio renginio nepraleido ir tribūnose sugužėję aistruoliai.

Talentingi žaisdami vienas prieš vieną, gerai kovojantys dėl kamuolių, o taip pat plieniniais raumenimis gynyboje žalgiriečiai sukaustė „Barcelona“ komandą ir iškovojo pergalę 74:67.

Sylvainas Francisco pelnė 19 taškų, Ignas Brazdeikis – 17, o „Žalgiris“ įveikė Barselonos žvaigždyną.

„Jaučiausi puikiai, ačiū Vassiliui Spanouliui, už metimo techniką“, – sakė S.Francisco, anksčiau treniruotas graikų krepšinio legendos.

Šios dvikovos nepraleido ir garsūs Lietuvos žmonės. Tarp tribūnų stebinčius žaidimą galima buvo pamatyti Karoliną Meschino su Dominyku Ježeriu-OG, buvusius krepšininkus Robertą Javtoką, Darių Songailą, savo dainą per pertrauką atliko ir Justinas Jarutis, areną pakurstė Mantas Stonkus.

Fotogalerija:

Intriga buvo didelė, nes rimtose oficialiose rungtynėse šios sudėties Kauno klubas dar nežaidė.

Šeši žaidėjai – Tyrone'as Wallace'as, Sylvainas Francisco, Deividas Sirvydis, Mattas Mitchellas, Alenas Smailagičius ir Bryantas Dunstonas debiutavo su „Žalgirio“ apranga Eurolygoje, o Ignas Brazdeikis grįžo į Kauną po metų pertraukos.

Praėjusį sezoną 14 vietoje Eurolygoje finišavusi Kauno komanda pagal trenerio Andrea Trinchieri sumanymą yra kitokia nei praėjusį sezoną, kai turėjo ryškų lyderį Keenaną Evansą.

„Žalgiris“ turi panašius žaidėjus visose pozicijose, – akcentavo prieš mačą ir „Barcelona“ naujasis treneris Joanas Penarroya. – Jie gali žaisti nuo antros iki ketvirtos pozicijos bet kuriais krepšininkais. Tai sukurs mums problemų nuskaitant atakas ir gynybą. Pažiūrėsime, kaip prisitaikysime pirmajame mače su tokiais varžovais.“

Šį sezoną „Žalgiris“ pradėjo trimis pergalėmis Lietuvos pirmenybėse, bet kontrolinėse rungtynėse su rimtesniais varžovais patyrė ir porą nesėkmių turnyre prieš Turkijos klubus, o dabar turi verstis be čiurnos traumą besigydančio Brady Maneko.

„Barcelona“ laikoma rungtynių Kaune favorite. Praėjusį sezoną ketvirtą vietą Eurolygos reguliariajame čempionate užėmusi ekipa lengvai laimėjo (91:65) pirmąsias Ispanijos lygos rungtynes prieš „Granada“, o Eurolygos startą irgi pasitinka atsinaujinusi.

Joje nebėra Roko Jokubaičio, bet atsirado Kevinas Punteris, Juanas Nunezas, Justinas Andersonas, Chimezie Metu, Youssoupha Fallas.

Pirmieji atsakymai, kaip atrodys pasikeitusios Kauno ir Barselonos komandos, – nuo 20 val. Kaip visada „Žalgirio“ rungtynių eiga, o paskui karštais komentarais iš Kauno dalinsis 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas