Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Evelina Sašenko išpildė didelę savo svajonę: „Viskas pildosi, tik reikia būti drąsesnei“

„Svajonės pildosi, tik reikia būti drąsesnei“, – šiandien aiškiai žino dainininkė Evelina Sašenko. Pirmąją rugpjūčio dieną išsipildė, rodos, visiškai neįmanomas Evelinos noras kada nors atsidurti vienoje scenoje su muzikantu, pasauline akordeono žvaigžde Richardu Galliano.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / M.Endriuškos nuotr.

Bendras Evelinos ir R.Galliano pasirodymas – Edith Piaf daina „La Vie En Rose“ tapo tikra staigmena Kristupo festivalio klausytojams. Adomo Mickevičiaus bibliotekos kieme ovacijomis sutikę pasirodymą, jie iš scenos nepaleido iš Niujorko atskridusios trijulės – italų ir prancūzų menininko, akordeono legendos R.Galliano, gitaristo Adrieno Moignard ir kontrabosininko Diego Imberto.

Visada svajojęs vargšų fortepijonu vadinamam akordeonui suteikti pelnytą pripažinimą, italų kilmės prancūzų akordeoninikas R.Galliano paliko gimtinę ir išvyko į Paryžių. Čia jis sutiko būrį didžiausių XX amžiaus menininkų, net ir patį Chetą Bakerį. Devintajame dešimtmetyje gimė jo ir tango muzikos legendos Astoro Piazzollos bičiulystė.

Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis
Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis

Vieną vakarą R.Galliano gali groti Mozarto kūrinius, kitą – Piaf dainas, trečią improvizuoti su Wyntonu Marsaliu. Tačiau kur geriausiai jaučiasi pats? „Mano tikslas – mylėti, groti, kurti daug įvairios muzikos. Klasika mane nepaprastai praturtina, džiazas leidžia laisvai improvizuoti, o kūryba – šias skirtingas patirtis sujungti“, – sako R.Galliano.

„Nemeluosiu, daugybė džiazo muzikantų ir atlikėjų meldžiasi Galliano, aš taip pat. Išgirdau jį pirmą kartą studijuodama Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau bendrabučio koridoriuose dažnai galėdavai išgirsti skambant jo atliekamą muziką“, – po bendro pasirodymo kalbėjo dainininkė E.Sašenko.

Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis
Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis

Sužinojusi, kad jos mėgstamas atlikėjas atvyksta į Kristupo festivalį, Evelina festivalio meno vadovei Jurgitai Murauskienei parašė laišką ir išdėstė svajonę padainuoti su R.Galliano.

„Tą vakarą buvo gera nuotaika, o gera nuotaika suteikia drąsos, – šypsosi. – Tikrai nieko nesitikėjau, bet pamaniau, kad verta bent pamėginti. Galima tik įsivaizduoti, koks džiaugsmas mane ištiko, kai po mėnesio gavau atsakymą, kad Galliano sutinka savo pasirodymą baigti mūsų bendra daina. Spygavau iš laimės!“

Atlikėjo vadybininkų paprašyta, Evelina išsiuntė savo dainų sąrašą. „Jame tikrai buvo gerų dainų, netgi dvi, kurias maestro atliko savo koncerte, tačiau R.Galliano pasirinko mano mėgstamiausią E. Piaf dainą „La Vie En Rose“. Atrodo, tarsi erdvėje mūsų mintys susitiko, juk šią dainą galėčiau padainuoti net ir naktį pakelta iš lovos.“

Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis
Modesto Endriuškos nuotr./Kristupo festivalis

Vis dėlto, dainininkė prisipažįsta, kojos scenoje drebėjo. „Tai seniai patirtas jausmas, nuostabu jį vėl pajusti“, – sako.

Pasirodymui Evelina pasipuošė nauja, klasikine, juoda blizgučiais tviskančia suknele. „Mano siuvėja nusprendė, kad turiu apsirengti kažką naujo ir ypatingo, – šypsosi. – Dabar tai visada bus TA suknelė, kurią dėvėjau per pasirodymą su R.Galliano.“

Jubiliejinis Kristupo vasaros festivalis nuo liepos pradžios iki rugsėjo 18 dienos vyksta A. Mickevičiaus bibliotekos kieme, Šv. Kazimiero, Šv. Kotrynos ir Šv. Juozapo bažnyčiose. Daugiau informacijos rasite www.kristupofestivalis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas