Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finalinis UNICEF bėgimas Vilniuje: mažieji bėgikai su būriu žinomų žmonių aukojo Mozambiko vaikams

Lietuvos atkūrimo šimtmečiui ir UNICEF Lietuva 25 metų jubiliejaus progai skirtas UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“ penktadienį galingai finišavo Vilniuje ir tapo rekordiniu. Mažieji bėgikai su žinomais žmonėmis susivienijo dėl Mozambiko vaikų – Gedimino prospekte į bėgimą susirinko šimtai mėlynais marškinėliais pasipuošusių dalyvių.
Iglė Bernotaitytė, Karolina Meschino, Merūnas Vitulskis su vaikais
Iglė Bernotaitytė, Karolina Meschino, Merūnas Vitulskis su vaikais / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Vilnius UNICEF

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį praūžė Kaune, Kretingoje, Klaipėdoje, Druskininkuose, o birželio 15-ąją finišavo Vilniuje.

Penktadienio vakarą buvo galima sutikti ir būrį žinomų UNICEF ambasadorių, kurie savo pavyzdžiu skatino mažuosius padėti kitiems. Prie didžiojo starto aktyviai jungėsi tiek ilgamečiai, tiek ir naujieji UNICEF ambasadoriai, šiemet pirmą kartą pasiryžę atstovauti organizaciją.

Išplėtęs savo geografiją ir praūžęs Kaune, Kretingoje, Klaipėdoje, Druskininkuose ir Vilniuje į UNICEF gerumo misiją vaikų bėgimas įtraukė daugiau nei 10 000 Lietuvos vaikų ir išgelbėjo 13 300 pasaulio vaikų gyvybes. Tai beveik dvigubai daugiau gyvybių nei per prieš tai buvusių šešerių metų bėgimus kartu paėmus. Tai – nuoširdi Lietuvos vaikų dovana šimtmetį švenčiančiai Lietuvai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Vilniuje akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Vilniuje akimirka

Gedimino prospekte bėgikų laukė ir jiems medalius teikė kunigas Ričardas Doveika, modelis ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna, bėgikė Diana Lobačevskė, operos solistė Nomeda Kazlaus, aktorės Virginija Kochanskytė ir Kristina Savickytė-Damanskienė, dainininkai Merūnas Vitulskis, Marija Grabštaitė, Vaidas Baumila, Iglė Bernotaitytė, tituluota gražuolė, parolimpinis čempionas, dizainerė Julija Žižė, vieni žymiausių Lietuvos trenerių Jean'as Claude'as Edorhas ir Inga Gaižauskienė ir daugelis kitų.

UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 m – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Diana Lobačevskė ir Virgilijus Alekna
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Diana Lobačevskė ir Virgilijus Alekna
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Vilniuje akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Vilniuje akimirka

Ypatingą atmosferą UNICEF vaikų bėgimo metu kūrė radistas Jonas Nainys, „Du balsai viena širdis“ nugalėtojos Sofija ir Kleopatra, taip pat vyko muzikinio vaizdo klipo filmavimas grojant UNICEF ambasadorės P!NK dainai „What about us“. Socialinius tinklus kaitino tiesioginė transliacija su Karolina Meschino.

Šiais metais prie starto linijos mažieji ambasadoriai stojo pasipuošę ypatingais UNICEF marškinėliais, kuriuos puošia keturmetės Sofijos Staselytės pieštas Vytis.

„Vytis – raitelis, kurio pasirodymas lemia pergalę. Šiandien jis kaip niekad svarbus mūsų gyvenime. Juk pergalė tai visų pirma savęs nugalėjimas, sėkmė grumiantis su skurdu, ligomis ir kitomis negandomis, o būtent to ir siekia mūsų bėgimas. Tikimasi, kad bendras išgelbėtų gyvybių skaičius peržengs penkiaženklį skaičių ir tai taps geriausia Lietuvos vaikų dovana šimtmetį švenčiančiai Lietuvai“, – teigė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

Už 5 eurų paramą, kurią skyrė kiekvienas bėgikas, bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike.

Per septynerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 16,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 12 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 86 632 eurai, kurie išgelbėjo 20 379 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min studijoje – UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai V.Kochanskytė ir Merūnas

VIDEO: UNICEF misijos „Už kiekvieną vaiką“ dalyviai Merūnas Vitulskis ir Virginija Kochanskytė – apie tragišką Mozambiko vaikų realybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas