Savo sodyboje, esančioje Labanoro girioje, Vytautas dažnai sulaukia svečių, kuriuos vaišina savo firmine kaimiška kiaušiniene. Kaip pats sakė, tikra kiaušinienė bus skani tik tada, kai joje bus daug spirgučių.
V.Šerėno kiaušinienė |
Tokiais skaniais pusryčiais penktadienį V.Šerėnas vaišino ne tik draugus bei kolegas, bet ir žurnalistus. Kulinarijos studijoje „Čiop čiop“ vykusiame „Auksinių kiaušinių“ pristatyme žinomas TV veidas čiupo peilį, pjaustymo lentelę ir keptuvę.
Norite sužinoti, kuo ypatinga V.Šerėno kiaušinienė? Svarbiausia jai – kaimiški, tikri lašiniai. Tokius penktadienį naudojo ir Vytautas. Supjaustęs juos ir sudėjęs į įkaitintą keptuvę, susmulkino ir svogūnus, šie taip pat bemat atsidūrė keptuvėje. Galiausiai beliko įmušti kiaušinius ir pusryčiai – paruošti.
„Šiaip, šią kiaušinienę turėtume gaminti pas Vytautą sodyboje ir ant didelės špižinės keptuvės“, – susirinkusiems sakė Haroldas Mackevičius, o V.Šerėnas nusijuokė, kad ta jo keptuvė – kanalizacijos dangčio dydžio.
Pristatymo akimirka |