Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Futbolo karštligė: žinomų žmonių favoritai „Euro 2012“ čempionate

Futbolas, futbolas ir dar kartą futbolas – tokiu ritmu nuo penktadienio iki pat liepos 1 dienos gyvens Lietuvos futbolo aistruoliai. Nors priimta manyti, kad antroji šalies religija – krepšinis, augančios futbolo gerbėjų gretos drįstų tam paprieštarauti. O su kokiomis viltimis ir azartu Europos futbolo čempionatą pasitinka TV eterio ir muzikos pasaulio atstovai?
Futbolo orakulai: Marijus Mikutavičius, Vlada Musvydaitė-Baranauskienė ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Futbolo orakulai: Marijus Mikutavičius, Vlada Musvydaitė-Baranauskienė ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Žmonės.lt fotomontažas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius

Dainininkas, televizijos laidų vedėjas Marijus Mikutavičius

Čempionate norėčiau, kad mus nustebintų Anglija ir Olandija. Pastaroji šalis šiaip ar taip arti vokiečių. Žinoma, trys stipriausios rinktinės – Ispanijos, Vokietijos ir Olandijos. Galbūt dar ir prancūzai turi šansų.

Apie futbolo žiūrėjimo tradicijas manęs klausė ne vienas, bet aš vis nerandu atsakymo. Tai labai priklauso nuo to, kur tu tuo metu esi, ką veiki, ar esi laisvas, ar namie, savo ar kitame mieste. Aš nesu nusistatęs, kad atėjus futbolo čempionatui visas rungtynes žiūrėsiu, pavyzdžiui, namie. Tikrai neturiu jokio ritualo.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras

 Grupės „G&G Sindikatas” narys, hiphopo atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras

Šiame Europos čempionate aš palaikau Čekijos ir Portugalijos rinktines. Čekiją pasirinkau, nes sergu už juos žiūrėdamas ir ledo ritulį. Be to man imponuoja ir pati šalis, ir joje gyvenantys žmonės. O portugalai, atsimenu, labai seniai per vieną iš čempionatų paliko man labai gerą įspūdį, todėl ir esu jiems ištikimas. Aš išvis esu iš tų žmonių, kurie net komandai pralaimint nekapituliuoja. Manau, tikrieji gerbėjai tokie ir turi būti, nes priešai, tau laimėjus rungtynes, vis tiek perbėgs į tavo pusę.

Paprastai futbolo rungtynes mėgstu žiūrėti namie. Juk futbole man įdomiausias ir yra futbolas. Kartais varžybas žiūriu mažose kompanijose, bet nematau problemos sirgti ir vienas.

Kiek domiuosi futbolu, sporto apžvalgininkai visuomet išskiria Vokietijos, Ispanijos bei Nyderlandų trejetą ir jis patenka tarp favoritų. Tačiau, šiuolaikinis futbolas, kaip parodė ir UEFA čempionų lyga, pilnas netikėtumų. Todėl palinkėčiau mums visiems palaikyti savo mėgiamas komandas net ir tada, kai jos suklumpa.

Luko Balandžio nuotr./Kristina Ivanova
Kristina Ivanova

Dainininkė Kristina Ivanova

Su savo draugais juokavome, kad tomis dienomis, kai vyks varžybos, mane iš tiesų turėtumėte išbraukti iš savo gyvenimo ir nepykite, kad nekelsiu telefono, nes žiūrėsim futbolą. Su merginomis mes net koncertus pakoreguojame priklausomai nuo varžybų. Taip pat darėme ir per krepšinio čempionatą – koncertuodavome po varžybų. Manau, kad futbolo karštinė tikrai prasidės, o kurią komandą palaikysiu, išsirinksiu, kai pirmenybės prasidės. Kol kas man patinka ir Vokietijos, ir Prancūzijos rinktinės.

Sporto žurnalistė Vlada Musvydaitė-Baranauskienė

Luko Balandžio nuotr./Vlada Musvydaitė
Vlada Musvydaitė-Baranauskienė

Su nekantrumu laukiu rungtynių. Aš kaip sporto žurnalistė, žinoma, nuolatos domiuosi tuo, bet labai smagu tiesiog pasirgti už mėgiamą komandą ar žiūrėti futbolą su kompanija. Darbe su kolegomis mes net rengiame totalizatorių, todėl intriga – dar didesnė. Penktadienį kaip tik pastačiau už komandas, žaidžiančias savaitgalį. Praėjusiais metais surengus totalizatorių užėmiau antrąją vietą, tai šiais metais reikia pasirodyti ne prasčiau.

Negalėčiau spėti, kas žais finale. Žinoma, norėčiau, kad tai būtų šalis, kuri pateiktų sensaciją, nes tokias rungtynes stebėti įdomiau. Ypač tada, kai finale pasirodo šalis, iš kurios to nesitiki, o jei dar ir nugali čempionato favorites... Aš pati gimiau Ukrainoje, todėl labiausiai norėčiau, kad pasisektų šiai komandai. Tačiau jos galimybes čempionate galėsiu įvertinti tik pirmadienį po rungtynių su Švedija.

Aš visuomet futbolo rungtynes žiūriu su kompanija, o šiais metais labai noriu jas žiūrėti su šeima. Mano dukrai ir sūnui labai patinka visos sporto šakos, per kurias reikia ploti, todėl, manau, kad labai gerai praleisime laiką.

Redo Vilimo/BFL nuotr./Ramūnas Cicėnas
Ramūnas Cicėnas

Aktorius Ramūnas Cicėnas

Žinoma, žiūrėsiu. Kol kas ne nuo pradžių, nes labai intensyviai ruošiamės premjerai ir ne tas galvoje. Favoritų dar tiksliai nežinau, bet šiaip nuo senų laikų man labai patinka ispanai ir Anglijos rinktinė. Galbūt visai smagu būtų pamatyti šias komandas finale.

Kuomet žiūriu futbolą, mane visuomet nustebina tos ekipos, kurių iš pradžių, atrodo, negalėtum priskirti prie favoritų. Kažkuriame čempionate, pamenu, Graikija labai nustebino. Taisyklės ar tradicijos, kaip ar su kuo žiūrėti čempionatą, aš neturiu. Jei jame dalyvautų Lietuvos vienuolikė, tada galbūt susirinktume kažkur ir žiūrėtume kompanijoje. Dabar, manau, žiūrėsiu vienas namuose, nes ne visiems šios varžybos tokios svarbios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas