Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Alijeva su vaikais ilsėjosi Turkijoje – prabilo apie neigiamą viešumo pusę: „Stengiuosi juos apsaugoti“

Grupės „Šeškės“ narė bei nuomonės formuotoja Goda Alijeva džiaugiasi sugrįžusi į rudens rutiną – išleidusi abu savo vaikus į mokslus, ji pati aktyviai ruošiasi gruodžio mėnesį įvyksiančiam grupės turui po šalies arenas. Ir nors šiuo metu grupės narės paskendusios ne tik maloniuose repeticijų rūpesčiuose, bet ir viešuose skandaluose, pati G.Alijeva patikina, jog deda daug pastangų, kad nuo neigiamos viešumo pusės apsaugotų pirmiausiai savo vaikus.

Kelionės su vaikais – mažiausiai tris kart metuose

Prieš pat naujus mokslo metus, Goda su dukra Tėja ir sūnumi Amiliu leidosi į jau tradicija tapusią kelionę į Turkiją, kurios tapo ilgai lauktu pabėgimu nuo kasdienio šurmulio. Pasirinktas viešbutis prie jūros su baseinais ir pramogomis atitiko vaikų norus: ramybė, poilsis, pramogos, geras maistas ir jokių įpareigojimų, ką nors daryti. Goda pabrėžia, kad jų šeimoje galioja svarbios taisyklės – šeima stengiasi bent kartą per metus keliauti į tokią vietą, kur galėtų visiškai atsipalaiduoti, be griežtos rutinos ir atsakomybių.

Asmeninio archyvo nuotr./Godos Alijevos kelionė į Turkiją
Asmeninio archyvo nuotr./Godos Alijevos kelionė į Turkiją

„Turime taisyklę keliauti tris kartus per metus: vienos kelionės pažintinės, su muziejais ir ekskursijomis, o kitos skirtos poilsiui. Šios atostogos Turkijoje buvo kaip tik tokios – visiškai atsipalaidavome prie baseino. Poilsines keliones su vaikais stengiuosi planuoti iš anksto, nes žinau, kad geriausių viešbučių norimomis datomis galime ir negauti, o mūsų reikalavimai viešbučiui aukšti. Kartu su Coral Travel išsirinkome geriausią įmanomą viešbutį mūsų poilsiui – „Nirvana Mediterranean Excellence“, kuriame galėjome mėgautis geru maistu, geru laiku, geru aptarnavimu, vaikai užsiėmė savo veiklomis, o aš galėjau pailsėti su knyga rankose,. Mums taip ten patiko, kad į tą patį viešbutį nupirkau kelionę ir savo tėveliams dovanų, tėčio jubiliejaus proga“ – pasakoja Goda.

Socialiniai tinklai vakams – tik nuo tam tikro amžiaus

Atostogų metu, Goda dalinosi ne vienu kadru iš kelionės, tarp kurių – ir linksmi vaizdo įrašai, kuriuos filmavo kartu su dukra. Atlikėja pasidalino, kad vos šiemet dukra susikūrė ir savo asmenines socialinių tinklų paskyras, tačiau dar iki tol, kartu su vaikais turėjo ne vieną pokalbį apie ten gresiančius pavojus ir atsakomybes.

„Manau, kad šiuolaikiniame pasaulyje, aš, kaip mama, gan vėlai dukrai leidau susikurti savo anketas keliuose socialiniuose tinkluose. Tai įvyko tik šiemet, kai Tėjai suėjo keturiolika metų. Sūnui dar tik vienuolika ir jam naudotis socialiniais tinklais mano nuomone dar tikrai per anksti. Mano sąlyga dukrai – jog šios anketos būtų uždaros ir skirtos tik dukros draugams. Labai daug kalbėjome su vaikais apie socialinius tinklus, jų daromą žalą, apie atsakomybes. Aš žinau, kad internetas ir socialiniai tinklai nėra pati draugiškiausia erdvė ir kaip įmanydama stengiuosi apsaugoti nuo jos savo vaikus, bet tuo pačiu ir suprantu, kad visiškai uždrausti jais naudotis negaliu. Manau, kad savo dukrą tikrai išauklėjau teisingai: daug kalbamės, kaip ignoruoti blogus komentarus, kad niekada negalima tuo pačiu blogu kažkam atgal atsakyti, o juo labiau kažką blogo rašyti pačiam, leisti tyčiotis ar juoktis iš kažko kito. Tai yra mano vertybės ir man tai labai svarbu.“

Asmeninio archyvo nuotr./Godos Alijevos kelionė į Turkiją
Asmeninio archyvo nuotr./Godos Alijevos kelionė į Turkiją

Pamokos vaikams ir viešumo realybė

Atlikėja pasakoja, jog deda visas pastangas apsaugoti vaikus ir nuo neigiamų komentarų internete ar skandalingomis antraštėmis padabintų straipsnių apie pačios Godos gyvenimą: „Mano vaikai visą gyvenimą augo žinodami, kad jų mama – viešas asmuo ir manau jiems tai yra pakankamai natūralu. Tačiau iki pat šios dienos stengiuosi juos saugoti nuo tamsiosios viešumo pusės – neleidžiu vaikams apie save skaityti nei straipsnių internete, nei juo labiau komentarų po jais. Juk vaikai gali jautriai sureaguoti, įsižeisti ar net susitraumuoti. Tikrai galima sakyti, jog stengiuosi juos auginti savotiškame burbule. Vaikai dar jauni, abu aktyviai sportuoja, būna su draugais, mokosi, jiems tikrai turėtų rūpėti visai kiti dalykai. Tikiu, kad visuomet geriausią pavyzdį vaikai perima iš savo tėvų ir žinau, kad vertybės ir taisyklės, kurias jiems skiepiju yra teisingos“, – įsitikinusi Goda Alijeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas