Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„G&G Sindikato“ narys K.Sarnickas-Kastetas išleido antrą romaną: šedevrą kūrė ketverius metus

Šią vasarą ne tik radijo imtuvuose, bet ir iš Jūsų lūpų nostalgiškai skambės „Voyage voyage“, to priežastis – Kastytis Sarnickas, daugeliui žinomas kaip grupės „G&G Sindikatas“ narys Kastetas, išleidžia savo antrąjį romaną būtent šiuo prancūzišku pavadinimu – „Voyage voyage“!
Kastytis Sarnickas-Kastetas
Kastytis Sarnickas-Kastetas / Dainiaus Pu nuotr.

Kastyčio Sarnicko debiutinis romanas „Turnė“ skaitytojus pavergė savo skaudžiai taikliu humoru, o antrojoje knygoje vėl sutiksime puikiai pažįstamus – Guolį su Pigiu iš neegzistuojančios kultinės roko grupės „Alkūninis Velenas“.

„Parašęs pirmą knygą „Turnė“, aš tikrai savotiškai įsimylėjau savo knygos herojus ir nenorėjau jų paleisti, tad antroje knygoje – jų gyvenimo tąsa, praėjus tam tikram laikui. „Voyage voyage“ galima vadinti tęsiniu, bet savo nuotaika ir visa atmosfera tai visiškai kita knyga!“, – pasakoja knygos autorius Kastytis Sarnickas.

R.Daskevičiaus nuotr./Kastytis Sarnickas
R.Daskevičiaus nuotr./Kastytis Sarnickas

Praeity dvidešimt metų muzikinės šlovės, dabarty – vienatvė ant sofos iššokusiomis spyruoklėmis. Ar kelionė, prasidėjusi beveik kaip eilinė atostogų išvyka į Peru, gali padėti užmiršti senas nuoskaudas, priversti susitaikyti ir užgniaužti savo ego? Ką turės praeiti ir kokias netikėtas kliūtis įveikti jau kurį laiką aktualumą praradusios grupės muzikantai Guolis su Pigiu, kad galėtų priimti lemiamą sprendimą? Ir ar pavyks jiems šį kartą išsipainioti ir grįžti? Grįžti namo ir grįžti į sceną – taip intriguojamai anonsuojama Kastyčio Sarnicko naujausia knyga.

Pirmoji Kastyčio Sarnicko knyga autoriaus buvo parašyta itin greitai – per pusmetį, o štai antrajai prireikė beveik ketverių metų! „Tik rašant „Voyage voyage“ aš supratau, koks tai vis tik ilgas procesas, tačiau po pirmos knygos buvau prikaupęs daug gerų atsiliepimų ir kupinas entuziazmo. Su grupe „G&G Sindikatas“ kuriu daugiau nei 20 metų, tad man pačiam kūrybos ir rašymo būsena yra nuolatinė“, – apie kūrybinius procesus kalba rašytojas.

Dainiaus Pu nuotr./Kastyčio Sarnicko knyga „Voyage voyage“
Dainiaus Pu nuotr./Kastyčio Sarnicko knyga „Voyage voyage“

Su knyga pirmieji susipažino Kastyčio kūrybos fanai, o plačiajai auditorijai ji bus pristatoma jau birželio 19 dieną, simbolinėje erdvėje – Lietuvos rašytojų sąjungos patalpose įsikūrusiame bare „Salionas“.

„Kastyčiui Sarnickui kelionės romano žanras tampa rėmu, į kurį telpa tiek aštrus sarkazmas žaidžiant klišėmis ir skaitytojo lūkesčiais, tiek visuomenės kritika. Pagrindinis autoriaus ginklas yra humoras, skaitydama juokiausi daug ir garsiai, bet Kastyčio bajeriai nėra pašiepiantys ar moralizuojantys – pirmiausia jis juokiasi iš savęs ir kviečia mus prisijungti prie šito keisto voyage, kuri it alchemija mus visus transformuos kartu su veikėjais. Te jūsų neapgauna kokaino dešra ir ajavaskos ceremonijos, nes autorius šiuo kūriniu užsimoja spręsti svarbius egzistencinius klausimus. Tai rimta literatūra, įrišta į B klasės filmo rūbą – itin gaivus derinys“, – apie knygą atsiliepia rašytoja, menininkė Gabija Grušaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius