Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

G.Grušaitė nustebino prabilusi apie neįprastą augintinį: „Jam mirus 2 metus laikiau šaldiklyje“

Daugeliui žodis augintinis siejasi su įprastais naminiais gyvūnais, pavyzdžiui, katėmis ar šunimis. Rodosi, jog neseniai publiką į „pasimatymą su aštuonkoju“ pakvietusi rašytoja Gabija Grušaitė tokį pavadinimą savo projektui buvo pasirinkusi ne atsitiktinai. Moteris prasitarė, kad augino būtent aštuonkojį, tačiau labiausiai žmones nustebino tai, ką ji padarė šiam mirus.
Gabija Grušaitė
Gabija Grušaitė / Luko Balandžio nuotr. ir stop kadras

Lankydamasi Aistės Senkutės tinklalaidėje „NeRutina“, rašytoja Gabija Grušaitė prakalbo apie turėtą neįprastą augintinį. Knygos „Grybo sapno“ autorė ir tarpdisciplininės audiovizualinės patirties „Pasimatymas su aštuonkoju“ sumanytoja atskleidė, kad savo augintiniu buvo pasirinkusi būtent aštuonkojį.

„Turėjau aštuonkojį akvariume. Kadangi jis valgo gyvą maistą, nusprendėme jį laikyti biure, nes jame visuomet kažkas būna. Atrodė, kad bus nesunku jį pamaitinti ir visi juo galės pasidžiaugti“, – tinklalaidėje „NeRutina“ sakė G.Grušaitė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gabija Grušaitė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gabija Grušaitė

Tačiau aštuonkojo priežiūra nebuvo tokia lengva, kokią iš pradžių įsivaizdavo rašytoja. Koją pakišo ir pasaulyje prasidėjusi Covid-19 pandemija.

„Mūsų planas atrodė labai gerai, bet atėjo pandemija ir buvo taip sunku“, – pasakojimą tęsė Gabija.

Ji sakė, kad akvariumo vanduo turėjo būti nuolat tiriamas ir vežamas į laboratoriją, tačiau pandemijos metu visas šis procesas tapo sunkiai įmanomas.

„Akvariumai yra sudėtingas dalykas ir tas aštuonkojis mirė. Man tai buvo neįtikėtinai sukrečianti patirtis, nes, viena vertus, atrodo, kad jis nusižudė. Aš naudoju šį žodį, nes nežinau iki galo, kas nutiko. Jis tiesiog suvalgė savo paties kojas. Tai galėjo būti liga, galėjo būti bakterinis ar virusinis susirgimas, mes to nežinome. Galėjo būti įvairių priežasčių, bet kokius 6 ar 8 mėnesius jis buvo laimingas, žaidžiantis, valgantis, augantis aštuonkojis, kuris buvo išgelbėtas iš puodo. Tai buvo paprastas aštuonkojis, kurį mes visi valgome lėkštėse. Ir tada šis mirė“, – kraupią auginto aštuonkojo istoriją prisiminė G.Grušaitė.

Stop kadras/Gabija Grušaitė
Stop kadras/Gabija Grušaitė

Rašytoja neslepia, kad su gyvūnu jautėsi užmezgusį ryšį, todėl jo mirtis šią labai sukrėtė. Tinklalaidės žiūrovus nustebino, kad G.Grušaitė aštuonkojį po mirties net porą metų laikė šaldiklyje.

„Man fiziškai atrodė, kad su tuo aštounkoju numirė ir mano kažkokia dalis. Aš po to jį, beje, laikiau šaldiklyje dvejus metus, nes negalėjau atsisveikinti. Jaučiau, kad aš turiu rasti kažkokius atsakymus sau, jog galėčiau jį palaidoti ir atsisveikinti. Jis buvo šaldiklyje ir žinau, kad skamba labai keistai. Tačiau man nėra gėda dėl savo keistumo“, – lankydamasi tinklalaidėje „NeRutina“ sakė G.Grušaitė.

Tinklalaidės „NeRutina“ laida su Gabija Grušaite:

VIDEO: Nerutina su rašytoja Gabija Grušaite

Visgi, po kurio laiko moteris atrado jėgų atsisveikinti su neįprastu augintiniu, kurį palaidojo sau svarbioje vietoje.

„Aš jį palaidojau Neringoje ir jaučiu, kaip susijungia visos istorijos: jį palaidojau Neringoje, parašiau knygą apie Neringą ir dabar galiu judėti į Vilnių“, – sakė Gabija Grušaitė.

Po šio rašytojos pasakojimo internete pasipylė įvairos reakcijos. Vieni žmonės stebėjosi ir šią situaciją vadino itin keista, o štai kiti į tai pažvelgė su humoru bei pradėjo kurti vaizdo įrašus, kuriuose nevengia sarkazmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius