Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Martirosianaitė ryžosi įšokti į ledinę eketę: „Galvoje sukosi pabėgimo planas“

„Išsijudino kūnas, atrodo, kad esu iš esmės po gero miego, sporto ir puikios dienos. Jaučiuosi dar kartą pabudusi“, – po šuolio į ledinį vandenį portalui LRT.lt sako Gabrielė Martirosianaitė. Vis dėlto televizijos laidų vedėja pripažįsta, kad dar tą patį rytą galvoje sukosi pabėgimo planas. Be to, priduria ji, šokti į eketę pasiryžo pirmąjį kartą.
Gabrielė Martirosianaitė įšoko į ledinę eketę
Gabrielė Martirosianaitė įšoko į ledinę eketę / E.Genio/Lrt.lt nuotr.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėja G. Martirosianaitė sutiko su LRT Plius laidos „Į sveikatą!“ vedėjo Alano Dzeranovo avantiūra – pasiryžo šokti į eketę pirmąjį kartą.

„Filmuoju reportažus ir pakalbinau ją prisijungti. Norime papuošti laidą, nes kai ateina svečiai, būna daug gerų emocijų. Gabrielei tai nauja ir nebandyta sritis, daug bendravome ir susirašinėjome. Aš matau, kad jai rūpi, jaudinasi, bet kartu ir nori“, – kalba treneris.

Anot jo, ši pramoga dabar „ant bangos“: „Žmonės aplink dalijasi savo patirtimis, nes tai reikalinga ir sveika. Rengsiu reportažą apie eketę, trumpai papasakosiu ir pakalbėsiu apie jos naudą, privalumus, šaltą vandenį ir stadijas, kaip jį prisijaukinti. Taip pat, kokie procesai veikia organizme, kai lendame į eketę, ką gauname ir ką aš gavau per 480 kartų maudynių šaltame vandenyje.“

E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Alanas Dzeranovas
E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Alanas Dzeranovas

Laidą „Į sveikatą!“ išvysite per LRT Plius vasario 2 d. 10 val.

A.Dzeranovas savo patirtimi pasidalijo ir su laidos viešnia – pamokė, kaip pirmą kartą šokti į eketę, o prieš tai ir pasiruošė: „Darėme treniruotę, pasportavome.“

Po treniruotės ant įšalusio ežero, A.Dzeranovas ir G.Martirosianaitė atliko keletą taisyklingo kvėpavimo pratimų ir lipo į šaltą vandenį, kurio temperatūra siekė 3 laipsnius šilumos. Tuo metu lauke buvo –7 laipsniai šalčio.

Išlipusi iš eketės G.Martirosianaitė pasakojo, kad susikaupti padėjo trenerio žodžiai.

Vandens temperatūra siekė 3 laipsnius šilumos. Tuo metu lauke buvo –7 laipsniai šalčio.

„Bet kuriame sporte, kuriuo užsiimčiau, stengiuosi klausyti profesionalo. Jeigu man Alanas pasakė nusiraminti, susikaupti ir nepanikuoti, taip ir padariau. Jaučiau, kad netoli ta riba, kai norisi sakyti „ne, negaliu“. Vienintelis kelias buvo susitelkti. Tai nėra malonus dalykas, kelio atgal nėra, tad susikaupi ir susitelki, galvoji, kad priimsi šaltį ir įleisi į save. Negaliu patikėti, kad taip padariau“, – džiūgauja televizijos laidų vedėja.

Paklausta, ar žada kartoti šią patirtį, kurią užfiksavo ir televizijos kameros, G.Martirosianaitė pripažino, kad norėtų.

„Šiaip galvojau, kad nenorėsiu kartoti, dar kai nebuvau bandžiusi. Dabar mąstau, jog galėčiau tai pakartoti. Jausmas, kai plaštakos ir kūnas atitirpo, nerealus. Atrodo, kad esi išgėręs daug kavos puodelių, nes akys plačiai atmerktos. Išsijudino kūnas, atrodo, kad esu iš esmės po gero miego, sporto ir puikios dienos. Jaučiuosi dar kartą pabudusi. Tiesą sakant, tų kamerų nemačiau. Kai turi lipti į vandenį, negalvoji, kas yra aplinkui, tiesiog esi čia ir dabar, kad nesupanikuotum ir neišsigąstum, nes iš tikrųjų labai labai šalta“, – kalbėjo ji.

Anot G.Martirosianaitės, dabar svarsto, kam mesti šį iššūkį.

Galvoje sukasi pabėgimo planas

Laidos „Į sveikatą!“ komandos siūlymo sulaukusi G.Martirosianaitė pasakoja, kad sprendimą apsvarstyti teko, tačiau dabar jos gyvenime – iššūkių metas.

„Pasispyriojau ir tą rytą galvojau šimtą priežasčių, kaip išvengti šio dalyko. Galvoje mano sukosi pabėgimo planas. Be to, svarstau, kaip už tai atsilyginti.“, – tikina ji.

Besiruošdami šuoliui į šaltą vandenį, A.Dzeranovas ir G.Martirosianaitė pasiliko laiko sportui, kvėpavimui ir pajuokavimui.

E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė įšoko į ledinę eketę
E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė įšoko į ledinę eketę
E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Alanas Dzeranovas
E.Genio/LRT nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Alanas Dzeranovas

„Šiemet išsikėliau sau tikslą išmokti čiuožti snieglente. Mokausi intensyviai, turiu žymes ant kojų nuo kritimų. Grūdinimasis vyksta, keliu sau tikslus ir noriu išmokti naujų dalykų – vienas jų yra išmokti čiuožti snieglente, o kitas – šokti į eketę. Pati sakau ir netikiu“, – šypsosi ji.

Fizinis krūvis padeda ne tik gyvenime, bet ir darbe. „Turbūt mano darbo dalis yra būti pasirengusiai, ilgos eterio ir renginių valandos, stovėjimas ant aukštakulnių, reikia jėgų, kad neskaudėtų nugaros. Nuolat sportuoju ir palaikau sveiką gyvenseną. Man svarbu, ką valgau ir kaip valgau, kaip išsimiegu. Ne tik dėl darbo, bet dėl ilgo gyvenimo“, – portalui LRT.lt sako televizijos laidų vedėja, kurios laukia nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinaliai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas