Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gabijos Vyšniauskaitės mažametę dukrą nutrenkė paspirtukininkas: „Gyvenimas prabėgo per sekundę“

Nuomonės formuotojos, prekės ženklo „Vysniog“ įkūrėjos Gabijos Vyšniauskaitės dukra Olivija tapo nelaimingo įvykio auka – mergaitę gatvėje partrenkė dideliu greičiu važiavęs paspirtukininkas.
Gabija Vyšniauskaitė
Gabija Vyšniauskaitė / Instagram nuotr.

Kaip portalui Žmonės.lt pasakojo G.Vyšniauskaitė šiurpus įvykis nutiko sekmadienį populiarioje Vilniaus vietoje. Moteris teigė, kad sostinės centre ji kartu su dukra laukė į sutartą vietą atvykti turėjusios draugės.

Kol prie suoliuko laukė draugės, paspirtuku atvažavusi Gabijos dukra nusisegė dėvėtą šalmą. Deja, mergaitę praėjus vos kelioms akimirkoms parbloškė šaligatviu važiavęs paspirtukininkas. Šią istoriją G.Vyšniauskaitė išsamiai papasakojo savo socialinių tinklų sekėjams.

„Laukėme draugės, Oli sako: mama, galiu nusiimti šalmą, kol laukiame? Aišku, leidau. Po minutės ją tiesiogine ta žodžio prasme nuskynė paspirtukininkas... Kol ji tiesiog gatvėje, kur pilna žmonių ir kitų vaikų, ji norėjo nubėgti pasisveikinti su drauge, kuri buvo per 10 metrų. Net nepavadinčiau čia gatve, o šaligatviu, kur eina srautai žmonių su mažais vaikais“, – šiurpų įvykį prisiminė Gabija.

Instagram nuotr./Gabija Vyšniauskaitė
Instagram nuotr./Gabija Vyšniauskaitė

Anot verslininkės, paspirtukininkas šaligatviu skriejo dideliu greičiu. Gabija dėkojo Dievui, kad tokiu greičiu skriejusio paspirtukininko nublokšta mergaitė patyrė tik nedidelius sužalojimus – mergaitei buvo nubrozdintos kojos ir skruostas.

„Aš taip šaukiau... Visas gyvenimas prabėgo per tą sekundę, – sakė ji. – Saugokite savo vaikus. Jie važinėja nežmonišku greičiu, takais, kur vaikšto tėvai su savo vaikais.“

G.Vyšniauskaitė pridūrė, kad pamačiusi partrenktą dukrą pati suskubo tikrinti, ar mergaitė nepatyrė rimtų sužalojimų.

„Visą išjudinau, galvojau, kviesti greitąją ar ką daryti? Tiesiog ji klykė, kad nenori daktarės, liepiau pašokti man visą ančiukų šokį, akis sukinėjo, sąmoninga. Supratau, kad mums baigėsi taip laimingai, kad net nesuvokiau, kaip ji taip švelniai krito su tokiu greičiu ir tokiu smūgiu“, – sakė Gabija.

Moteris pridūrė, kad nelaimė stipriai išgąsdino tiek ją, tiek dukrytę. „Buvo labai didelis išgąstis, visa laimė, be stiprių traumų. Išsigandome abi labai stipriai. O aš tapau tiesiog paranojike mama, kuri dabar kiekvieną žingsnį ją saugos... Nors ir taip niekada nebuvo, kad nežiūrėčiau savo vaiko, kiekvienas gavome pamoką, labai didelę ir aiškią.“

Kaip teigė Gabija, išgąsčio neslėpė ir nelaimės kaltininku tapęs paspirtukininkas. Jis, anot G.Vyšniauskaitės, suskubo padėti sužeistai mergaitei.

„Vyrukas užsienietis ir jaunas labai, tikrai pats persigando, siūlėsi visą įmanomą pagalbą, praleido visą valandą kartu, pasiėmiau jo numerį (nors nežinau, kas iš to), primygtinai to prašė. Kai po kurio laiko supratau, kad viskas gerai, tiesiog pasakiau, kad nupirktų jai ledų. Turės didžiulę pamoką, tik gaila, kad jiems reikia mokytis ant mažų vaikų ir kitų žmonių“, – pasakojo verslininkė.

G.Vyšniauskaitė vylėsi, kad paspirtukų eismas judriose pėščiųjų gatvėse vieną dieną bus uždraustas ar bent jau apribotas.

„Tie paspirtukininkai trukdo ramiai, saugiai vaikščioti po miestą. Aš tiek žinučių gavau, kur dalinamasi savo patirtimi. Jei eini per miestą ir vis žiūri, kad tavęs niekas nenuskintų, tai nemanau, kad tai yra normalu. Kiti miestai, kur yra dideli srautai, atsisakė paspirtukų, o čia Vilniuje nėra zonos, kur negalima varinėti su jais. Jie yra primėtyti visur, tai visur ir varinėja“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas