Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Garsūs svečiai gurmaniškame vakarėlyje atskleidė savo valgymo įpročius

Ketvirtadienio popietę Viduržemio jūros virtuvei neabejingi gurmanai rinkosi į išskirtinio maisto degustaciją. Čia virtuvės šefai Justinas Kapkovičius ir Donatas Baniulis svečiams paruošė įspūdingų skanėstų.
Svečiai
Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukrele, Eglė Daugėlaitė, Liucina ir Tadas Rimgailos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į gurmanišką degustaciją atvyko Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukra, Liucina Rimgailė su vyru Tadu, Eglė Daugėlaitė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Orijus Gasanovas, Urtė Šilagalytė su širdies draugu ir kiti.

Žmonės.lt legendinis Lietuvos krepšininkas ir treneris Valdemaras Chomičius pasakojo, kad valgyti su šeima mėgsta tiek namuose, tiek ir mieste. Svarbiausia – skanus ir kokybiškas maistas: „Namuose pastoviai gaminti atsibosta, tai vaikštome ir į restoranus“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gurmaniškų patiekalų degustacijos akimirka
J.Kalinsko nuotr./Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukrele

Valdemaras neslepia, kad visa šeima labiausiai mėgsta mėsą, tačiau ją reikia valgyti saikingai.

„Mėsa mums yra prioritetas, tuomet seka daržovės. O šiaip esame pasauliečiai: kokioje šalyje bebūtumėme, mėgstame valgyti tos šalies virtuvę. Stengiamės niekuo neišsiskirti, randame puikių patiekalų.

Jeigu valgysi visą karvę iš karto, galbūt nebūsi sveikas, bet jeigu valgai saikingai ir su malonumu, tai yra normalu. Pas mus nėra taip, kad kažko sau neleistumėm. Ir vyno paragaujame, bet neperlenkiame lazdos“, – juokėsi jis.

Televizijos laidų vedėja Eglė Daugėlaitė teigė, kad maistui skiria ypatingą dėmesį. Jeigu valgo mieste, su vyru Dominyku Kryževičiumi ji renkasi tik laiko patikrintas vietas. Jeigu namie – gamina tik iš kokybiškų produktų, kurių ne visuomet pavyksta gauti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gurmaniškų patiekalų degustacijos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Daugėlaitė

„Kai turėjau daugiau laisvo laiko, buvo smagu išlįsti patyrinėti naujų vietų. Dabar išsirenkame mėgstamą vietą, kur kažką gero gausim – ten ir einame. Bet dabar jau žinome ir kur gauti gerą žaliavą, pavyzdžiui steikui. Tuomet jį galime išsikepti ir namuose, nebėra prasmės kažkur eiti. Namuose turime ne vieną ir ne dvi receptų knygas – mėgstame gaminti. Žinoma, nedarau tortų – esu padažų, salotų, troškinių meistrė, o mėsą ir žuvį palieku vyrui“, – sakė E.Daugėlaitė.

Kepyklėlės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė Žmonės.lt teigė, kad su vyru Tadu Rimgaila dažniausiai renkasi maistą namuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gurmaniškų patiekalų degustacijos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liucina ir Tadas Rimgailos

„Su vyru prasilenkiame, todėl kartu beveik nevalgome. Aš mėgstu pusryčius, o Tadas vakarienę. Išeiname iš namų sekmadieniais, o visą savaitę ruošiame namuose. Labiau mėgstame naminį maistą. Labai retai lankomės kavinėse – gal dėl laiko stokos“, – svarstė Liucina.

Į sostinės restorano „Belgai“ vidinį kiemelį susirinkę svečiai gurmanišką popietę degustavo Viduržemio jūros regiono patiekalus. Šventės meniu abejingais nepaliko net išrankiausių maisto ekspertų: kanadietiški omarai, natūraliai auginamos tigrinės krevetės, šviežiai atvėsinta lašiša, argentinietiška Angus jautiena, austrės iš Normandijos, prancūziška anties krūtinėlė, kukurūzinio viščiuko krūtinėlė, avienos nugarinė ir iš Naujosios Zelandijos...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos