Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Evelina Anusauskaitė |
Šis skanumynas neįprastas tuo, kad į jo sudėtį įeina naujas natūralus saldiklis Stevija, kuris yra net 200 kartų saldesnis nei cukrus, tačiau neturi nei vienos kalorijos.
Šiame skaniame renginyje dalyvavo fotomenininkė Jurga Anusauskienė su dukra Evelina, magas Mantas Wizardas su asistente Kristina Tarasevičiūte. Visi jie nesibaimindami griebė į rankas peilius, plakiklius ir kitus įrankius ir sukosi virtuvėje kaip tikri šefai.
J.Anusauskienė pasisiūlė smulkinti bazilikus ir džiovintus vaisius, Mantas ir Evelina – doroti avokadus ir rūpintis keptuvėje čirškančiomis sėklomis. R.Janonis pamokė jaunuolius ir daugiau gudrybių. Pavyzdžiui, kaip keptuvėje apversti kepančias sėklas. Kiek pasipraktikavęs su sunkia keptuve, Mantas beveik prilygo Reiniui. N.Marčėnaitė taip pat pasidalijo patarimu, kaip lengvai susmulkinti svogūną. To ji išmoko Tailande.
Pasibaigus gaminimo procesui, visi susirinkę mėgavosi vyno taurėse patiektu desertu, kurio receptu ir su Žmonės.lt skaitytojais pasidalijo Reinaldas.
Jums reikės:
1 bananas,
0,5 avokado,
kruopelytė Stevijos,
skrudintų saulėgražų, sezamo sėklų, migdolų, žemės riešutų,
džiovintų abrikosų, slyvų,
baziliko,
čiobrelio,
vanilės sėklų,
degintos duonos,
laimo žievelės.
O paskui belieka sluoksniuoti: sluoksnis avokadų ir bananų, sluoksinis riešutų ir vaisių, vėl sluoksnis banadų ir avokadų su čiobreliais ir baziliku, skrudinta duoda ir t.t. Skanaus!
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Desertas |