Tačiau nespėjus nė įpusėti čia vykusio tapybos, muzikos ir kulinarijos šou, prasidėjusi smarki audra, svečius atginė į viešbučio restorano vidų.
Vakaro svečiai turėjo išskirtinę galimybę išvysti ir išgirsti unikalų kūrybinį projektą – meno laboratoriją, apjungiančią garsą ir spalvas. Tą vakarą gyvai improvizacijai pasidavė žinomas tapytojas Sigitas Staniūnas bei kompozitorius, multiinstrumentalistas, grupės „Empti“ narys Paulius Kilbauskas.
Renginio svečiai galėjo stebėti, kaip sodrūs muzikiniai eksperimentai ir jiems paklūstančios spalvos virsta į ekpresyviąją tapybą „čia ir dabar“. Kurdami gyvai ir tęsdami simbiozės mene idėjas, abu menininkai siekia naujos meno formos, – užburiančios harmonijos iš vaizdų, vibracijų, linijų. Tokie kūrybiniai „žaidimai“ anksčiau yra vykę dailininko S.Staniūno studijoje Vilniuje, taip pat Brazilijoje, Olandijoje, Ukrainoje, Taivane.
„Tai bus nuoširdus kūrybinis aktas, meno bučinys. Savotiškas tikrumo prisilietimas“, – dar prieš prasidedant unikaliam renginiui sakė S.Staniūnas. Netrukus tuo galėjo įsitikinti ir visi susirinkusieji.
S.Staniūnas kartu su P.Kilbausku dar viešėdami Taivane išvystė kūrybinę temą „Tolima artima jūra“, kurią menininkai ir pratęsė būtent Palangoje.
„Daug metų svajojome apie tokį projektą mylimoje tėvynėje. Labai norėjome kurti Rožių sode, netoli Tiškevičiaus rūmų. Mūsų svajonė beveik išsipildė nes šis mūsų projektas kaip tik ir vyko kurorto viešbutyje, esančiame šio parko prieigose“, – sakė Lietuvoje ir pasaulyje žinomas dailininkas, prieš du metus šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“. Menininko darbus yra įsigijusios tokios asmenybės kaip Hillary Clinton, Sting, Briuce Willis, Borisas Grebenščikovas ir kt.
Renginio svečiams ypatingą staigmeną paruošė vienas projekto iniciatorių, viešbučio šeimininkas Juozas Tubinas.
Vakaro metu jis ruošė maisto šedevrus, kurių jungiamojo grandis buvo pasiflorų vaisiai. Renginio svečiai galėjo paragauti krevečių salotų su mangais, arbūzais ir pasifloromis. Pagrindinis patiekalas buvo lašiša, pagardinta pasiflorų padažu su borokėlių karpačio, keptomis šparaginėmis pupelėmis, mini bulvytėmis ir pomidoriukais. Desertui J.Tubinas pasiūlė pasaldinto arbūzo su ledais bei pasifloromis.